כללי איך מסתדרים עם "מתעלם מלשלם"?

• הוסף לסימניות
לפני כמה ימין התקשר אלי, חבר פורום, וביקש ממני שאעשה עבורו עבודת תלת מימד, הצעי לו מחיר, לבסוף הסכים למחיר, ובקש שיהיה על תנאי שאגמור ביום החמישי הקרוב, כמובן סירבתי בכל תוקף, אבל הבטחתי שאשתדל לגומרו ליום החמישי כמיטב יכולתי, הייתי עמו בקשר כל הזמן ע" המסנג'ר.
בליל ששי, אמרתי לו הכל מוכן, עכשיו מגיע עבודת הרינדור, שיקח כמה שעות, ולמחרתו ביום ששי הכל יהיה גמור.
גם השארתי לו את המספר סלולר שלי, שיוכל להתקשר אלי.
מיום ששי, הב"א מתעלם ממני!
לא מבקש הרינדורים, וכמובן מתעלם מהמציאות שצריכים לשלם!
עוד פרט: ביקשתי שיתן לי חצי מהכסף לפני שאני מתחיל, וחציו השני כשאגמור, וההוא ביקש שאני אסמוך עליו שהרי חברי הפורום מכירים אותו, למעשה לא לקחתי שום כסף על סמך הנ"ל...
בקיצור מה עושים?

• הוסף לסימניות
יש לי גם בעיה, לא דומה - אבל גם קשור בהזמנת עבודה.
אני הזמנתי אצל מישהו עבודת דפוס, שאלתי אותו מראש כמה שזה יעלה, הוא נתן לי מחיר, ואמר לי שאין צורך בדמי קדימה. אמרתי את זה ללקוח שלי, שכמובן שמח מאוד...
בינתיים העבודה כמעט נגמרה, והמדפיס התחיל לבקש כסף, המזמין טען שהוא חייב לשלם רק כשהכל מוכן, ואני - המתווך - נשארתי תקוע בין הפטיש לסדן.
אני מבין את המדפיס, כי הוא חייב את הכסף, אבל אני גם מבין את המזמין שמבקש לראות דוגמא של העבודה לפני שהוא משלם.
מה אתם הייתם עושים?

• הוסף לסימניות
ונתנו, זה שהמדפיס לא מבקש דמי קדימה זה הריווח שלך לא של הלקוח. מה אתה עושה אם הוא לא ישלם?

• הוסף לסימניות
מה שאני יעשה? אני ילך איתו לדין תורה :)

• הוסף לסימניות
חברה!! תתעוררו!!
חבר שואל שאלה ובמקום לעזור אתם מספרים סיפורים אישיים, ת'כלס תציעו עזרה

• הוסף לסימניות
נכון.
אני יכול לעזור לו, רק ברגע שהוא כתב חבר הפורום, החלטתי לעמוד בצד ולא להתערב.
כבר קרו בעיות בלהתערב בין חברים...:(

• הוסף לסימניות
ונתנו לא אמרת לי שזו הבעיה, אבל הדפוס לא מוכן לעשות פיניש בלי כסף ובצדק:
זה פרוייקט יקר והם כבר השקיעו בו הרבה והוא רוצה בטחון!

• הוסף לסימניות
וואו, איזה אאוטינג :)
הדפוס לא חייב לגמור כמובן, ובצדק.
אבל לשלוח דוגמא שהלקוח יוכל לראות לפני שהוא משלם, זה מה שהוא רוצה.

• הוסף לסימניות
ונתנו, למה לא להוציא אייריס???

• הוסף לסימניות
אני לא יודע אם החברים זוכרים, אבל אחרי פסח היה לי לקוח שהסתכסכתי איתו.
הוא חייב לי עדיין אלפי דולרים גם על הוצאות שהוצאתי, והבחור פשוט מתעלם.
מפסח אני משאיר לו לפחות הודעה בשבוע, בטקסט אימייל או טלפון, הבחור פשוט מת.

אז יאסעלע אני מקווה שתצא מזה יותר מהר ממני...

• הוסף לסימניות
היות ובנתיים התעורר ה"בחור", ע"כ ננסה לפטור בעיות האחרים דפק"ק!!!

• הוסף לסימניות
הנה, הכל הסתדר, ב"ה.
אז אולי אפשר למחוק את האשכול?

• הוסף לסימניות
תשאל את יוסעלע אם זה כבר על בטוח שלא חלילה נצטרך לפתוח את זה עוד פעם

• הוסף לסימניות
לא עובדים בלי הזמנת עבודה מסודרת, ובפרט בסכומים גדולים.
וכמובן בהזמנה צריך להיות פרטים וכן התחיבות אישית לתשלום.
ונתנו פעם הבאה תפנה אלי לדפוס ובפרט בעבודות גדולות.

• הוסף לסימניות
אבריל, תודה, אבל בפעם הבאה אני ממשיך ללכת אצל מי שלהכתי עד היום...:)
עם כל הכבוד, השירות שנקי כפיים נותן לי, זה מעל ומעבר לדמיון...:)
כנראה שלא הבנת שמדובר בחבר פורום.

• הוסף לסימניות
מצטרף.

אני גם נותן הפקה עבודות לנקי כפיים לפעמים. מדובר בהפקות מקצועיות ומהירות ללא מתחרים.

• הוסף לסימניות
קודם כל כדאי אולי שתאיים עליו לפרסם את שמו כי הוא פשוא בור ברשות הרבים וצריכים לעשות רשימה שחורה של בני אדם שמתנהגים כמו לא בני אדם,

בקשר לזעליג, העצה הראשונה הוא דין תורה, כי דרכים אחרות לא יועיל כי צריך לזכור את דברי החפץ חיים שאמר שלפני שיוצאים למערכה עם מישהוא אתה חייב לדעת שאתה יותר חזק מהשני והוא יותר פרום ממך אבל אם זה להיפך שהשני יותר חזק ואתה יותר פרום אז אסור להתחיל אפילו....

• הוסף לסימניות
וואי אני רק מאחלת לכולם שזה לא יקרה שוב!!

ונתנו10 הלקוח שלך צודק :)

• הוסף לסימניות
גם לי קרה, ויש מישהו שהתחייב לי "שהוא אחראי" על הכסף... ופה ושם ואני מכיר אותו מהפורום... ושום דבר. עבודה של 1200 דולר, קיבלתי רק 700 מתוכה וזה גם אחרי ששלחתי גיס שידפוק לו בדלת.
בכל מקרה, גם אני עבדתי בלחץ כי הוא היה צריך את זה "דחוווף" ולמרות שאני לא לוקח עבודות ללא שליש מזומן, פה התפתיתי כי הבחור בכ"ז מוכר בפורום.

וזאת לשון ההודעה הפרטית שהוא שלח לי אחרי שחודשים הוא מסנן אותי בטלפון ומתעלם מההודעות שלי.

ציטוט מההודעה:

חוזר: מה קורה *****?

<HR SIZE=1><!-- / icon and title --><!-- message -->אין לי עכשיו זמן להסביר לך, מחר אני אסביר לך.

(אני מניח ש*** *** לא יצר איתך קשר)

<HR SIZE=1>
עד כאן.

כך זה נמשך מערב פסח, אני לא יודע איך הוא הולך לעבור בשקט את ראש השנה, כאשר אני כל כך ממורמר עליו, לא על הכסף. כי זה באמת חמש מאות דולר ואפשר להסתדר בעלדי זה. זה האמון והזלזול של הבן אדם שלא מתבייש לא לענות לך אחרי שכל חצי שעה התקשרת כדי לראות אם העבודה מוכנה ומתי אני שולח ותתקן לי את זה ואת זה... אז לא התביישת להתקשר. היום אתה מתעלם!

דרך אגב, ההודעה הזו שמחר הוא יסביר לי... כבר עברו עשרה ימים מאז. מעניין שלא קיבלתי טלפון.

מה אני אומר לכם, במידה וזה אותו אחד שעשה תרגיל ליוסעלע... זה חמור מאוד!

• הוסף לסימניות
גם אני נמצאת בבעיה דומה. היה לי לקוח שעבד איתי קבוע עד שיום אחד הוא מצא גרפיקאית שלוקחת לו 25% ממה שאני לקחתי.
אני ידעתי שהוא לקוח קבוע שלי ולכן אף פעם לא לחצתי עליו בעניין התשלום. כשהוא היה צריך עבודה נוספת הוא שילם על הקודמת... (היתה לו ברירה?)
מה שקרה שנוצר מצב שכשהוא עבר לגרפיקאית האחרת הוא נותר ביתרת חוב של כמה אלפים.
הבחור לא נראה לי מתכנן לשלם. הוא דוחה אותי כל פעם בתרוצים אחרים וזה מעצבן ומתסכל.
פעם הוא צריך בדיוק לשלם שכר דירה ופעם אשתו ילדה למזל"ט...

בקיצור אם יש למישהו מכם רעיון אשמח לשמוע (אני לא מעוניינת לריב איתו ומעדיפה בדרכי שלום)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה