איזה כלי יותר קל ללמוד?

• הוסף לסימניות
קלרינט וסקסופון הרבה יותר קלים גם מבחינת ההפקת צליל וגם מבחינת נגינה.

• הוסף לסימניות
לא מבינה בלימודים, אבל בחצוצרה מאד קשה להפיק צלילים.
(קלרינט וסקסופון - יותר קל)

חני

• הוסף לסימניות
אני מנגן בקלרינט וגם קצת בסקסופון וברמה פשוטה זה באמת די קל ובחצוצרה זה מאוד קשה גם רמה פשוטה

• הוסף לסימניות
חצוצרה הכי קשה. (אני יודעת כיוון שאחי מנגן בחצוצרה.)
טכניקת הנשיפה דורשת יותר מאמץ,
צריך שמיעה מוזיקלית מצויינת - בגלל שמנגנים לפי השמיעה את התווים - אין מקום לכל צליל, .למשל, דו-סול-דו לא לוחצים בכלל על הפיסטונים, זה רק צורת נשיפה שונה בפיה ואין לכל תו מקום בכלי כמו שיש בסקסופון ובקלרינט.
וגם כמעט אין מורים לכלי הזה.

• הוסף לסימניות
קלרינט זה כלי שבן אדם מוזיקלי (שמנגן על קלידים משמיעה) יכול להסתדר איתו בלי מורה?

• הוסף לסימניות
נראה לי שכן. אבל הפקת הצליל די קשה.
שמעתי מאשיות מוסיקאלית מוסמכת שסקסופון הוא כלי קל. לא ניסיתי עדיין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמי1;2218904:
קלרינט זה כלי שבן אדם מוזיקלי (שמנגן על קלידים משמיעה) יכול להסתדר איתו בלי מורה?

אני מכיר כמה אנשים שמנגנים על קלרינט משמיעה ולמדו לבד. אבל ברור שמורה יכול לחסוך המון זמן של ניסוי ותעיה ולתת תרגילים טובים וטכניקת נשיפה טובה.
החסרון אצל אנשים שלןמדים לבד לפעמים, הוא חוסר בידע תאורתי של המוזיקה, שלדעתי, משפיע המון על צורת הנגינה וההבנה של הנגינה, אני אישית למדתי תאוריה לבד, זה אפשרי.

לא יודע מי אמר שסקסופון הוא כלי קל, הנשיפה מצריכה סערפת חזקה ואימונים על ההחזקה של שרירי הפה, דברים קשים שמצריכים הרבה אימונים.

• הוסף לסימניות
אני מנגן על חליל צד (לא מקצועי) שזה הכי קשה מבין כלי הנשיפה המוכרים
וניסיתי כמה כלים
אין על סקספון ברמת ההתאהבות בכלי כי בדרך כלל הקושי הוא לא הוא לא התוים סולמות וכדו' זה כבר מקצועיות ולמידה רק הפקת הצליל הנכון זה מה שמתסכל ועד שמתחילים ללמוד כבר חושבים שיש משהו טוב יותר ועוברים ללמוד על כלי אחר וכך הלאה (אני מכיר כמה כאלה שיש להם מלאי של כלים בבית וכל יום מנסים משהו אחר:))
וסקספון הוא הכי קל והכי מהיר ללמוד הפקת צליל נכון וזה כבר מאיץ הלאה ללמוד על מוזיקה מקצועית בכללית
בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה