דרוש מידע איך אתם משחקים סביבון? יש הרבה גירסאות

• הוסף לסימניות
כל אחד שיכתוב כאן:
1. עם מה משחקים
2. מה עושים באותיות?
3. איך מנצחים?

אצלינו משחקים עם ממתקים, ג'לי או שקולודים קטנים, והאותיות לפי מילים באידיש שלא את כולם אני יודעת...
נ - כלום, לא לוקחים ולא מכניסים
ג - לוקחים הכל, ואז כל אחד מכניס שתיים (גנץ)
ה - לוקחים חצי (האלב)
פה - מכניסים הכל חות משתיים

המנצח הוא זה שיש לו הכי הרבה מתי שמחליטים לסיים את המשחק...

• הוסף לסימניות
מה שכתבתם זה בדיוק מה שמשחקים אצלנו
אשמח גם לשמוע עוד רעיונות

• הוסף לסימניות
אצלנו משחקים עם ממתק בייגאלה/פופסים
בבית של ההורים שלי שיחקו לעיתים עם מטבעות של עשר אגורות
כל אחד מקבל 10 בהתחלה
אחכ לפי אותיות באידיש:
נ- נעם, לוקחים 1 מהקופה
ג- געב, נותנים 1 לקופה
ה- האלב, לוקחים חצי ממה שמונה בקופה
ש- שענק, נותנים 2 ליושב מצד ימין
אחרי כל סבב נותן כל משתתף אחד לקופה, ואז מתחילים סבב נוסף

• הוסף לסימניות
אצלנו משחקים עם ממתק בייגאלה/פופסים
בבית של ההורים שלי שיחקו לעיתים עם מטבעות של עשר אגורות
כל אחד מקבל 10 בהתחלה
אחכ לפי אותיות באידיש:
נ- נעם, לוקחים 1 מהקופה
ג- געב, נותנים 1 לקופה
ה- האלב, לוקחים חצי ממה שמונה בקופה
ש- שענק, נותנים 2 ליושב מצד ימין
אחרי כל סבב נותן כל משתתף אחד לקופה, ואז מתחילים סבב נוסף
מעניין אף פעם לא שמעתי על גרסה כזאת...
ואיך מנצחים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה