איחורים בלוח זמנים- מה אפשר לעשות?

• הוסף לסימניות
אני עובדת הרבה מאוד עם עורכות בכל מיני רמות. יוצא לי להתקל בכאלה שלא עומדות בלוח הזמנים. נוצרת פה אי נעימות רבה- מצד אחד לא נעים לנג'ז אבל מצד שני עוד יותר לא נעים להגיע לרגע האחרון בלי החומר המוכן ומעצבן מאוד להלחץ בדקות האחרונות ולקחת סיכונים כי העורכת מרחה את הזמן. למה אני קוראת 'מרחה'? לא חושבת שהיא לא עבדה אבל אתם מכירים את זה- תכננה והתבטל, פתאום יש ארוע, פתאום משהו נתקע וכו'. ישנן עורכות שלוקחות את כל האחריות עליהן- תשלחנה את הדיסק במונית או תישארנה עד הבוקר ותגמור בזמן סביר, אבל יש כאלה שלא...

מה עושים במקרים כאלה?? אשמח לעצות יעילות כדי להישאר בטעם טוב...

• הוסף לסימניות
כמה את משלמת להן לשעה? - זה חלק גדול מהפתרון...

• הוסף לסימניות
אני מסכמת על מחיר מראש בד"כ. וכמובן לפי רמת המקצועיות. אני התרשמתי שזה ענין של אופי והתנהלות.

• הוסף לסימניות
אני נפגשתי עם הבעיה ההפוכה
אני העורכת והלקוחות הם הבעיה של הרגע האחרון.
אז בשביל לפתור את הבעיה אני מקדימה תמיד את מועד הסיום ליום או יומיים לפני.(בתרוץ שיש לי עוד פרוייקט או כל דבר אחר...)
וקובעת פגישה עם הלקוח לפחות פעמיים (תלוי בסדר גודל של הפרוייקט, לא כל פרוייקט ולא כל לקוח, רק הבעיתיים...
ככה שחייב להיות מוכן רוב הסרט כי הלקוח מגיע לצפייה וגם הוא רואה מה חסר וממהר להביא.
קחי עצה זה והפכי אותה לעורכת
אל תגידי לה את המועד האחרון האמיתי קחי יומיים קודם
ותגידי לה שאת רוצה סקיצה ככה שיהיה לך אינדיקציה באיזה שלב היא עומדת בעריכה

• הוסף לסימניות
יש מוצרים ש[בדרך כלל] מקבלים ברגע האחרון:
מפתח לדירה- כשמוכרחים לפנות את הקודמת
שמלת כלה- בשבוע החתונה
רהיטים חדשים- יום לפני פסח
וגם סרט...
לפעמים העורכת לא משערת נכון את כמות העבודה שלפניה
ולפעמים, החומרים לא מגיעים אליה בזמן.
אכן עצה יעילה, לסכם עם העורכת דדליין יומיים קודם

• הוסף לסימניות
באישי- אני מעדיפה בעצמי לסיים יום יומיים קודם, לתת ללקוח, שיבדוק, שיראה שזה עובד כמו שצריך במכשור שהוא הולך להשתמש, שיעבור שאין פתאום בלק סקרין וכו'. כך נחסכים הרבה עוגמות נפש וכאבי לב (שלא לדבר על התקפי לב, ל"ע)
אבל-
1. אני משלמת מחיר , הלקוח מתלהב, מזמין את כל חבריו וידידיו וכל אחד חייב להעיר משו קטן. בהנחה שבכל מקרה אני משתדלת להגיש מוצר מושלם- זה מחיר נסבל של שעתיים עבודת ריצוי קטנה:)
2. יש לקוחות שמתעקשים לא להבין מה שמסכמים איתם. ואח"כ מפילים את זה על העורכת
דוגמא? בקשה
הלקוח- אני צריכה עבודה איקס
אני- למתי?
הלקוח- לאתמול
אני- אז לא, אני עמוסה כרגע. עוד שבועיים אוכל לשבת על זה
הלקוח- אוקיי, למתי כן אוכל לקבל את העבודה?
אני- בתאריך זד אני מתפנה. מבטיחה לסיים את זה עד לתאריך דבליו. אני מדגישה- לא אוכל להתחיל לעבוד על זה לפני תאריך זד, עקב התחיבויות קודמות
לקוח- אוקיי
אני- אני מעבירה לך מייל עם הסיכום בינינו, אשרי
לקוח- קיבלתי, מאושר
שבוע לפני זד-
לקוח- שלום, מה קורה?
אני- קיבלתי את החומר, כאמור, עוד שבוע אני מתפנה
לקוח- שבוע? את נורמלית? אין מצב, המנהלים דורשים לראות את זה לפחות שבוע לפני הארוע
אני- סיכמנו, ואפילו שלחתי לך מייל סיכום ואישרת
לקוח- כן, אבל חשבתי שתתגמשי
אני- הסברתי שעם כל הרצון הטוב, אני עמוסה כרגע בדברים קודמים. בתאריך זד אי"ה אני מתפנה רק עבור זה, ואגיש את זה בתאריך דבליו שסוכם
לקוח- שתדעי שאת עשית לי עכשיו ברז רציני. מה אני עושה? הכל יתפשל, את לא עומדת בדיבורך
אני- אני עומדת על כך שאני עומדת בדיבורי בדיוק, אישרת את זה בעצמך
לקוח- טוב, כמה זה עולה לי?
אני- סיכמנו על תשלום לפי שעות עבודה, אני מעריכה את היקף העבודה כשלוש שעות מינימום לדקת סרט (מדובר על סרט מורכב למדי)
לקוח- מה? זה לא ילך בשעה לדקה? נגיד מקסימום שעה וחצי?
אני- הסברתי, זה עבודה מורכבת, ויקח לפחות שלוש שעות לדקה, דיברנו על זה באריכות ואישרת
לקוח- אבל את מאד מיומנת, בטח תצליחי לעשות לי דקה בשעה, זה לא יכול להיות שזה לוקח לך כל כך לאט לערוך

לי נגמרו המילים
סליחה על האורך
הכל ציטוט מדויק, בטשטוש פרטים הכרחיים
גילוי נאות- מרצוני החופשי, ולאחר שאלת רב, לא ביצעתי בסוף את העבודה, הרגשתי שאי אפשר להחתים בן אדם על כל אפצ'י, ואם סיכום ברור כל כך לא ברור- אין לי אפשרות לעבוד בחוסר הגינות שכזה.
אז אם במקרה תשמעו על מוסד מכובד שמאשים עורכת מקצועית שפישלה אותם ברגע האחרון למרות שסיכמו איתה על עבודה בזמן ורצו לשלם לה כפי שביקשה והכל- תדעו לפחות את הצד השני

• הוסף לסימניות
הרבה פעמים הבעיה היא בהגשת חומר / תיקונים ע"י הלקוח ברגע האחרון.
אני מציבה תאריך שבו החומר/תיקונים חייבים להגיע, ואם לא, אני לא מתחייבת לסיים את העבודה בזמן. זה עובד.

• הוסף לסימניות
אני כמפיקה יש לי אינטרס גדול שהחומר יהיה בזמן, וזה אומר שאני מתאימה את עצמי ומגיעה מתי שנדרש וכו', אבל יש כאלה שמתמרחות, והכי גרוע, אומרות כל הזמן- יהיה בסדר, וזה הדבר הכי מלחיץ.

• הוסף לסימניות
רקורדית כל הכבוד על האומץ לבטל במיוחד אחרי שקיבלת כביכול את העבודה.
אני במקומך סבלתי ונשארתי ערה שבוע וחצי רצוף רק בשבת היה לי איך שהוא לעצום קצת את העיניים
ובסוף התמוטטתי שבוע לא יכולתי להרים את עצמי מהמיטה מרוב הלחץ שזה יהיה מוכן.
ורק מאז למדתי לקח....

• הוסף לסימניות
רקורדית כל הכבוד על האומץ לבטל במיוחד אחרי שקיבלת כביכול את העבודה.
אני במקומך סבלתי ונשארתי ערה שבוע וחצי רצוף רק בשבת היה לי איך שהוא לעצום קצת את העיניים
ובסוף התמוטטתי שבוע לא יכולתי להרים את עצמי מהמיטה מרוב הלחץ שזה יהיה מוכן.
ורק מאז למדתי לקח....
רק שתדעי שזה ארוע נדיר, לא לילה אחד ולא שניים עבדתי לסיים בזמן ולעמוד בהתחייבות, מילה זה מילה, בכל מצב ומחיר. רק שזה היה באמת סיפור הזוי, ולאחר דיון הלכתי עם רב התברר שאחר שהיא הפרה סיכום מפורש גם לי אין חוב לעמוד בסיכום.
:)

• הוסף לסימניות
עריכה זה דבר שלוקח זמן ואם יש כמה פרוייקטים במקביל סדר העדיפויות היא לפי הלקוח
אם הלקוח לא מעניין אותו ומביא חומרים ברגע האחרון הוא יקבל כזה יחס נגדי
אם הלקוח מתעניין ומתקשר לברר איפה עומד בדרך כלל יקבל בזמן ולשביעות רצונו

אי אפשר לסכם על פרויקט, להביא את החומר חודשיים אחרי ולהגיד שחייב את זה תוך שבוע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה