דרוש מידע איך אתם עושים סעודות שבת עם קטנטנים?

• הוסף לסימניות
הם פשוט לא אוהבים סלטים!
הגדולה שלי בת 8 רוצה רק מנה עיקרית, אז מה? לתת לה להסתכל עלינו איך אנחנו אוכלים?
להתחיל מהמנה עיקרית ישירות ואז הסעודה תיגמר תוך דקה?

הבו רעיונות ופיתרונות. תודה!

נ.ב. היא אוהבת דגים, אבל עם אורז, כך ששוב פעם הגענו למנה עיקרית...
כי לפעמים אני מכינה רק דגים בתור מנה עיקרית, כי אחרי סלטים למי יש מקום למנה עם תוספות...?

• הוסף לסימניות
הם פשוט לא אוהבים סלטים!
הגדולה שלי בת 8 רוצה רק מנה עיקרית, אז מה? לתת לה להסתכל עלינו איך אנחנו אוכלים?

הבו רעיונות ופיתרונות. תודה!

נ.ב. היא אוהבת דגים, אבל עם אורז, כך ששוב פעם הגענו למנה עיקרית...
כי לפעמים אני מכינה רק דגים בתור מנה עיקרית, כי אחרי סלטים למי יש מקום למנה עם תוספות...?
מה הבעיה בזה שלא אוהבים סלטים? כי לכל בעיה יש פתרון אחר...
לא נעים לכם לאכול כשהם רק צופים בכם?
הם משתעממים בינתיים?
הם משתולילים בינתיים?
הם רעבבבבבבבבים?

ומדובר במשהו מוכר :) קורה בעוד כמה בתים שאני מכירה, יש כאלה שגם את העיקרית לא אוהבים..:sneaky:

• הוסף לסימניות
קידוש
קצת חלה
קצת מפטפטים
הולכים לשחק
הגדולה חוזרת לדבר תורה
כולם חוזרים לשיר 2 שירים
מנה עיקרית
מנה אחרונה

• הוסף לסימניות
אצלנו מביאים לשולחן קערה כמו של סלט עם.. אורז.
בשביל כל הקטנים שרוצים את זה מיד בהתחלה.

ואם בכל אופן הילדים סיימו לאכול לפניכם, או שמגיעה המנה העיקרית והם מבחינתם כבר סיימו לאכול - זה הזמן שלהם לדבר איתכם ולספר לכם חוויות מהגן ומבית ספר, להגיד דברי תורה ולזכות בהקשבה מלאה...

• הוסף לסימניות
הם פשוט לא אוהבים סלטים!
שאלה למחשבה: היכן מצינו שסעודה צריכה להיות שעה/שעתיים?

סעודת שבת יכולה להיות גם חצי שעה. לאו דווקא בהקשר האוכל מה אוהבים ולא, אלא לא תמיד ילדים יש להם את הסבלנות לשבת שעה ו. גם ככה כל השבוע בכיתה/גן צריכים לשבת להקשיב ועוד.

אחי אצלו יש אותו בעיה כמו אצליכם הילדים אינם אוהבים סלטים וגם לא דגים ומבחינתם ישר המנה העיקרית והם עושים סעודה בערך שעה וחצי, וכל הזמן הזה הם בכלל לא נמצאים בשולחן יושבים בחדרים משחקים/רבים/משתוללים כדרכם של ילדים
עצתי להם יצמצמו את הסעודה לחצי שעה לא יותר זאת אומרת שהגישו כבר בהתחלה את המנה העיקרית הסלטים היו כבדרך אגב על השולחן
הרווח שלהם היה (כפי שהוא ואישתו אמרו לי) שהילדים ישבוו כל הזמן בצורה נפלאה ללא קימה ומשחקים וכו' ישבו ואכלו עם ההורים.
ולאחר מכן הוציאו עוגה וכדו' והילדים ישבו ואמרו פרשת שבוע ושרו.

מה שאני בא לומר זה לפעמים עדיף קצר וקולע עם איכות מאשר ארוך ו...

ובמענה לשאלה שלכם לא בהכרח שלהגיש מנה עיקרית בהתחלה זה חיסרון לפעמים זה יכול להיות מעלה.

• הוסף לסימניות
אצלינו 2 אופציות:
או שאוכלים קצת חלה ואז הילדים הולכים לשחק ואנחנו בינתים נהנים מסעודה זוגית
ואז הם חוזרים למנה עיקרית ולצומי שלהם
(בד"כ בחורף)

או שמיד (כבר עם הסלטים) אני מוציאה להם ממנה עיקרית והם אוכלים ומספרים וכו
ומיד לישון ואנחנו נשארים לשבת לאכול בשקט ובנחת..
(בד"כ בקיץ)

אחרת באמת מדי ארוך להם - א"א לצפות מילדים להשתתף בסעודה ארוכה עם כמה מנות..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בעיה מוכרת...
ילדים בד"כ לא ממש אוהבים סלטים הם אוהבים אוכל אמיתי מבושל..

אנחנו בד"כ מביאים את הדגים עם הסלטים, לפעמים עם אורז/ תפוא
אח"כ מרק עוף עם אטריות
לפעמים הילדים אוכלים קצת חלה, הולכים לשחק וחוזרים למנה העיקרית..

חשוב שלילדים יהיה אוירה טובה והרגשה טובה בשולחן שבת באמת אין ענין לעשות סעודה ארוכה עם ילדים קטנים.

• הוסף לסימניות
אצלנו,
מגישים מיד בהתחלה:
סלטים + את כל האוכל.

מכינה רק דגים ותוספות או רק בשרי
מספיק לנו מנה אחת.

מנה אחרונה ועוגות וכד'

וסיימנו
אח''כ ממשיכים לשבת, דפי קשר וכו' אבל זה לא סעודה ברישמי

• הוסף לסימניות
אפשר להסיט את האשכול ולשמוע מה אתם מכינים לילדים למנה עיקרית?
כי אני במצב כרגע שמכינה להם קציצות עוף ברוטב, ורוצה קצת לגוון אבל עדיין להשאיר את זה שבתי.

• הוסף לסימניות
אפשר להסיט את האשכול ולשמוע מה אתם מכינים לילדים למנה עיקרית?
כי אני במצב כרגע שמכינה להם קציצות עוף ברוטב, ורוצה קצת לגוון אבל עדיין להשאיר את זה שבתי.
אצלי שניצלים ואורז לבן אם זה מעודד אותך...
העיקר שהילדים יאכלו

• הוסף לסימניות
מעודד .. אני כמעט שם!
והאורז אצלנו תמיד לבן :) ח"ו בצל או קשקושים.
יש עוד כיוונים ?

אני שמה שניצלונים על שיפוד (אחרי הטיגון) למראה קצת יותר חגיגי. ומכינה תוספת על אורז רק לבעלי ולי - בצל שקדים וחמוציות

• הוסף לסימניות
פשטידת אננס אישית מתוקה עם העוף,
ילדים מאד אוהבים.

• הוסף לסימניות
בלינצ'עס הם אוהבים?
הכנתי בלינצעס אפוי מעלי פילו וממש אהבו אצלי.

• הוסף לסימניות
קופסת שימורי אננס גדולה
5 ביצים
כוס סוכר
1/3 כוס שמן
3/4 כוס קמח
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל

לטחון ולאפות עד הזהבה,
אפשר למרוח מלית אכמניות לציפוי.

• הוסף לסימניות
חזה עוף או פרגיות, זה מה שהם הכי אוכלים, מגוונת בתיבול וזהו
ואורז לבן כמובן
לפעמים מכינה אנטיפסטי והם אוכלים בעיקר את התפ"א, חלק מהם אולי בטטה, רק אני ובעלי את כל שאר הירקות, אז מה...
ומענה לתחילת האשכול - באמת אין סיבה שקטנטנים יצליחו לשרוד סעודה ארוכה, בטח בקיץ כשמאוחר
אני מוציאה מייד אחרי הדלקת נרות קצת מהעיקרית ונותנת לאכול, אח"כ הם אוכלים איתנו את הדגים אבל הם כבר לא ממש רעבים ולכן זה די בנחת ובלי היסטריה מורעבת (אם אני לא מביאה להם אני מוצאת את עצמי בתחילת הסעודה רק מאכילה ולא מצליחה לאכול...)
וזהו, בין הדגים לעיקרית הם נושרים לשינה ומשאירים אותנו בשקט, כמה נחמד :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה