כללי איך מסתדרים עם "מתעלם מלשלם"?

• הוסף לסימניות
צריכה להישאל פה שאלה עקרונית.
האם מותר לנו לפרסם את שמו של מי ש"עקץ" אותנו וממשיך בדרכו?
גם לי יש מספר נוכלים שהזמינו אצלי עבודה ופשוט התאיידו להם.
הגדיל לעשות "מפיק" ספרי קודש שחייב לי 10000 ש"ח למעלה מ 3 שנים.
בתקופה הראשונה הוא עוד הכיר בחובו ודחה את התשלום בתואנות ובתירוצים.
לאחר זמן הוא פשוט מתכחש לעבודה.
לא רק זאת אלא שאת העבודות הבאות הוא שלח דרך קרובי משפחתו שלצערי כלפי חוץ הם משדרים תמימות וצדיקות.
בררתי האם אפשר לתבוע אותו לדין תורה, נאמר ע"י הסובבים אותו, שתמיד בדיני תורה הוא יוצא כשידו על העליונה.
הדיינים מרחמים עליו ופוטרים אותו בתשלומים מזעריים.
נראה לכם שיש מקום לפרסם שמות של נוכלים כאלה?

• הוסף לסימניות
חייבים לפרסם את שמות הנוכלים זה בור ברשות הרבים, אם מישהוא יספר להם ששמם מפוסם שאינם משלמים תראו כבר איך הכסף יטוס אליכם, לי יש שיטות לא נחמדות איך לעשות שאנשים שחייבים לי כסף ישלמו לי, לדוגמא אני איני מפחד לפנות להוריו או לחמיו של גנבים כאלו ולספר להם חצי בתמימות שאני הולך לטפל בחתנך או בבנך בדרכים שמאד יכאבו לו בגלל שעשה לי כך וכך, ואני אומר לכם זה עובד חזק מאד, ואם זה הדרך אז אין מה לעשות, על זה נאמר עם עקש תתפתל

• הוסף לסימניות
רומינגטון, המקרה שלך הרבה יותר קל.
את חייבת למצוא חברה של הגרפיקאית השני' שהיא תסביר לה, שיש כאן גרפיקאית שעשתה את העבודות עד היום, ולא די שהלקוח ברח ממנה, הוא נשאר בחוב של כמה אלפים. בדרך כלל זה עוזר.

• הוסף לסימניות
ואני עדיין מחכה מבר נש ההוא לשלם, היות והבר נש ההוא ניצל תמימתי בתור חבר פורום, לכן שאלתי לכם מה אפשר לעשות במקרה הדין.

• הוסף לסימניות
פרסם את שמו (לאחר התייעצות עם רבנים)
זה לתועלת ואין ברירה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cgk;34958:
לי יש שיטות לא נחמדות איך לעשות שאנשים שחייבים לי כסף ישלמו לי, לדוגמא אני איני מפחד לפנות להוריו או לחמיו של גנבים כאלו ....

סיפור שקרה לי עם לקוח שעד היום (כמה שנים) חייב לי כמה אלפים.
ברוב יאוש החלטתי להתקשר לאשתו ולשבת לה על המצפון שתלחץ עליו....

משמים נדחה הדבר ותקופה קצרה אח"כ נודע לי שהתגרשה ממנו
לאחר שנים של סבל מאופיו הגרוע.

אגב, גם עליו אמרו לי שחבל ללכת איתו לדיני תורה
אין לו בעיה לשקר לדינים בפנים, ותמיד הוא יוצא זכאי.

אחד כזה לא היה נבהל לא מהוריו ולא מחמיו....

• הוסף לסימניות
ואצלינו משתמשים עם סוכנות-איסוף (collection agency). אם עושים לכתחלה הכל עם שכל, אין שום בעיה לאסוף המעות.

• הוסף לסימניות
לאלו שרוצים לדעת, הוא שילם חצי, אחרי שנבהל ששמו יפורסם, וכעת מתעלם כמובן עוד פעם, מצידי שהמערכת יפרסם שמו, שאף אחד לא יפול אתו בפח, הרי אני כבר השני פה מהפורום שסבל ממנו.

• הוסף לסימניות
אני שמחה שלא רק אני נופלת לכאלה בורות,
האם יש למישהו פתרון מעשי,
יש לי כמה סיפורים, כך שחבל הזמן לפרט
מה שיוצא הוא שאני צריכה לבזבז שעות עבודה רק בשביל "להזכיר" לאנשים את חובם

כל פעם אני אומרת שיותר אני לא מוציאה עבודות/שולחת קובץ בלי כסף,
אבל בעידן האימל, וכשעובדים מול "איימיש" זה לא כ"כ עובד

וכמובן אני לא יכולה לאיים על כל לקוח בדין תורה, כי בכ"כ הלקוח נשאר לקוח, וחבל (לפעמים) להפסיד אותו

• הוסף לסימניות
אני שמחה שלא רק אני נופלת לכאלה בורות,
האם יש למישהו פתרון מעשי,
יש לי כמה סיפורים, כך שחבל הזמן לפרט
מה שיוצא הוא שאני צריכה לבזבז שעות עבודה רק בשביל "להזכיר" לאנשים את חובם

כל פעם אני אומרת שיותר אני לא מוציאה עבודות/שולחת קובץ בלי כסף,
אבל בעידן האימל, וכשעובדים מול "איימיש" זה לא כ"כ עובד

וכמובן אני לא יכולה לאיים על כל לקוח בדין תורה, כי בכ"כ הלקוח נשאר לקוח, וחבל (לפעמים) להפסיד אותו

• הוסף לסימניות
אפשר לשלוח קבצי הגהה באיכות נמוכה מינימלית.

אבל גם זה לא תמיד עוזר,
כבר קרה לי שלקוח נחמד לקח קובץ הגהה באיכות זוועה והדפיס אותו,
מה עושים במקרה כזה???

ולמה זה נראה שאנחנו הגרפיקאים שאוכלים אותה הרבה מלקוחות ביחס הפוך לנחמדות שלנו ולהשקעתינו???

כך בכל אופן זה נראה ממבול האשכולות, שלכל אחד יש בטן מלאה בעניין.

• הוסף לסימניות
לפרסם שם אולי במקרים אחרים.
לפרסם 'ניק' - זהוי חובה מוסרית הלכתית, כדי שאנו, חברי הפורום האחרים לא ניפול שאותו פח.
וכמובן - זה יכול להוות איום - אם אני לא שומע ממך יחס עד כך וכך אני מפרסם את הניק עד כך וכך - את השם וד"ל

• הוסף לסימניות
???????????
הלו?
שמת לב שהשכול מ- 2007 ?
באיזה אוב העלת אותו?

• הוסף לסימניות
תודה שהקפצת,
מעודד לראות שגם ל'גדולים' היו פעם טעויות של 'קטנים'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינט ק גת;1361263:
תודה שהקפצת,
מעודד לראות שגם ל'גדולים' היו פעם טעויות של 'קטנים'
תודה על ההקפצה
תמיד יש גנבים ותמיד זה הלקוחות הנודניקיים ביותר
מה עושים עם לקוח שעיצבתי לו דברים קטנים במשך תקופה ארוכה וכל פעם היה זורק לי משהו על החשבון
הגשתי לו חשבון סופי ונבהל ולא ביקש ממני עוד
מאז אנחנו רצים אחריו יותר מחצי שנה
הבן אדם יצירתי בתשובות שלו: כשיהיה לי אשלם לך... יש לי עכשיו 200 ש"ח רוצה? לקחנו את זה... עכשיו הוא מצא תירוץ חדש תדברו עם אשתי
כמה פעמים אני צריכה להתחנן כעני בפתח???
נראה לי גם שהוא מסוג האנשים שבי"ד תרחם עליו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1361867:
נראה לי גם שהוא מסוג האנשים שבי"ד תרחם עליו

אין דבר כזה "בית דין ירחם עליו".
מבחינה הלכתית - בית דין צריך לדון דין אמת ללא קשר למצבם הכלכלי של התובעים והנתבעים!

(הדבר היחיד שבית הדין יכול לעשות - לאחר פסק הדין - אם לזכאי אמצעים כלכליים טובים והחייב עני, הוא יכול לבקש ממנו להתנהג לפנים משורת הדין. וגם זה לא בטוח).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה