אחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?

• הוסף לסימניות
שלום חברים,
ברצוני להקים אחסון אתרים כשר בעזרת שימוש בנטפרי.
אשמח לייעוץ שלכם בנושא, מכיוון שזה מיועד לשימושכם.
מהו אחסון אתרים כשר?

1.כל התנועה שיוצאת מהשרת עוברת סינון של נטפרי? כלומר כל מה שעובר בין השרת לגולש עובר סינון.
2. כל הבקשות שהשרת עושה החוצה עוברות סינון נטפרי? למשל במערכת הניהול של וורדפרס יש ממשק שמראה דוגמאות של תבניות ויש לזה תמונות התמונות האלה זה תמונות שהשרת שולף מבחוץ וחלקן אינן כשרות.
3. כל התעבורה הנכסנת לשרת עוברת סינון? קרי התוכן שהלקוחות מעלים עובר סינון ותוכן לא כשר לא מועלה לשרת.
משהו אחר?

לעניות דעתי שרת כשר הוא שרת שכל התעבורה שיוצאת ממנו, עוברת סינון, וכך בעצם אין סיכוי שהשרת ישלח לאף אחד תוכן לא מסונן, בין אם יש לו נטפרי או סינון כלשהו אחר ובין אם אין לו. כלומר - השרת כשר לחלוטין. ניתן עדיין בצורה תיאורטית להעלות תכנים לא כשרים לאתר, אבל אין סיכוי שהם יוצגו כאשר גולש ינסה לגשת אליהם. זה לדעתי אחסון אתרים כשר.

אשמח לקבל ייעוץ מחברי הפורום בנושא.

בברכה,
תום יושעי- LowcHost

• הוסף לסימניות
פשוט אתה עושה סוג של פרוקסי שמותקן עליו נטפרי שכל מי שגולש לאתר/שרת שלך חייב לעבור דרכו.

• הוסף לסימניות
אם כבר כשר שיהיה עד הסוף
גם מבחינת שבת
יש מצב שבשבת השרתים מתוחזקים שלא ע"י יהודים?

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות.
הוחלט על התקנת נטפרי על השרת וסינון כ-ל התעבורה (גם נכנסת וגם יוצאת, כך שגם מי גולש לשרת ללא נטפרי, התעבורה שתגיע אליו תהיה מסוננת - כך שאין מצב שיגיע לגולש תוכן לא כשר). ממתין למענה מנטפרי בנושא.
רחל - כאשר זה ייצא לפועל התכנון הוא שהשרת יכבה לפני כניסת השבת ויופעל בצאת השבת כך שלא תתבצע כל עבודה כלשהי על השרת בשבת, לא מבחינת גלישה ולא מבחינת תחזוקה. ולא ניתן יהיה לגשת לשרת במהלך השבת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י LowcHost;n4982196:
כאשר זה ייצא לפועל התכנון הוא שהשרת יכבה לפני כניסת השבת ויופעל בצאת השבת כך שלא תתבצע כל עבודה כלשהי על השרת בשבת, לא מבחינת גלישה ולא מבחינת תחזוקה. ולא ניתן יהיה לגשת לשרת במהלך השבת.

שבת של מי ?

לפי הלוח של ארץ ישראל? או לפי כניסת השבת של אוסטרליה?

שאלתי בעבר בבי"ד של הרב וואזנר זצ"ל, ומבחינה הלכתית אין מניעה שאני אסב לסעודת שבת, ובאותה שעה יהודי ממכסיקו יוריד תכנים מהאתר שלי - ביום שישי שלו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י LowcHost;n4982196:
תודה על התגובות.
הוחלט על התקנת נטפרי על השרת וסינון כ-ל התעבורה (גם נכנסת וגם יוצאת, כך שגם מי גולש לשרת ללא נטפרי, התעבורה שתגיע אליו תהיה מסוננת - כך שאין מצב שיגיע לגולש תוכן לא כשר). ממתין למענה מנטפרי בנושא.
רחל - כאשר זה ייצא לפועל התכנון הוא שהשרת יכבה לפני כניסת השבת ויופעל בצאת השבת כך שלא תתבצע כל עבודה כלשהי על השרת בשבת, לא מבחינת גלישה ולא מבחינת תחזוקה. ולא ניתן יהיה לגשת לשרת במהלך השבת.

מה העניין שיהיה סגור בשבת אם זה מתבצע אוטומטי?
כמובן באתרים שפונים למגזר החרדי.

• הוסף לסימניות
אוקיי, אני רואה שלרוב האנשים אין בעיה עם כך שהשרת ימשיך לעבוד כרגיל בשבת.
אז בעצם מה היתרון שאתם מחפשים באחסון אתרים כשר? רק שהתוכן היוצא יעבור סינון נטפרי?

אני יוצא מנקודת הנחה ששרת שעובד במהלך השבת - בסופו של דבר תהיה בו קם תקלה שחייבת טיפול בשבת.

• הוסף לסימניות
מה שאני הייתי מחפש באחסון כשר ואני לא יודע אם שייך, זה שכל אתר שאני מעלה שמה ייפתח אוטומטית בכל החסימות.
בנוסף יש נקודה שהעלו פה שאחסון אתרים לפי ההלכה לא יכול להתבצע תחזוקה של השרת בשבת וזה אומר שוהיה אם תהיה תקלה בשבת אז או:
א) להשאיר את השרת איך שהוא עם הבעיה עד לאחר שבת.
ב) שהטיפול יתבצע על ידי גוי.

בנוגע לחסימת האתר לגולשים בשבת אז יש דרך לעשות שזה ייחסם לפי מדינות כמו שעושים בקוד שמביאים באתר שומר שבת holyclock.com הם גם כן טוענים שזה לא פוגע בדירוג בגוגל, אני לא יודע איך, אולי הם מסנננים כתובות IP ואולי בגלל שזה קוד JS שנטען רק אחרי העמוד ולא נותן לראות את העמוד.

• הוסף לסימניות
אנחנו רוצים שאף יהודי לא יחלל שבת בגלל האתרים שלנו, וזה לא קשור למאיפה גולשים אלא באיזה ארץ מתחזקים את השרת. וברור שיש לנו אינטרס גדול בזה, וזה גם גימיק מעולה בשבילך וללא ספק יביא לקוחות.
שוב, לא מפריע לנו שגולש מאוסטרליה מבקר באתר בשבת, מפריע לנו מאוד שיהודי בארץ מחלל שבת כדי לתקן תקלה.

• הוסף לסימניות
עיקר הבעיה באחסון הוא כמו שציינו קודמי - התחזוקה בשבת שנעשית ע"י יהודי
לגבי צפיה בתכנים וקניות - כל אחד שישאל את רבותיו
אבל אם אני מעוניינת לסגור את האתר בשבת - אין חובה שהשירות יינתן ברמת שרת,כיון שאני יכולה לחסום את האתרים שלי בעצמי בשבת בכל מיני דרכים.
מה שאין כן לגבי תחזוקה ששם אני תלויה בבעל השרת.

אם תצהיר ברורות שהתחזוקה בשבת בשרתים שלך תעשה ע"י גוי - זה יהיה עלית מדרגה רצינית מבחינת כשרות.
(אגב, זה אחד הפלוסים באחסון בחו"ל, שרוב הסיכויים שהשרת מתוחזק ע"י גויים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה