Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אני רוצה לעשות בערב גיבוש נשי משפחתי את התוכנית הזו (שפורסמה בפרוג, כמובן)
להיכנס לנעליים של...
נבחרת משתתפת שמוכנה שכולם ינסו להיכנס ל'נעליים' שלה
ומתחילים במשחק,
נשאלות שאלות לא הגיוניות בעלות 3 תשובות כמו:
לו הייתה נולדת ל- בת איזה שם הייתה נותנת:
שפרינצא
סביון
געננענדל
כולן מנסות לענות תשובה שהנבחרת הייתה עונה ואח"כ היא עונה
מי שקלעה לתשובה מקבלת נקודה
מי שזכתה במירב הנקודות מקבלת מתנה נעלי בית (ב10 ש"ח) וכד'
אפשר לחלק לכל השאר מחזיק מפתחות קרוקס

אני צריכה להכין את השאלות, ואני חוששת שאם אני אכין אותם, זה יהיה כל הזמן לפי המשתתפות, זאת אומרת שהיות שאני מכירה אותן כבר בשאלות ובתשובות שאחבר זה יהיה בעצם לפי מה שמתאים להן.
אז תעזרו לי בבקשה:
תנו לי רעינות לשאלות ולשלושה תשובות אפשריות. מצידי "תתפרעו" עם רעיונות מצחיקים ומשעשעים, אפשר גם רציניים ומהותיים.
אם כל אחד/אחת יכתבו אפילו רעיון אחד, כבר תיווצר לי כמות מכובדת (אני מקווה;)) לשימוש.
וכמובן, שכל המרבה הרי זה משובח:)

אשמח מאד לשיתוף פעולה עם הבקשה הזו שלי.
תבורכו ותצליחו!
ר' משה כהן מגלה ניגון חב"די אבוד וילד פלא חדש

הקהל הרב שהשתתף בארועי פתיחת שנת התשעים לעיר התורה והחסידות בני ברק, הופתע כשעלה לבמה ילד פלא חדש אותו טרם הכירו. שירת הילד הרעידה את לבבות הנוכחים, ורישומן ניכר עוד שעות רבות לאחר מכן, יחד עם התהיות מי הוא אותו ילד פלא אלמוני.

ובכן, אנו שמחים לחשוף כאן לראשונה כי מדובר בילד ארי רייך. מי שגילה אותו הוא לא אחר מאשר ר' משה כהן מנצח מקהלת 'המשמחים' ובעל חברת ההפקות 'פריילאך'. כזכור, מדובר בתחביב ישן של כהן – לגלות ילדי פלא. בערב חג סוכות האחרון, גילה את חיים מרדכי אייזנבך אשר היכה גלים בכל עולם הנגינה החסידי, אך קולו שהתבגר בטרם עת, אילץ את ר' משה למצוא פלא חדש, ומסתבר שאכן מצא.

בהשגחה פרטית מופלאה התגלגל לאזניו של ר' משה, ניגון חב"די עתיק שטרם ראה אור. כמי שדאג לפרסם את ניגון חב"ד האבוד הקודם, המיוחס לתלמידי הצמח צדק, דרך אלבומו של בערי וובער, החליט כהן לשלב בין שני התגליות. ארי רייך הוכנס לאולפני טנור יחד עם הזמרים אהרל'ה סמט ומנדי וייס, מקהלת פרחי שיר ושבח של חיים מאיר פליגמאן מארצות הברית וטובי הנגנים, שעל כולם מנצח המעבד שמוליק לוטרמן. על המיקסים הופקד חיים גוסטמן. התוצאה המוגשת לפניכם היא הלהיט הבא בעולם המוסיקה החסידית.

ארי רייך משתתף גם בקטעי סולו מרשימים בהקלטה חדשה של הניגון העתיק י-ה ריבון של שומרי אמונים שיצא בע"ה בקרוב, ויחד עם מקהלת 'המשמחים' נטל חלק במצגת שהופקה עבור ת"ת חכמת שלמה בירושלים וכן יופיעו במספר דינרים חשובים במהלך החודשים הקרובים. מוזמנים להמשיך ולעקוב.
  • 701
  • בהמשך לאשכול הזה: http://www.prog.co.il/showthread.php?t=176484
    לאור המצב הביטחוני אנחנו רוצים לשנות את הטיול.
    יש לכם רעיון למסלול דומה ל"עין מבוע" אבל בתוך ירושלים?
    או לחילופין הפעלה מענינת לגילאי 0-100, אפילו בתשלום.

תודה לכם
    יעזור לי מאד
    נתקענו עם כמה שעות טובות...
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה