אבטלה- דחוף!

• הוסף לסימניות
אני אמורה לפתוח תיק במשרד התעסוקה
ואני לא ממש יודעת מה זה אומר
אני שכירה שפוטרתי בהסכמה; האם זה נותן לי דמי אבטלה כרגיל?
בנוסף יש לי עוסק פטור שבקושי מכניס לי משהו אולי איזה 3000 שקל לשנה;
אני עומדת לסגור את העסק הזה בלי קשר.
כרגע אני גרה במרכז ועומדים לעבור דירה לצפון בעוד כ3 חודשים; מה שאומר שגם אם יציעו לי עבודה כרגע זה מסובך;
האם כדאי להגיד להם על המעבר? או שעדיף להתחמק מזה?
מי מבין בזה ויודע לענות???? תודההההה
כל תגובה תעזור!

• הוסף לסימניות
שלום,
אם פוטרת , את אמורה להיות זכאית לדמי אבטלה (מניח שאת עומדת בתנאים הרגילים) - את צריכה להתייצב יום אחרי בלשכה ולהחתים כרטיס וזאת על מנת לא לאבד ימים.
בד"כ עצמאי אינו זכאי לדמי אבטלה. אבל במקרה שלך גלל שההכנסה הינה נמוכה מאוד , את יכולה לבקש מביטוח לאומי לקבל דמי אבטלה ושמתוך דמי האבטלה יפחיתו את ההכנסה שלך כעצמאית (בממוצע ליום)
בהצלחה
ישי

• הוסף לסימניות
אם בכוונתך לסגור את העסק ממילא, עדיף לך לסגור לפני התביעה. כמובן שזה מחייב אותך לא לעבוד כעצמאית יותר. תמלאי טופס עדכון פרטים של ב.ל. (6101) ושם תעדכני על סגירת העסק וכך יביאו לך את דמי האבטלה באופן מלא ללא קיזוזים. וברור שתדאגי גם לסגור במע"מ ובמס הכנסה.

• הוסף לסימניות
אם התפטרת מעצמך בגלל מעבר דירה את זכאית כאילו פוטרת בתנאי שהמרחק בין מקום המגורים החדש למקום העבודה עולה על 60 ק"מ (או 40 ק"מ לאם לילד שלא מלאו לו 7 שנים).
כל זכות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה