באישי- אני מעדיפה בעצמי לסיים יום יומיים קודם, לתת ללקוח, שיבדוק, שיראה שזה עובד כמו שצריך במכשור שהוא הולך להשתמש, שיעבור שאין פתאום בלק סקרין וכו'. כך נחסכים הרבה עוגמות נפש וכאבי לב (שלא לדבר על התקפי לב, ל"ע)
אבל-
1. אני משלמת מחיר , הלקוח מתלהב, מזמין את כל חבריו וידידיו וכל אחד חייב להעיר משו קטן. בהנחה שבכל מקרה אני משתדלת להגיש מוצר מושלם- זה מחיר נסבל של שעתיים עבודת ריצוי קטנה

2. יש לקוחות שמתעקשים לא להבין מה שמסכמים איתם. ואח"כ מפילים את זה על העורכת
דוגמא? בקשה
הלקוח- אני צריכה עבודה איקס
אני- למתי?
הלקוח- לאתמול
אני- אז לא, אני עמוסה כרגע. עוד שבועיים אוכל לשבת על זה
הלקוח- אוקיי, למתי כן אוכל לקבל את העבודה?
אני- בתאריך זד אני מתפנה. מבטיחה לסיים את זה עד לתאריך דבליו. אני מדגישה- לא אוכל להתחיל לעבוד על זה לפני תאריך זד, עקב התחיבויות קודמות
לקוח- אוקיי
אני- אני מעבירה לך מייל עם הסיכום בינינו, אשרי
לקוח- קיבלתי, מאושר
שבוע לפני זד-
לקוח- שלום, מה קורה?
אני- קיבלתי את החומר, כאמור, עוד שבוע אני מתפנה
לקוח- שבוע? את נורמלית? אין מצב, המנהלים דורשים לראות את זה לפחות שבוע לפני הארוע
אני- סיכמנו, ואפילו שלחתי לך מייל סיכום ואישרת
לקוח- כן, אבל חשבתי שתתגמשי
אני- הסברתי שעם כל הרצון הטוב, אני עמוסה כרגע בדברים קודמים. בתאריך זד אי"ה אני מתפנה רק עבור זה, ואגיש את זה בתאריך דבליו שסוכם
לקוח- שתדעי שאת עשית לי עכשיו ברז רציני. מה אני עושה? הכל יתפשל, את לא עומדת בדיבורך
אני- אני עומדת על כך שאני עומדת בדיבורי בדיוק, אישרת את זה בעצמך
לקוח- טוב, כמה זה עולה לי?
אני- סיכמנו על תשלום לפי שעות עבודה, אני מעריכה את היקף העבודה כשלוש שעות מינימום לדקת סרט (מדובר על סרט מורכב למדי)
לקוח- מה? זה לא ילך בשעה לדקה? נגיד מקסימום שעה וחצי?
אני- הסברתי, זה עבודה מורכבת, ויקח לפחות שלוש שעות לדקה, דיברנו על זה באריכות ואישרת
לקוח- אבל את מאד מיומנת, בטח תצליחי לעשות לי דקה בשעה, זה לא יכול להיות שזה לוקח לך כל כך לאט לערוך
לי נגמרו המילים
סליחה על האורך
הכל ציטוט מדויק, בטשטוש פרטים הכרחיים
גילוי נאות- מרצוני החופשי, ולאחר שאלת רב, לא ביצעתי בסוף את העבודה, הרגשתי שאי אפשר להחתים בן אדם על כל אפצ'י, ואם סיכום ברור כל כך לא ברור- אין לי אפשרות לעבוד בחוסר הגינות שכזה.
אז אם במקרה תשמעו על מוסד מכובד שמאשים עורכת מקצועית שפישלה אותם ברגע האחרון למרות שסיכמו איתה על עבודה בזמן ורצו לשלם לה כפי שביקשה והכל- תדעו לפחות את הצד השני