השקעות איך יתכן להפסיד ביום אחד חצי מהכסף? לגבי השקעות בבורסה או קרן השתלמות...

• הוסף לסימניות
איך יתכן להפסיד כל כך הרבה כשהמניה יורדת?
לגבי כל ההשקעות בבורסה, אני משקיע במניות ובד"כ התשואה שלהם במקרה הטוב היא נניח 10-20% לשנה. לכאורה גם כשמתרחשת נפילה, הירידה מחושבת לפי שנה. אז נניח מקסימום שיש ירידות של 50% בערך המניות שרכשתי. אבל אם אני אצא כבר באותו היום, או אפילו באותו החודש עדיין ההפסד שלי יהיה מזערי כי ירידה של 50% מהערך מתרחשת רק במשך שנה.
מישהו אמר לי שקרן השתלמות(שהיא הרבה יותר סולידית מהשקעה במניות נטו) היא גם מסוכנת כי גם אם יש לך היום 600 אלף בקרן השתלמות אתה עלול למצוא שם 300 אלף אחרי כמה חודשים. האם ואיך יתכן דבר כזה לאור מה שכתבתי שאחוזי הרווח וההפסד מחושבים לפי שנה. הרי צריך להגיע לירידות של 600% בשביל שדבר כזה יקרה?
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
המדד של תשואה לא נמדד לפי שנה או חמש או עשר
הוא נמדד ביחס לזמן שנכנסת להשקעה עד הזמן שתחליט לפדות את ההשקעה (או לבדוק) ומאותו זמן המנייה יכולה להגיע לאלפי אחוזים ולרדת במאה אחוז
איך תדע מתי לצאת ומתי להיכנס אם אתה לא נביא
בקשר לקרן השתלמות זה מאוד תלוי למסלול יש מסלולים מאוד סולידיים ויש מסלולים עתירי סיכון
(לא יודע איך הגעת ל600 אחוז אם לצורך הענין שמת בתשרי 1000 שח ובניסן המניה נחתכה בחמישים אחוז נשאר לך 5000 שח בהפסד של 50 אחוז)

• הוסף לסימניות
האם ואיך יתכן דבר כזה לאור מה שכתבתי שאחוזי הרווח וההפסד מחושבים לפי שנה.
איך הגעתם להנחה הזאת?
והיא הנחה שגויה.
כשמשקיעים במניות יש תנודות מאד גדולות, רק לא מזמן מדד S&P 500 עלה בכ10% ביום אחד!!
וכן בתחילת הקורונה המדדים צנחו בכ30% בימים ספורים ממש.
כך שאמנם בסוף שנה מסכמים האם השוק עלה או ירד ובכמה אחוזים, אבל כל הזמן יש תנודות, ויש זמנים שיש תנודות מאד גדולות ומהירות.

• הוסף לסימניות
ככה מקובל לא? שכשמדברים על השקעה או ריבית זה מחושב לפי שנה? כשמדברים על רווח של קרן השתלמות מדברים על כמה אחוזי רווח בשנה? לא?

• הוסף לסימניות
תכלס להשקיע את קרן ההשתלמות בהשקעה מנייתית.
מה הסיכונים? קיבלתי הצעה מסוכן כרגע,
איפה אני מברר מה אמין? מי אמין? מה סיכון גדול מדי?
לא רוצה להפסיד כספים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כשמשקיעים במניות יש תנודות מאד גדולות, רק לא מזמן מדד S&P 500 עלה בכ10% ביום אחד!!
כמו שעלה כך יכול לרדת..
עדיין זה מומלץ?
אומרים שלטווח של 10 שנים ומעלה זה יותר בטוח,
אבל אם יש ירידה של אחוזים כ"כ גבוהים תוך יום - אז אפשר לצאת גם בהפסדים,
למה זה משנה אם משקיעים 10 שנים או 5, אם בין כה אפשר להגיע בשניהם לאותו סכום בסוף?

• הוסף לסימניות
כמו שעלה כך יכול לרדת..
עדיין זה מומלץ?
למה זה משנה אם משקיעים 10 שנים או 5, אם בין כה אפשר להגיע בשניהם לאותו סכום בסוף?
התשובה השוק תמיד מתאושש בסוף ולכן לטווח קצר יש קצת סיכון.......
ההסבר המפורט נמצא בכל מדריך בסיסי של מדדי הפיזור

• הוסף לסימניות
כמו שעלה כך יכול לרדת..
כפי בהמשך אותה תגובה -
בתחילת הקורונה המדדים צנחו בכ30% בימים ספורים ממש.

אני ממליצה לקרוא את המאמרים שלי בנושא, ואח"כ אם יהיה לך עדיין שאלה כזאת, בעז"ה נשתדל להסביר.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה