כללי איך הגעתם ללקוח הראשון שלכם או הוא אליכם?

• הוסף לסימניות
מגיל 8? אין עליך רחלי!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliArt;776685:
לא. זה היה השני...
"פריחת החבצלת" הוא הראשון.
באמת השתדרגת מאז פלאים, אבל גם הם מאויירים בחינניות רבה!!! (ובכלל, הם ספרים יפים למדי).
ההבדל העיקרי בעיניי הוא, שהדמויות שלך הפכו ליותר עגולות ופחות שטוחות על הדף.
אבל מה אני מקשקשת, אני לא מתהחום, ובכלל, מסיטה את נושא האשכול.

אז סורי גינגית, ותשובתי: גמני בין האלו שלא מצליחים להזכר מי היה ממש אבל ממש הראשון, אבל בכל מקרה כל הראשונים האלו הגיעו דרך ידידים, זה בטח.

• הוסף לסימניות
הלקוח הרציני הראשון שלי היה לקוח שמיתגתי בפרויקט הגמר בסמינר.
מגדניית קצבורג בגאולה למי שמכיר. ולמי שזוכר את העיצוב הישן שלהם, השקיות... וכולי.
אז החלטתי על דעתי למתג אותם מחדש, בתור פרויקט גמר במיתוג בסמינר.
תוכ"ד העבודה הצגתי לו את הלוגו, ואת עיצוב השקיות שעשיתי,
היו לו הרבה הערות והארות, שהחכימו אותי מאוד, והפכו את הפרויקט לאמיתי (במקום משהו דמיוני)
בסופו של דבר הוא לקח את המיתוג החדש שלי. והמשיך להעסיק אותי במשך שנה אח"כ,
במהלכה למדתי המון על דפוס, וגלופות, ודיברתי עם המווון בתי דפוס,
והכנתי גם מדבקות, גם שקיות נייר, גם שקיות ניילון, גם ארגזים, הכל בגדלים שונים.... ובבתי דפוס שונים...
לא היה לי נעים לקחת כסף, למרות שהוא היה נדיב מאוד!
אז קיבלתי ממש גרושים, אבל הרווחתי הרבה נסיון!
ומי שקונה היום בקצבורג- ונהנה משקיות הנייר והארגזים של העוגות - אני שמחה לקחת את הקרדיט!
(חוץ מהשלט - שנשאר כמו שהיה עד עצם היום הזה.... למרות שהמיתוג היה מזמןןןןןןןן)

• הוסף לסימניות
בעצם נזכרתי- הלקוחה העוד יותר ראשונה שלי, היתה מורה מביה"ס, שהזמינה אצלי קישוטי קיר.
היא לימדה בכיתה ד' ואני למדתי בכיתה ז'...
וקבלתי 30 ש"ח לבריסטול שלם! כפול 7 בריסטולים! אושר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לו יצוייר;776720:
בעצם נזכרתי- הלקוחה העוד יותר ראשונה שלי, היתה מורה מביה"ס, שהזמינה אצלי קישוטי קיר.
היא למדה בכיתה ד' ואני למדתי בכיתה ז'...
וקבלתי 30 ש"ח לבריסטול שלם! כפול 7 בריסטולים! אושר!
אני קיבלתי על ארבע ציורים של A4 מאה ש"ח. (סמינריסטית, אחות של חברה) הייתי בת 15. אבל מאז אני לא מתעסקת בציור בתור מקצוע מכניס,רק משרבטת בחינם למעוניינים.
(אבל אל תדאגו. בחינם= חינם. אני לא שוברת את השוק:rolleyes:)
אז אולי זה לא קשור לסקר.

• הוסף לסימניות
אצלי הראשונים היו החברות והשכנות שגם הפנו אלי לקוחות (50 שקל ללוגו לצלמת שעבדתי עליו כמה שעות מחוסר ידע) כל מיני פרסומות למכירות ושיעורים פרטיים שהחברות עשו שעון לחתן ולכלה עם תמונה לוח שנה עם תמונות לסבתא (בוורד) אלה היו לקוחותי הראשונים... :)

• הוסף לסימניות
.

קרובת משפחה

• הוסף לסימניות
כמובן, העבודות הראשונות היו בתיווך קרובי משפחה ובהמשך גם חברות/ידידות.
וכן הלאה 95% מהלקוחות שלי עד היום הם בשיטת 'חבר מביא חבר'.
פעם אחת ויחידה פירסמתי את עצמי במקומון שנתן לי רבע עמוד חינם. המודעה הזאת הביאה לי לקוחה אחת בלבד, אבל הלקוחה הזאת נשארה לקוחה נאמנה במשך שנים, וגם הביאה עוד כמה לקוחות נוספים.

• הוסף לסימניות
אני עוסקת בכמה תחומים.
תחום אחד - ע"י מורה שהכירה את כשרונותי בתחום בהיותי בוגרת של בית ספרה.
תחום שני - קרובת משפחה בעלת תפקיד ששלחתי לה חומר שלי, והוא מצא חן בעיניה.
תחום שלישי - ידידה שהאמינה ביכולתי לבצע פרויקט שכזה והמליצה עלי במקום שביקשו ממנה אך היא לא יכלה לעשות להם את העבודה.

• הוסף לסימניות
אצל ההורים שלי,
סליחה על הסטיה, רחלי, בדיוק היום כשהצצתי בציורים שהעלית, נזכרתי בפריחת החבצלת שאלו הציורים שלך שאני הכי אוהבת.

• הוסף לסימניות
העבודה הראשונה שלי היתה לדודתי ואחר כך לקהילה (איתם אני הכי עובדת עד היום)
אבל אחרי שנה בערך זה כבר עובר מפה לאוזן... לא צריך אפילו פרסומת, תארי לעצמך שאין לי אפילו לוגו בשבילי.. מאז התחלתי לא היה לי זמן לזה...

• הוסף לסימניות
מעניין למה הסקר...
תשובותי הם:
כמובן שקודם כל היו המשפחה, החברות ובתי חב"ד שונים. (עליהם למדתי בעצם, רק שלא יבקשו שכ"ל...)
הלקוח הרציני הראשון הגיע דרך אח של חברה של חברה של חברה. (באמת... עיצבתי משהו "זריז" לחברה, והיא סיפרה לחברה שלה שסיפרה לחברה שלה שסיפרה לאחיה. בקיצור, השג"פ)

• הוסף לסימניות
כמובן שקרובי משפחה וידידים.
עד היום רב הלקוחות שלי זה דרך הנ"ל.

• הוסף לסימניות
הלקוחה הראשונה היתה חברה של אימי, הייתי אז בת 15 ועיצבתי לה כריכה לספר.
זה כ"כ יפה שאני לא מגלה איזה ספר זה...
אח"כ באו כמובן קרובי המשפחה והשכנים.

• הוסף לסימניות
קרובי משפחה וידידים (וואי זה היה בגיל 17)

• הוסף לסימניות
אם הבנתי את מטרת הסקר, אולי היה יותר נכון לנסח - מרגע שפתחת את העסק שלך באופן רשמי - מאיפה הגיעו אלייך הלקוחות?
אצלי התשובה היא - מפרסום חד פעמי של חצי עמוד במקומון (שבעצם נועד לבשר על פתיחת העסק) הגיעו יחד כמה לקוחות רציניים ואח"כ זה כבר המשיך מפה לאוזן.

• הוסף לסימניות
הלקוח הראשון הורי שהוציאו ספר לימוד הייתי בת 10 ואיירתי אותו לאחר הפצרותי הם הוציאו עכשיו מהדורה חדשה והעבירו את הציורים לגנזך.
אח"כ בעקבות פישול בתמונות חתונה הציע הצלם אלבום מתנה אבי אמר שהכלה יודעת לעשות יותר יפה... הצלם האמין לאב המשוחד והעסיק אותי 5 שנים במהלכם חבר מביא חבר ... והחבר של החבר... וכן הלאה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת