אביבית, קדחת השחת.

• פותח הנושא mig
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אחרי האסטמה, חדר מלח, תשישות כרונית, ושאר בעיות שנמצאו להן פתרונות דרך הפורום.

כל מי שיש בידו מידע היכול להועיל להפחתת הסימפטומים או הקלה שלא לדבר על ריפוי, אלרגית קדחת השחת התוקפת בכל עונות השנה עפ"י הפריחות השונות ובעיקר בעונה זו, ומשבשת את גלגל החיים.
יזכה למצוות.
רב תודות.

• הוסף לסימניות
מנסיון כדור "אריוס" עם מרשם רופא עוזר מיד.
חוץ מזה טישו רך של "קלינקס" עם אלוורה עולה יקר אבל משתלם. (מונע אף אדום)

• הוסף לסימניות
יש ספריי לאף שנקא "פליקסונייז" שעוזר מאד מאד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;373696:
יש ספריי לאף שנקא "פליקסונייז" שעוזר מאד מאד

טיבעי?

ומה עם העיניים? והגרד?

כנ"ל הכדור מה מקורו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;373734:
טיבעי?

ומה עם העיניים? והגרד?

כנ"ל הכדור מה מקורו?
הכדור הוא תרופה אנטי היסטמינית הנתנת עם מרשם רופא פעם ביום במשך מס' ימים והאלרגיה עוברת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;373734:
טיבעי?

ומה עם העיניים? והגרד?

כנ"ל הכדור מה מקורו?

הגרד בעיניים נובע מגירוי במערות האף. הפליקסונייז מביא להקלה מרובה. ומאחר והוא מקל על האף, במילא זה מקל גם על העיניים. זה על בסיס קורטיזון וזה הדבר היחידי שידוע לי שמקל מאד על תופעות אלרגניות.

• הוסף לסימניות
דיקור סיני מסייע מאד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;373747:
הגרד בעיניים נובע מגירוי במערות האף. הפליקסונייז מביא להקלה מרובה. ומאחר והוא מקל על האף, במילא זה מקל גם על העיניים. זה על בסיס קורטיזון וזה הדבר היחידי שידוע לי שמקל מאד על תופעות אלרגניות.

תודה שהוספת את המידע.

על קורטיזון מאד מאד לא ממליצים.
הוא יוצר תלות (התמכרות) ויש להזהר.

• הוסף לסימניות
הוא יוצר תלות אם משתמשים בו קבוע, אבל האלרגיה הזו היא זמנית. חודש לא?
וגם כמות הקורטיזון היא מזערית. לא מספיק להתמכר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;373787:
הוא יוצר תלות אם משתמשים בו קבוע, אבל האלרגיה הזו היא זמנית. חודש לא?
וגם כמות הקורטיזון היא מזערית. לא מספיק להתמכר.

הלוואי חודש.

זה מופיע עפ"י הפריחות השונות במהלך השנה, ובזמני יובש כאשר האויר עתיר חלקיקים.
כמובן שבאביב ישנה פריחה רצינית ולכן הוא חודש מאד קשה.

יש כאן משהו שהצליח לבטל לחלוטין את האלרגיה? (משהו כמו שמבטלים אלרגיות לחלב וכד',איני יודעת רק שמעתתי מושג)
או להקל רציני באמצעים טיבעיים?

• הוסף לסימניות
לבעלי יש אלרגיות לפריחה מגיל מאוד צעיר (וגם לאבי, אחותי ועוד) מהנסיון שהם צברו אני יכולה לומר שבנתיים ישנם רק תרופות שמקילות על הסימפטומים (בד"כ כדורים שמכילים סודופדרין ואנטיהיסטמין) לכל אחד מהם יש את השילוב שעובד בשבילו. בתוספת ספרי לאף.
אין לי מושג מה הפתרונות של הרפואה האלטרנטיבית לאלרגיות

• הוסף לסימניות
לפי מה שידוע לי (אני עוסקת במוצרים טבעיים) אפשר להקל מאוד על התסמינים, ע"י משחות טבעיות ומשקה טבעי, אך לא ידוע על ריפוי מושלם.

• הוסף לסימניות
השנה נשאר לי במקרה מהחורף טיפות סימפונוס 2000 לצינון, ניסיתי להשתמש בזה לאלרגיה, ואני יכול לציין שזה מועיל לפרקי זמן ארוכים יותר מכל מה שנסיתי עד עתה, מבלי שום תופעות לוואי וכד', לא בהכרח שיעזור לכולם אבל אם יש למישהו - שווה לנסות!
ואגב, מניסיון אישי, בעת התקפה חזקה של האלרגיה [שאי אפשר כמעט לנשום ולפתוח עיניים, מכירים?], מועיל מאוד לשתות כוס משקה מוגז קר, זה מרגיע מיידית ומקל מאוד, ופותח את דרכי הנשימה.

• הוסף לסימניות
להיימליך בירושלים יש טיפול שמאוד עוזר לעניין, פותרים את הבעיה לכל העונה ולפעמים עוזר גם לשנים שאח"כ.

• הוסף לסימניות
אבל הוא אומר בפירוש שזה ללא התחייבות וכן שיש אזורים מסויימים [למשל זכרון משה בי-ם ועוד] שיש אחוזי תועלת נמוכים.

• הוסף לסימניות
אם המצב ממש גרוע - מומלץ לעבור לערד

לגבי קורטיזון ושאר סטרואידים - במינונים כאלה הבעיה היא לא שזה ממכר אלא שזה גורם למערכת החיסונית לא לייצר את החומר (שמופק בגוף באופן טבעי, אך בהתקפות קשות הכמות בגוף לא מספיקה) - בעצם זה מחליש את המע' החיסונית. זו לא התמכרות במובן המקובל של המילה.
משאפים לאף גם הורסים את רירית האף, וזה יוצר בעיה חדשה, שחלקיקי הפריחה והאבק נכנסים ביתר קלות למערכת כשהרירית לא עובדת כמו שצריך.

שמעתי על כאלה שדיקור סיני עזר להם, ושמעתי גם על כאלה שזה רק הקל קצת ולא ממש פתר את הבעיה.

צריך כנראה שילוב של תזונה, טיפולים שונים, ופעילות גופנית מתאימה, כדי לחזק את המע' החיסונית.

• הוסף לסימניות
לא יודעת, זה מה שהמליצו לי רופאים
בגלל שבמדבר אין כל כך הרבה פריחה
(לא עברתי)
(אבל הייתה תקופה שגרתי באזור מדברי ואכן לא סבלתי בכלל מאלרגיות)

אולי אתה אלרגי לעוד דברים חוץ מאבקת פרחים?

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שהתרסיסים למיניהם הם על בסיס קורטיזון.
מי שמגיע למצב של אאוט מושלם - יש את פתרון הזריקה. (לא מהמדרגות, אמפולה.) שלהיא אמנם על בסיס קורטיזון, אבל עדיף במצב כזה להיות קורטיזוני מאשר לא להיות כלל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה