דרוש מידע איך מקליטים הרצאה כך שרק המרצה נשמע ברור, אבל גם שומעים שאלות מהקהל?

• הוסף לסימניות
מישהו רוצה להקליט הרצאות בצורה מקצועית - כך שבמהלך רוב הזמן שומעים רק את המרצה בצורה נקייה וללא רעשי רקע, אבל כשמישהו מהקהל שואל שאלה שומעים אותו בבירור, אפילו אם הוא רחוק.

שמעתי הקלטות כאלה, ושמתי לב שהתוצאה מאוד נקייה: כל זמן ההרצאה שומעים רק את הדובר הראשי, וכשמישהו שואל שאלה פתאום שומעים אותו (עם רעשי רקע), ואז חוזרים למרצה.

אני מנסה להבין איך עושים את זה בפועל:

באיזה ציוד משתמשים כדי להגיע לאפקט הזה?

האם זה כולל מיקרופונים מרובים? אם כן – איך מסנכרנים ביניהם?

האם יש אפשרות לעשות את זה אוטומטית בשלב ההקלטה או רק אח''כ ע''י תוכנות עריכה?

תודה מראש על כל עצה

• הוסף לסימניות
מישהו רוצה להקליט הרצאות בצורה מקצועית - כך שבמהלך רוב הזמן שומעים רק את המרצה בצורה נקייה וללא רעשי רקע, אבל כשמישהו מהקהל שואל שאלה שומעים אותו בבירור, אפילו אם הוא רחוק.

שמעתי הקלטות כאלה, ושמתי לב שהתוצאה מאוד נקייה: כל זמן ההרצאה שומעים רק את הדובר הראשי, וכשמישהו שואל שאלה פתאום שומעים אותו (עם רעשי רקע), ואז חוזרים למרצה.

אני מנסה להבין איך עושים את זה בפועל:

באיזה ציוד משתמשים כדי להגיע לאפקט הזה?

האם זה כולל מיקרופונים מרובים? אם כן – איך מסנכרנים ביניהם?

האם יש אפשרות לעשות את זה אוטומטית בשלב ההקלטה או רק אח''כ ע''י תוכנות עריכה?

תודה מראש על כל קיים
זה קיים בצורה מאד ברורה בהרצאות של הרב זמיר כהן ברמת אביב. ונראה לי ששם הם מעבירים מיקרופון בין השואלים. או שבתוכנת העריכה מנקים רעשי רקע ומגבירים סאונד של השואלים. זה אפשרי בתוכנות עריכה טובות.

• הוסף לסימניות
זה קיים בצורה מאד ברורה בהרצאות של הרב זמיר כהן ברמת אביב. ונראה לי ששם הם מעבירים מיקרופון בין השואלים. או שבתוכנת העריכה מנקים רעשי רקע ומגבירים סאונד של השואלים. זה אפשרי בתוכנות עריכה טובות.
לא מעבירים בין השואלים, ההרצאות שאני שמעתי זה שאלות ספונטניות שקוטעות אותו, וזה בבירור עוד מיקרופון אין ספק, השאלה אם זה עוד מיקרופון אחד או מלא מפוזרים, והאם באמת זה עובר עריכה או אוטומטי

• הוסף לסימניות
אני מעריך שיש מקרופון רגיל אצל הרב ועוד מקרופון שטח או שנים בקהל (יש פערי ווליום משמעותיים בין השואלים?)
וזה יותר תלוי בנתוני השטח - יתכן יותר
אפשר לעשות את זה בלייב, אבל בגדול צריך משהו שיהיה במקום. (יש אפשרות אוטומטית אבל מהתאור זה לא נשמע זה)
מסתמא זה נעשה בעריכה
הציוד הוא: (באופן כללי מלמעלה) מקרופונים כמו שכתבתי למעלה, מיקסר, תוכנה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה