איך מרדימים ילדים?

• הוסף לסימניות
וואו, דבר כזה עוד לא פגשתי......

אגב, ניסית "כיבוי אורות כללי"?
אצלנו בשעת ההשכבה (האמת, עוד לפני, כמה שיותר מוקדם) מחשיכים את הבית, אם זה זמן שקיעה - לא מדליקים שום אור (רק נגיד - במטבח בזמן שאוכלים, באמבטיה כשמתקלחים, אבל שאר הבית חשוך). מתחילים לדבר בקול נמוך, והילדים לבד מרגישים את הלילה מתקרב ונרגעים.

• הוסף לסימניות
במידה ואין בעיות גוף ונפש..
הרבה פעמים זה 'צומי'. ואם ההורים מחליטים שהוא קיבל מספיק צומי... אז מניסיון הפתרון הטוב ביותר זה להגיד לו 'מבחינתי אתה ישן !!!' לא לענות לו לא להתייחס אליו, בהתחלה הוא ינסה להסתובב, לשאול וכו' אבל בסוף יישבר לו והוא ילך לישון.

• הוסף לסימניות
הבעיה היא המחשבות, אם אני מבינה נכון, אשריך!
זה מוכיח על רמת משכל גבוהה.

• הוסף לסימניות
כשהילדים שלי עוברים את ה"סף" של השינה ואני את הסף של הסבלנות- בעלי מתיישב על ידם עם הגמרא. (לא מי יודע מה בריא לעיניים, אבל כפרה...) זו כנראה סגולה כזו, כי הם נרדמים בצ'יק צ'ק...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;449691:
כשהילדים שלי עוברים את ה"סף" של השינה ואני את הסף של הסבלנות- בעלי מתיישב על ידם עם הגמרא. (לא מי יודע מה בריא לעיניים, אבל כפרה...) זו כנראה סגולה כזו, כי הם נרדמים בצ'יק צ'ק...
מזכיר לי את הבדיחה של הגויה המשרתת בבית הרב, שנתגלתה נסחבת בדרך לבקתתה,עם כרך כבד של גמרא. שאלו אותה לאן זה היא לוקחת את הספר. ענתה, שהיא מביאה את הספר לבעלה מחמת שהוא סובל מאוד מנדודי שינה. למראה העיניים המופתעות מולה, הוסיפה הסבר, כי תמיד היא רואה איך הרב נרדם על גבי הגמרא..

• הוסף לסימניות
על זה אמרו חז"ל ,שינה בשבת תענוג" כי גמרא שבת הוא עב כרס והשינה עליו נעימה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;449257:
קחי את הילד ותושיבי אותו מול המסך, תפעילי נעימות רגועות במדיה פלייר ותכווני את הצגת האנימציה על אקראי, 5 דקות שהילד צופה בקשקושים של המדיה פלייר והוא נרדם חופשי..

זה מה שהציל אותי הרבה פעמים כשבני היה בן כמה חודשים, הוא היה נרגע ונרדם בעגלה מול המחשב וקשקושי המדיה פלייר. אבל רק עם ווקאלי...
למרות שלי כבר יצא מהאף (מהאזניים) הווקאלי, הדלקתי בשבילו. וראה זה פלא...

היום זה כבר לא כ"כ רלוונטי, כשהוא כמעט בן עשר ח', כשהוא שומע מוזיקה הוא מתחיל למחוא כפיים ולהזדמר עם השיר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לו יצוייר;449201:
אפס.
הבחור עסוק במחשבות ויש לו המון שאלות, אם אין לו, אז הוא יוצא מהמיטה ומודיע חגיגית ובאיטיות מדוגשת שיש לו שאלה, ובינתיים גלגלי מוחו הקודח מייצרים שאלה כלשהי, כגון, מה כתוב בספר הכחול שנמצא במדף השמאלי העליון בארון,
יש מה לעשות כדי לעצור את גלגל מחשבותיו? כאילו רק לשעות האלו?
אופס... מזכיר לי את עצמי...
והפלא הוא שיש לי גם אחיין מתוק ככה. שאני מאוד מזדהה איתו מאוד...
קלטת לא תעזור כי היא מעלה עוד מליון שאלות... והוא יחשוב עליה לפחות שעתיים אחרי שהיא תגמר.
לשבת לידו רק יגרום לו לשאול אותך עוד שאלות. כי את לידו ואיך תתעלמי משאלה פילוסופית חמודה...??? או אם את חזקה במיוחד. ותשאירי אותו עם השאלה שלו... (לא יודעת עד כמה זה טוב...)
הפתרון שגיסתי מצאה לעת עתה (וזה גם הפתרון של אמא שלי בקשר אלי...) זה לעייף את הבחורצ'יק עד שהוא עייף ונרדם בלי לחשוב יותר מידי... ולפעמים הפתרון זה להשאיר אותו עוד כמה ד' ער. כי אם ישכב במיטה שהוא לא עייף הוא יחשוב ויחשוב ואז ירדם יותר מאוחר מאשר אם תעייפי אותו כמה ד' ואז תשלחי אותו לישון- הוא ירדם מייד.
ועוד משהו- לעזור לו לנתב את המחשבות... שלא ישתלטו עליו. א"א לעצור את המחשבות! זה משהו בלתי נשלט... אולי לנתב אותם ולעזור לו על מה לחשוב. ולא לא לחשוב...
או לנתב אותו לחשוב מחשבות מונוטוניות. כמו- לספור כבשים/ סוכריות... זה עוזר!
קיצר... אני מזדהה איתו וזה סה"כ מראה על ילד שחושב יותר מידי וזה לענ"ד... דבר טוב!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה