התייעצות אטופיק ומכשיר אדים - שאלות לבעלי ניסיון

• פותח הנושא bat 7
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אנחנו הורדנו ביצים באופן גורף, הכל הכל. בפסח של שנה שעברה החזרנו בבת אחת הכל, הסתבר כטעות מוחלטת (בצירוף העונה הקשה)
:eek:
איך אפשר להוריד ביצים באופן גורף?
לא אכלתם חלות? עוגות?
וואו... זה קשה.
וגם לנו רופאי העור השונים אמרו שאין קשר. זה לא קשר של אלרגיה , אבל המציאות הוכיחה שיש.
באופן כללי, מלבד מספר רופאי עור מומחים, רובם לא מבינים יותר מדי.

• הוסף לסימניות
ברור שיש קשר בין האטופיק לאלרגיות!
לגבי הביצים בחלות לא חובה. ביצים ועוגות עושים שני סוגים אחת עם ואחת בלי...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ברור! אני ממש כמעט צמתי בעקבות זה. היה אסור לו קמח, תפו"א מוצרי חלב ועוד... אבל זה היה שווה כי ראינו שיפור מטורף ברגע שנמענתי מהמאכלים האלה. אבל זה באמת לא קל. אבל ברגע שהפסקתי להניק המצב נהיה יותר קשה כי הוא סרב לאכול ורצה דברים שאסור לו..
שווה לעשות לו בדיקות אלרגיה.

• הוסף לסימניות
הייתי אצל רופא אלרגיה שלא רצה לעשות את הבדיקה כי אמר שאין שום ענין ולא עובר בהנקה
אם יש לך המלצה על רופא בירושלים אשמח

• הוסף לסימניות
רציני כך רופא אמר??
נשמע ממש מוזר. הייתי אצל פרופסור גדול בתל אביב (שכבר יצא לפנסיה) הייתי איתו שהוא היה גם בערך בן 5 או 6 חודשים.
היה נראה נורא. ועשה לו כמה טסטים ואמר לי להיזהר לא לאכול את המאכלים שיצאו בבדיקה שהוא אלרגי.
לא מכירה בירושלים אבל הייתי ממליצה לך ליצור קשר עם ארגון קומי עורי אולי ידעו להפנות אותך. או שיש כאן מישהי/הו שידע להמליץ על מישהו טוב בירושלים.

• הוסף לסימניות
שלום וברכה,
אנחנו עמוק בתוך הסרט של האטופיק במיוחד בימי השרב הנוראים שמתרגשים ובאים עלינו לאחרונה....
היובש מוביל לגרד נוראי עד זוב דם :(
אשמח לדעת,
האם יש כאלו שניסו בימים כאלו להשתמש במכשיר אדים, כדי להגביר את הלחות בחדר?
ואם כן, הורגש שיפור?

ועוד שתי שאלות:
שמן אמבט לתינוק, שינה את מצב האטופיק?
אני נרתעת את מהשמנוניות שהוא גורם באמבטיה, ורוצה להשתמש בו רק אם יש תועלת ברורה.
אם כן, איזו חברה?
בנוסף: אבקת כביסה. האם מעבר לאבקת כביסה היפו-אלרגנית, גרם לשינוי ברור?
תודה גדולה לעונים!
( @גלבוע את פה? אשמח לשמוע מהניסיון שלך...)
כמו שכתבו לפני, מזגן. גם בלילה. זו המלצה שנתן לי רופא עור מומחה לאטופיק. והתבררה כנכונה מאד.
לגבי שמן אמבט. שמן בלנאום הרמל מועיל יותר מאמול. צריך לבדוק שאין אלרגיה לבוטנים ולסויה-הוא מכיל את שניהם.
ההוראות של החברה המייצרת, וההמלצות של רוב רופאי העור, זה לשים אותו במים.
זה נחמד.
הרבה יותר אפקטיבי למרוח ישירות על העור. אין צורך לשים במים.
אחרי שמוציאים מהמים, למרוח שוב על העור הרטוב, לפני הניגוב (איי כמה כואב לילד אטופי ניגוב במגבת..)
ולנגב בהספגה ובטפיחות קלות.
אח"כ כמובן קרם לחות. אם המצב סביר, אחד ממשפחת הדרמקול/צטומג/צטומקרוגל.
אם יש התלקחויות, פצעים וכדומה, אין מנוס מלהשתמש במשחה עם חומר פעיל.
לי הרופא נתן מרשם מדויק להרכבה בבית מרקחת, של כמה סוגי משחות, ששמים מהן מעט מאד על הרבה חומר שמנוני.
מה שגורם, לחומר הפעיל לא להספג בדם, אלא להשאר על העור החיצוני, ששם בדיוק הוא צריך להיות ולפעול.
בהצלחה, הרבה בריאות!!
לגבי הכביסה, לא ראיתי שינוי, אבל מלכתחילה השתמשתי באבקה לתינוקות, כי התחילו אצלי את העניינים כבר בגיל חודשיים :confused::(
מה שכן, חשוב להקפיד שכל מה שהתינוק/הילד האטופי לובש על גופו יהיה עשוי מכותנה. וכן כמובן המצעים שעליהם הוא ישן, והמזרן של העגלה, ובמידת האפשר, הבגדים של האמא אם מדובר בתינוק ממש קטן שנמצא הרבה על הידיים.

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו לפני, מזגן. גם בלילה. זו המלצה שנתן לי רופא עור מומחה לאטופיק. והתבררה כנכונה מאד.
לגבי שמן אמבט. שמן בלנאום הרמל מועיל יותר מאמול. צריך לבדוק שאין אלרגיה לבוטנים ולסויה-הוא מכיל את שניהם.
ההוראות של החברה המייצרת, וההמלצות של רוב רופאי העור, זה לשים אותו במים.
זה נחמד.
הרבה יותר אפקטיבי למרוח ישירות על העור. אין צורך לשים במים.
אחרי שמוציאים מהמים, למרוח שוב על העור הרטוב, לפני הניגוב (איי כמה כואב לילד אטופי ניגוב במגבת..)
ולנגב בהספגה ובטפיחות קלות.
אח"כ כמובן קרם לחות. אם המצב סביר, אחד ממשפחת הדרמקול/צטומג/צטומקרוגל.
אם יש התלקחויות, פצעים וכדומה, אין מנוס מלהשתמש במשחה עם חומר פעיל.
לי הרופא נתן מרשם מדויק להרכבה בבית מרקחת, של כמה סוגי משחות, ששמים מהן מעט מאד על הרבה חומר שמנוני.
מה שגורם, לחומר הפעיל לא להספג בדם, אלא להשאר על העור החיצוני, ששם בדיוק הוא צריך להיות ולפעול.
בהצלחה, הרבה בריאות!!
ד"ר אביקם הראל?

• הוסף לסימניות
חשבתי כך בגלל ההרכב של המשחות, כשהיינו בשוויץ הוא נתן לנו גם את ההרכב של המשחות ובאמת עזר מאוד.
הוא ממש זעק שחובה לישון עם המזגן שהסבל של הילד כל כך נורא. הוא הדגים שזה הרבה יותר נורא מכל כאב. שזה סבל בל יתואר....

• הוסף לסימניות
מנסיון שלי מאוד מקל ומראה גם הקלה כמעט מיידית בעור להתקלח במים קרים ולא חמים אומנם זה קשה ומסייט אבל ההקלה היא הזויה כמובן למרוח לאחר מכן לחות או משחה מעורבת של אביקם הראל
אבל המים הקרים כאילו מכבים את הבערה שיש בגוף של האטופיים

• הוסף לסימניות
מנסיון שלי מאוד מקל ומראה גם הקלה כמעט מיידית בעור להתקלח במים קרים ולא חמים אומנם זה קשה ומסייט אבל ההקלה היא הזויה כמובן למרוח לאחר מכן לחות או משחה מעורבת של אביקם הראל
אבל המים הקרים כאילו מכבים את הבערה שיש בגוף של האטופיים
עוד משהו בקשר למקלחות.
להתקלח כמה שפחות.
נשמע לא נעים ברקע הקיץ והשרב.
אבל במידת האפשר, אם זה תינוק קטן שלא מזיע ולא משחק בחול..
אם נמצאים בבית, ולא יוצאים לחום,
או אם יש מזג אויר קצת יותר נעים,
לדלג מקלחות.
לא להתקלח כל יום אלא לסרוגין.
המים מורידים את שכבת ההגנה הטבעית שיש לעור.
ומה שבעור בריא מתחדש מאד מהר.
בעור אטופי זה גרוע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה