התייעצות אדם שמדבר על רבנים צריך להוכיח אותו? (גם ברבים?)

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני מכיר מנהלת של בית ספר מסוים שממש משמיץ את השיר ויהיה לי עוד יותר טוב ואמרה שאסור לישמועה אותו (וכמובן אסרה על התלמידות שלה לישמוע).
היא גם מכניסה את הרב הרוש בכל העינין כי הוא זה שכתב את חלק ממילות השיר.
(דרך אגב אחרי שהיא דיברה עליו הרבה פיטרו אותה לא ביגלל שדיברה על השיר אולי משמיים...)
האם אמורים להוכיח אותה על זה שהיא מדברת כך?

• הוסף לסימניות
אני מכיר מנהלת של בית ספר מסוים שממש משמיץ את השיר ויהיה לי עוד יותר טוב ואמרה שאסור לישמועה אותו (וכמובן אסרה על התלמידות שלה לישמוע).
היא גם מכניסה את הרב הרוש בכל העינין כי הוא זה שכתב את חלק ממילות השיר.
(דרך אגב אחרי שהיא דיברה עליו הרבה פיטרו אותה לא ביגלל שדיברה על השיר אולי משמיים...)
האם אמורים להוכיח אותה על זה שהיא מדברת כך?
לפי שגיאות הכתיב זה נראה שתלמידה נקמנית כתבה את זה.

• הוסף לסימניות
אפשר לשאול אותה אולי למה היא מדברת עליו כך?
הוא היה ( או עודנו) תלמיד של ברלנד ואולי בגלל זה היא חוששת?
כדאי לבדוק ולשאול אותה ממה זה נובע לפני שמוכיחים אותה ברבים
בטוחה שיש לה כוונות טובות
ולפעמים כשאדם מרגיש שמשהו יכול לפגוע או להזיק לו ההגנה הכי טובה שלו היא התקפה ואולי בגלל זה היא מתנהגת ככה
ואגב - זה שפיטרו אותה זה לא סימן משמיים לכלום.

• הוסף לסימניות
למה נקמנית? אולי תלמידה כאובה? אולי תלמידה מבולבלת?
ואולי אבא שלה שהוא בעל תשובה?

כך או אחרת,
במגזר החרדי הציות לסמכות הוא כמעט בלתי ניתן לערעור.
לא מקובל להוכיח ראשי מוסד, ובטח ובטח לא ברבים.
כן אפשר להבהיר בבית את הדעה שלכם, בלי לנופף בה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה