מידע שימושי אטופיק דרמטיטיס- אסטמה של העור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוב לדעת;2111701:
ב- אם זה מנחם אתכם- הוכח מחקרית שיש קשר בין אוטופיק דרמטיטיס לIQ גבוהה (וגם לADHD)

אשמח לראות מקורות לכך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוב לדעת;2111701:
ב- אם זה מנחם אתכם- הוכח מחקרית שיש קשר בין אוטופיק דרמטיטיס לIQ גבוהה (וגם לADHD)

יותר ממחצית מילדי ערד סובלים מאטופיק מחמת מזג האויר היבש במקום.
ממש לא נראה לי שכולם בעלי אי קיו גבוה או הפרעה אחרת :)

• הוסף לסימניות
יש הבדל בין AD העוצמתי, שמתחיל בגיל כמה חודשים וממשיך ברציפות במשך שנים, ובלי שום הטבה של ממש בשינויי מזג אויר/מיקום כמו שוויץ למעט הקלה קלה, לבין הפריחה ממנה סובלים מחצית מיליד ערד שמזוהה עם משפחת הAD.
זה גם תשובה להרבה "רפואות בטוחות" שהוזכרו פה ע"י כאלה שחושבים שהם יודעים בדיוק מה זה AD כי היה להם/לילדיהם. לדעתי חלק לפחות פשוט לא נחשפו לAD של ממש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמח לעזור;2113967:
יש הבדל בין AD העוצמתי, שמתחיל בגיל כמה חודשים וממשיך ברציפות במשך שנים, ובלי שום הטבה של ממש בשינויי מזג אויר/מיקום כמו שוויץ למעט הקלה קלה, לבין הפריחה ממנה סובלים מחצית מיליד ערד שמזוהה עם משפחת הAD.
זה גם תשובה להרבה "רפואות בטוחות" שהוזכרו פה ע"י כאלה שחושבים שהם יודעים בדיוק מה זה AD כי היה להם/לילדיהם. לדעתי חלק לפחות פשוט לא נחשפו לAD של ממש.

אני מכירה בחורה וילד עם אטופיק.
כמה נכון!
לא הייתי חולמת כמה דבר כזה יכול להשפיע מכל הבחינות.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בלת’’ק חלקי
אני יודעת שהתנזרות ממאכלים חריפים ומתובלים ,פרות חמוצים וכל החמוצים למינהם וכן המלוחים מפחיתים התפרצויות בעור.
אני מכירה מישהי שסבלה בטרוווף עד גיל 20 הלכה לים המלח לסטים קבועים ומממש עזר
ומכירה מישהי נוספת שסבלה מאטופיק ממש ברמה גבוהה ובגיל מאוחר יותר גילו לה ציליאק מסתבר שזה חלק מהתסמינים....

בכל מקרה לבוגרים שסובלים חשוב להיות ברוגע, לשכב ולכווץ שרירים ולהרפות זה מאאאד עוזר
וגם שתיית מים מרובה מפחיתה את עוצמת הגרד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה