אורז עם חמוציות

• הוסף לסימניות
היינו פעם באיזה אירוע (של משפחה ממוצא פרסי) והגישו בו אורז עם חמוציות
הייתי שמחה לקבל מתכון מקורי - לא מהאינטרנט, אלא של בעלי נסיון בלבד

בתודה מראש

• הוסף לסימניות
לא חושבת שיש כאן מתכון מקורי ובטח לא של פרסים דוקא.

מכינים אורז כרגיל ומוסיפים מעליו או מערבבים חמוציות.

באותה מידה אפשר גם להוסיף שבבי בצל מיובשים ושקדים מולבנים פרוסים וכ"ו...

• הוסף לסימניות
אני פעם הכנתי מתכון של אורז עם חמוציות ושקדים שהורדתי מהאינטרנט והוא יצא מאוד טעים, אם זה מעניין אותך אני יכולה לכתוב (לא קישור כי אני ממש לא זוכרת מאיפה לקחתי אותו)

• הוסף לסימניות
יש לי מתכון מהמם מעל האורז,
3 כפות גרעיני חמניה
3 כפות גרעיני דלעת
2 כפות שומשום
חצי כוס חמוציות
2 כפות שמן
כף דבש
מרתיחים קצת את השמן, מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים כמה דקות
(בזהירות שלא ישרף)
המתכון של א. ליבפרוינד, במקור הולך גם עם כרישה ובצל ירוק. אני עושה בלי
מפזרים מעל אורז לבן מבושל כרגיל. מיוחד!!!

• הוסף לסימניות
אני לוקחת שקית שקדים פרוסים + שקית חמוציות
שמה בסיר עם קצת שמן (הכוונה שלא ישאר שום שמן לבסוף! כי החמוציות מפרישות נוזלים וזה מספיק) ומערבבת עד שהשקדים מתחילים משחימים קצת... ואז זה מעדן.
שופכים את זה מעל האורז.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה