התייעצות איך מרגילים את הגוף למינימום שעות שינה? או: יש לכם 6 ש' נוספות ליממה?

• הוסף לסימניות
חלק מהניסוים שעשו הנאצים ימ''ש בבני אדם כמו מניעת מזון, שתייה,שתיית מי ים בלבד
היה גם מניעת שינה, המסקנה החד משמעית שגם ממחסור קיצוני בשינה אנשים מתים.

• הוסף לסימניות
אני באה להגיד שזה לא חכם להתפאר בזה
וזה אחריות שלנו כשיח של חברה
כמו נשים שמתפארות שחודש אחרי לידה הן עושות הכל ומרגישות 'מעולה'
זה מכניס שיח לא נכון, כי אשה ששה שבועות אחרי לידה צריכה לנוח במקסימום האפשרי,
בלי שום קשר לאיך היא מרגישה (אני 3 שעות אחרי לידה יכולה לבשל ארוע, אז מה? זה לא בריא לרצפת האגן לטווח הארוך ולכן אני יושבת על הספה, או שוכבת..)

ולגבי העבודה- בהנחה שאת לא באמת עובדת 20 שעות ביממה, אלא פשוט ממלאת עוד תפקידים בחייך, אז בתקופות עומס אפשר להעזר, אם מאמינים בחשיבות של ונשמרתם.
אני לא יודעת איפה מצאת במילים שלי התפארות..
בכל אופן- לא חושבת שאת צודקת שכל אישה שמתאמצת ומשתמשת בכל הכוחות סימן שהמערכות לא בריאות וכדו'
אני בהחלט נחה אחרי לידה לפי הכוחות שלי והאפשרות שניתנת בבית, וכן מתחילה לעבוד 6 שבועות אחרי הלידה
וזה לא מזיק לי לרצפת האגן, ולא למערכות אחרות...
מאמינה שגם השינה שלי לא גרמה לנזקים חמורים
כל אישה והגוף שלה, והיכולות שלה.
כמובן שצריך לדעת להיעזר, לוותר לפעמים על מה שלא קריטי, ןלצ'פר את עצמינו

• הוסף לסימניות
@שטירל @חביבונת להתיעץ עם סמכות תורנית/רפואית/רגשית שמוסמכת עליכן,
נכון שפרנסה זה קריטי ושהילדים יהיו עם אמא שלהם ולא שעתיים כל יום עם ביביסיטר זה קריטי
ושהבעל ילמד זה קריטי, ולגור במרכז זה קריטי,
אבל שינה מועטת זה גם בעיה קריטית ובשביל להחליט שמוותרים על שינה חובה להתייעץ עם סמכות בעלת כתפיים רחבות.

• הוסף לסימניות
מזיק לבריאות הנפש!

• הוסף לסימניות
לפי מה שאני הבנתי היא לא מחפשת לישון כמה שפחות
אלא בעקבות המצב שהיא ישנה קצת מדי
היא מחפשת פתרונות איך לשרוד את זה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה