איך לגרום לסמארטפון מוות בעריסה?

• הוסף לסימניות
א. הרב שטיינמן הוא אחד הרבנים הגדולים, אך לא של כולם.
החברה פה עונים בצורה גורפת מלכתחילה בצורה כל כך קלה, מדובר בעניני ממון! ברגע שזה ממון של השני היד קלה על ההדק.

ב. אני דיברתי בעיקר אל פותח האשכול, הוא לא ציין שמדובר בהוראת רבו אלא:
ציטוט מפותח האשכול:
"
אני מנסה להציל ילד שהתקלקל והתמכר בצורה קיצונית לצרה הזו.".

מובן?

התשובה היא לשני המגיבים כאחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י arye770;1116081:

לא. תשובתי בעינה עומדת.
מה אתה רוצה שהוא יכתוב "אני מנסה להציל את הבן שלי?"

הבהרה: אני כותבת בלי להכיר כלל את פותח האשכול ק"ו לא את בניו.

• הוסף לסימניות
תשובתי בעינה עומדת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י arye770;1116081:
א. הרב שטיינמן הוא אחד הרבנים הגדולים, אך לא של כולם.
החברה פה עונים בצורה גורפת מלכתחילה בצורה כל כך קלה, מדובר בעניני ממון! ברגע שזה ממון של השני היד קלה על ההדק.

ב. אני דיברתי בעיקר אל פותח האשכול, הוא לא ציין שמדובר בהוראת רבו אלא:
ציטוט מפותח האשכול:
"
אני מנסה להציל ילד שהתקלקל והתמכר בצורה קיצונית לצרה הזו.".

מובן?

התשובה היא לשני המגיבים כאחד.

מדובר בדיני נפשות (אם זה לא ברור לכם... אז אין לי מה לומר)
כך שזה קודם לכל נזק ממוני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י arye770;1116093:
תשובתי בעינה עומדת

גם תשובתי בעינה עומדת.
אם יש רב של ציבור גדול שמורה כך, לא יתכן שיבוא איזה arye770 ויצעק "זה גזל"!
זה הכל ואני לא רוצה להתערב שוב בנושא זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;1116113:
מדובר בדיני נפשות (אם זה לא ברור לכם... אז אין לי מה לומר)
כך שזה קודם לכל נזק ממוני

לא ראית מה כתבתי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למען דעת;1116115:
גם תשובתי בעינה עומדת.
אם יש רב של ציבור גדול שמורה כך, לא יתכן שיבוא איזה arye770 ויצעק "זה גזל"!
זה הכל ואני לא רוצה להתערב שוב בנושא זה.

זה שתציין את שמי, לא יעזור לך ולא יוסיף לך יותר מידי.

עניתי כבר והמשיך לענות, פותח האשכול לא ציין השתייכות, וכולם עונים לו בצורה גורפת.
בחב"ד לדוג' לא יצא אף רב בהסכמה לשבירת אייפון. ולא משנה מאיזה צד במתרס החבד"י.

אני יודע מפורש, שבמוסדות חינוך של חב"ד (אלא שאני מכיר) מחרימים את הסמארטפון, מוכרים אותו ואת הכסף נותנים להוריי הנער.

אם רוצים למצוא פתרונות בלי לפגוע אפשר - הבעיה זה האטימות והטפשות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י arye770;1116119:
בחב"ד לדוג' לא יצא אף רב בהסכמה לשבירת אייפון. ולא משנה מאיזה צד במתרס החבד"י.
אני יודע מפורש, שבמוסדות חינוך של חב"ד ((אלא)[אלה] שאני מכיר) מחרימים את הסמארטפון, מוכרים אותו ואת הכסף נותנים להוריי הנער.

אל תיכנס לפסים קהילתיים. כי אחרי מה שכתבת הכל מובן .....
בחב"ד לדוג' אין רב אחיד, וקהילת חב"ד אינה מוגדרת היום, ולכן זה באמת נראה כך שהמון חסידים המתקריים חב"דיי'ם מסתובבים עם סמארטפון בכיס, על אף איסורם הגורפת והחריפה של כל גדולי ישראל, אין שום רב שהתיר את זה, ואצלהם תמצא אפילו 'רבנים' ומורי הוראה וראשי קהילות ומשפיעים וכו' שמסתובבים עם זה בכיס.
פליז.

• הוסף לסימניות
שוב פעם לא קוראים אלא ישר מגיבים.

כתבתי במפורש: "ולא משנה מאיזה צד במתרס החבד"י"

2- במפורש זה נכון, "כל" גדולי ישראל יצאו כנגד הסמארטפונים. אך רובם לא יצאו בהצהרה "לשבור" אייפונים!

יחי ההבדל הקטן!

כמו שכתבתי, אפשר למצוא פתרונות יפים בלי לפגוע באחר.
חבל שכל כך בקלות פוגעים ברכושו של יהודי שני.

• הוסף לסימניות
ברוך השם יש לנו את גדולי ומאורי הדור, ושאף אחד לא יכתוב מעל בימת רבים אחרת! זאת התורה לא תהיה מוחלפת!
אייפון-עבודה זרה גילוי עריות ושפיכות דמים!! וכמו שמצווה וחובה להשחית חזיר לאדם שבא לאוכלו וכאן אף אחד לא יזעק שזה גזל ושלא 'כל' גדולי הדור הורו כן.. הוא הדין כאן.
בואו לא נדבר על זה שנערה המאורסה מצילים אותה בנפשה/ו - וזו גמרא מפורשת והיא נפסקה להלכה [!!!], ואין צורך בהסכמה של גדולי הדור.. ואם גדולי הדוק פסקו לנו שאינטרנט שווה לזה, אז זה היינו הך!

השוני בין המגזרים מביא לוויכוח, כך שזה וויכוח עקר ומיותר.

• הוסף לסימניות
מבחינתי, זה כמו שפנחס לא נעצר לרגע ושאל את עצמו-אולי ישנה אלטרנטיבה אחרת?

אני מאוד מצדיקה את זה שהשוני בין המגזרים הוא זה שמוביל את הוויכוח, ולא יראת שמים/איכפתיות של אחד לעבירת הגזל יותר מהאחר..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י arye770;1116144:
שוב פעם לא קוראים אלא ישר מגיבים.

כתבתי במפורש: "ולא משנה מאיזה צד במתרס החבד"י"

2- במפורש זה נכון, "כל" גדולי ישראל יצאו כנגד הסמארטפונים. אך רובם לא יצאו בהצהרה "לשבור" אייפונים!

יחי ההבדל הקטן!

כמו שכתבתי, אפשר למצוא פתרונות יפים בלי לפגוע באחר.
חבל שכל כך בקלות פוגעים ברכושו של יהודי שני.

אצל יהודים חרדים ומושמעים להוראות מנהיגי הדור, סמארטפון זה כמו 'צלב' פשוטו כמשמעו,
ונהגו ישראל עם קדוש מדורי דורות לשבור לרסיסים דבר מעין זה, אף כשמוגדר עליו השם 'כספי אחרים'.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה