איך אומרים/כותבים תיהנו בנקבה?

• הוסף לסימניות
אשמח לתשובה מהירה!:)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני חשבתי מההתחלה שתהננה אבל וורד הסכים גם לתיהננה אז אולי שתיהם טובים

• הוסף לסימניות
תיהנינה, בכתיב ללא ניקוד. בניקוד: תֵּהָנֶינָה (ולא בחיריק, בניגוד לכתוב למעלה)

• הוסף לסימניות
תהנו וחלאס..במילא אפחד כמעט לא מדבר עברית תקינה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י O.S. PRODUCTION;1142265:
תהנו וחלאס..במילא אפחד כמעט לא מדבר עברית תקינה...

וזה אומר שזה בסדר???

נשמע לי הרבה יותר נכון לכתוב:
"בנות יקרות, אני מקווה מאוד שתהנינה בטיול"
מאשר:
"בנות יקרות, אני מקווה מאוד שתהנו בטיול"

בפרט כשמדובר על עברית ספרותית, ולוואי וזה יחדור מעט גם לעברית המדוברת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1142470:
וזה אומר שזה בסדר???

נשמע לי הרבה יותר נכון לכתוב:
"בנות יקרות, אני מקווה מאוד שתהנינה בטיול"
מאשר:
"בנות יקרות, אני מקווה מאוד שתהנו בטיול"

בפרט כשמדובר על עברית ספרותית, ולוואי וזה יחדור מעט גם לעברית המדוברת...

וכדי שלא נסתבך,
"בנות יקרות, אני מקווה שהטיול יהיה מהנה במיוחד"...:)

• הוסף לסימניות
גם אם הטיול יהיה מהנה זה לא אומר שהן תהנינה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה