Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
    • נעול
    776
  • האם נפנוף כנפי פרפר בברזיל עשוי לגרום לטורנדו בטקסס?

הסופר ז'אק אדמר טבע את המושג 'אפקט הפרפר'.
    הכנפיים המתנופפות מייצגות שינוי קטן בתנאי ההתחלה של המערכת,
    שגורם שרשרת מאורעות המובילים לתופעה בקנה מידה גדול.
    אם הפרפר לא היה מנפנף בכנפיו, ייתכן ומסלול המערכת היה שונה במידה ניכרת

כלומר,
    לפעמים מתרחש משהו שלא קשור אלינו בקצה העולם -
    אך מתגלגל כמו כדור שלג, דבר מביא לדבר, עד שזה יכול להשפיע ישירות על החיים שלנו.

אז אפקט הפרפר מעולם לא היה יותר מוחשי וקרוב כמו במקרה הזה.
    אין לי נטפרי, מעולם לא היה לי,
    אבל אם אני שם את עצמי בנעליו של איש מקצוע כאן בפרוג, גם אם אין לו נטפרי,
    הטראפיק שנפגע, המשתמשים שהולכים או שמצונזר מהם התוכן שלו, הם פגיעה גם בו.

נתקלתי בסקר שעלה כאן בנושא הזה, אחת האפשרויות הן, "אין לי נטפרי ולכן זה לא מפריע לי".
    לדעתי האפשרות הזאת היא כשל לוגי.
    אין מישהו בפרוג בין אם יש לו נטפרי/אתרוג/רימון או לא כלום, שזה לא ישפיע עליו.
    אם תתייעצי לגבי ארון הזזה באא"ר, והמשיבה הפוטנציאלית שיכולה לתת לך את התשובה המדויקת לה את מחכה, חסומה - זה פוגע בך.
    אם אתה בעל עסק והתוכן שלך נעלם מ-35 אחוז ממשתמשי האתר, אתה נפגע.

לכן אני מציע שכל מי שיש לו נטפרי יפנה אליהם, ידגיש שהתוכן בכל הפורומים מוקפד, ועם ביקורת אקטיבית וללא הפסקה של המנהלים.
    וגם אפשר לדבר עלה פגיעה האפשרית באלפי משתמשים.
    בתקווה שזה יעזור.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה