דרוש מידע אברך יקר בדיכאון

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שלום רב לכל משתמשי הפורים היקרים !
אשמח מאד מכל מי שיכול לסייע.
אברך יקר אשר שרוי תקופה, בדיכאון (לא עמוק) וצריך פסיכיאטר אשר יוכל לסייע לו. אך מכיוון שאין הפרוטה מצויה בכיסו אשמח מאד לשמוע על שמות של פסיכיאטרים טובים אשר מחירם סביבות ה 500 ש"ח או לחילופין פסיכיאטרים טובים מקופ"ח מכבי.
ייש"כ מראש לכל המסייעים בברכה שתמיד נהיה מהעוזרים ולא מן הנעזרים.

• הוסף לסימניות
אברך יקר אשר שרוי תקופה, בדיכאון (לא עמוק) וצריך פסיכיאטר אשר יוכל לסייע לו. אך מכיוון שאין הפרוטה מצויה בכיסו אשמח מאד לשמוע על שמות של פסיכיאטרים טובים אשר מחירם סביבות ה 500 ש"ח או לחילופין פסיכיאטרים טובים מקופ"ח מכבי.
אסיא דמגן במגן מגן שויא

• הוסף לסימניות
אפשר בחינם דרך מרפאות מעיני הישועה- חיב"ה.
או דרך בית חם (הרבה המתנה)

• הוסף לסימניות
אסיא דמגן במגן מגן שויא
כן כדאי מישהו טוב, גם אם יעלה פי 3 מזה, ולקחת מצדקה.
מכמה סיבות: למשל:
א. כדאי לוודא שזה רק דיכאון ולא משהו נוסף שמסתתר.
ב. גם אם זה ברור דיכאון כי זה נובע ממצב מסוים שהוא חווה, עדיין ישנה משמעות לנסיון של הפסיכיאטר בסוג התרופה ובנסיון להתאימה במינון ולהחליפה כדי למנוע תופעות לוואי.

מצד שני אם זה ברור דיכאון וממה הוא נובע אז תדעו שגם רופא משפחה יכול לרשום תרופה נוגדת דיכאון ממשפחת ה-SSRI וכד', ואם מדובר במצב קל ומינון נמוך יתכן מאוד שלא יהיו כמעט תופעות לוואי.

רפואה שלמה

[נ.ב. פסיכיאטר זה רופא שנותן תרופות, פסיכולוג זה מי שמטפל באמצעות שיחות]

• הוסף לסימניות
למה פסיכיאטר???!!!
שיתחיל קודם עם ציפרלקס מרופא משפחה
בהחלט נכון אבל הוא לקח כבר תקופה ארוכה מינון שיא של ציפרלקס ולא הועיל.... הכוונה שזה לא עימוק שהוא לא במצב ששוכב במיטה כל היום אבל עדיין יותר מהסטנדרט.

• הוסף לסימניות
מניסיון שלי עם כמה מקרים, עדיף בתור עזרה ראשונה ללכת לרופא משפחה, ולבקש ממנו לשלב את הציפרלקס עם עוד תרופה (כמו ריספונד, או אנאפראניל), ואח"כ ללכת לפסיכיאטר מומחה (יש אף פרופ' ויצמן בת"א, ואת פרופ' סגמן (מומלץ מאוד!) מהדסה בירושלים), זה שווה את הכסף, וגם לא צריך ללכת אליהם בצורה תכופה, וגם יש החזרים מסויימים מקופות חולים.

• הוסף לסימניות
למה פסיכיאטר???!!!
שיתחיל קודם עם ציפרלקס מרופא משפחה
מניסיון שלי עם כמה מקרים, עדיף בתור עזרה ראשונה ללכת לרופא משפחה, ולבקש ממנו לשלב את הציפרלקס עם עוד תרופה (כמו ריספונד, או אנאפראניל), ואח"כ ללכת לפסיכיאטר מומחה (יש אף פרופ' ויצמן בת"א, ואת פרופ' סגמן (מומלץ מאוד!) מהדסה בירושלים), זה שווה את הכסף, וגם לא צריך ללכת אליהם בצורה תכופה, וגם יש החזרים מסויימים מקופות חולים.
מי אמר שזו הבעיה וזה תחילת הפתרון?
החיים יקרים מדי, עדיף ללכת לפגישה עם פסיכולוג ו/או פסיכיאטר לפי העניין, ולברר עליהם היטב ולא לפי ההחזרים בקופה דווקא.

• הוסף לסימניות
מי אמר שזו הבעיה וזה תחילת הפתרון?
החיים יקרים מדי, עדיף ללכת לפגישה עם פסיכולוג ו/או פסיכיאטר לפי העניין, ולברר עליהם היטב ולא לפי ההחזרים בקופה דווקא.
אמרתי, אני מדבר רק מהניסיון שלי בטיפול בכמה מקרים מהסוג הזה.
מהניסיון שלי, הפסיכולוגים והפסיכיאטרים היקרים, יוציאם בסוף הכי זולים, כי הרופאים המקצועיים ביותר הם בעלי ניסיון עשיר מאוד מתחום, והם יכולים להסתפק בכמה מפגשים לכל היותר, ואילו אלו שהינם פחות בעלי ניסיון, אפשר ללכת אליהם לסדרת פגישות שלא מסתיימת, ומלבד שהתוצאות פחותות בהרבה, המון פעמים נוצר אי אימון של המטופל בעצמו, בכך שהוא יוכל להשתנות, דבר שלוקח הרבה מאוד זמן לתקן ולשקם אחרי שמשתרשת אצלו תחושה כזו.

• הוסף לסימניות
אמרתי, אני מדבר רק מהניסיון שלי בטיפול בכמה מקרים מהסוג הזה.
מהניסיון שלי, הפסיכולוגים והפסיכיאטרים היקרים, יוציאם בסוף הכי זולים, כי הרופאים המקצועיים ביותר הם בעלי ניסיון עשיר מאוד מתחום, והם יכולים להסתפק בכמה מפגשים לכל היותר, ואילו אלו שהינם פחות בעלי ניסיון, אפשר ללכת אליהם לסדרת פגישות שלא מסתיימת, ומלבד שהתוצאות פחותות בהרבה, המון פעמים נוצר אי אימון של המטופל בעצמו, בכך שהוא יוכל להשתנות, דבר שלוקח הרבה מאוד זמן לתקן ולשקם אחרי שמשתרשת אצלו תחושה כזו.
יפה.
עזרה ראשונה מרופא משפחה - לא יודעת כמה כדאי בפרט שבפרטי ההודעה הפותחת כתוב שמדובר בדכאון קל.
מדייקת גם כי לגבי הפסיכיאטרים שכתבת, לפחות על אחד מהם אני יודעת שהוא לא מספיק מקצועי.

• הוסף לסימניות
זה לא רציני ולא מקצועי לתת המלצות על מקרה שלא ידוע עליו כמעט דבר, על סמך "כמה מקרים".

• הוסף לסימניות
עזר מציון
למיטב ידיעתי פגישה לא יותר מ250 ש"ח ולא צריך הרבה פגישות לאבבחון. בדרך כלל 1-2

• הוסף לסימניות
זה לא רציני ולא מקצועי לתת המלצות על מקרה שלא ידוע עליו כמעט דבר, על סמך "כמה מקרים".
עזרה ראשונה זה באמת ללכת לרופא שיתן כדורים והפניה לפסיכיאטר.
עם ההפניה פונים לשירות הפסיכיאטרי בעיר/ לפסיכיאטר של הקופה ומזמנים תור.
אבל עזרה ראשונה זה לפנות לרופא המשפחה שיתן טיפול ראשוני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה