דרוש מידע איך מוצאים משפחות אומנה

• הוסף לסימניות
לא יהיו באומנה בעיר המגורים,

תנסו במשפחה הרחוקה ממש, עד כדי כך:
שאצל משפחה אחת שאני מכירה,
זה היה משפחה שאחד ההורים היו בני דודים רביעיים או חמישיים,

אבל עדיין, התחושה של ההורים היתה
שהילדה נשארו ב"מישפוחֶה"
וזה מאד מאד עידן והקל את הכאב של הוצאת הילדים.

באומנה, הקשר בין ההורים הביולוגיים וההורים האומנים
הוא קשר רצוף ממש.
תיאום ביקורים, אישור לטיפולים וכדו'
וזה מאד משמעותי שיהיו באותו ראש.

• הוסף לסימניות
תנסו במשפחה הרחוקה ממש, עד כדי כך:
שאצל משפחה אחת שאני מכירה,
זה היה משפחה שאחד ההורים היו בני דודים רביעיים או חמישיים,

אבל עדיין, התחושה של ההורים היתה
שהילדה נשארו ב"מישפוחֶה"
וזה מאד מאד עידן והקל את הכאב של הוצאת הילדים.

באומנה, הקשר בין ההורים הביולוגיים וההורים האומנים
הוא קשר רצוף ממש.
תיאום ביקורים, אישור לטיפולים וכדו'
וזה מאד משמעותי שיהיו באותו ראש.
אין שם משפחה. גם ההורים שלי זה לא משפחה. רק עוזרים להם

• הוסף לסימניות
אני מוכנה בשמחה לארח אצלי ילדים אם יש צורך

זה לא לארח, זה לגדל אותם.

ולזכור שהם בקשר עם הורים ביולוגיים,
שיש להם זכות להחליט על חלק מהדברים המשמעותיים.

בתקופה ששימשתי כמשפחה אומנת,
חוויתי את זה כעבודה יומיומית שדורשת הרבה השקעה ממש.
זו אחריות מטורפת מאד לשקם אימון של ילדים בבית,
לדעת לכבד את ההורים והרקע תוך כדי הכלת הכאב על הצורך לפרק את הבית.
להבין את רצון ההורים להחליט על הילדים שלהם, ולעמוד באסרטיביות על עקרונות הבית שלך.
זה להתנהג לילדים האלה הרבה יותר מכמו לילדים שלי, ולא להפלות אף אחד מהם למרות הקושי

זה הדרכה של עוסי"ת ובנית תוכנית שיקום כוללת
זה לקבל אישור לכל כך הרבה דברים, לילדים שאת מגדלת ואת רואה מה טוב וחשוב להם.

• הוסף לסימניות
משפחות חרדיות רבות שמעונינות לקחת יחדים לאומנה, נמנעות מלהתחיל תהליך, כי הוא כולל קורס חובה בהשתתפות זוגית עם מספר משפחות יחד.
כל עוד לא תחלחל ההבנה, שיש לערוך את הקורס בנפרד, או להעניק הכשרה זוגית פרטנית, לא יהיו הרבה משפחות חרדיות.

• הוסף לסימניות
משפחות חרדיות רבות שמעונינות לקחת יחדים לאומנה, נמנעות מלהתחיל תהליך, כי הוא כולל קורס חובה בהשתתפות זוגית עם מספר משפחות יחד.
כל עוד לא תחלחל ההבנה, שיש לערוך את הקורס בנפרד, או להעניק הכשרה זוגית פרטנית, לא יהיו הרבה משפחות חרדיות.
יש אפשרות לדלג על הקורס הזה

• הוסף לסימניות
דרך אגב, יש מישהי שכתבה ספרי קריאה לילדים באומנה, שדרך זה יוכלו להבין ולהכיל את המצב שהם נמצאים בו.

• הוסף לסימניות
יש רק בנים
או גם בנות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה