דרוש מידע איך משמרים זכרונות?

• הוסף לסימניות
מוצאת את עצמי חיה לגמרי את הרגע,
החוויות הישנות שכולם זוכרים ויודעים ומפרטים - איכשהו לא בטווח שלי.
מחפשת להבין איך זה שאצלי הכל מטושטש.
האם יש כזו דרך לתחזק ולהעלות זכרונות מהעבר? ובכלל למנוע את השכחה :( :(
רוצה לזכור. בחדות. ולטווח ארוך----

• הוסף לסימניות
מצטרפת
בעלי זוכר כל חויה בפרטי פרטים כולל תאריך ושנה
ואילו אני לא זוכרת את השנה בה התחתנו....

• הוסף לסימניות
נורמלי לדעתי.
בטוח יש מקרים וחויות שאת זוכרת לפרטים
זה ענין שמימי, כמו שיש כאלה שטובים במתמטיקה ויש כאלו שלא
גם אני לא זוכרת פרטים. טוב שאפשר להאשים את הלידות....

• הוסף לסימניות
בטוחה שזה נורמלי :) ולא דואגת, רק מתוסכלת....
ואשמח באמת לשמוע מה אפשר לעשות כדי לשפר את הזכרון, אני יכולה לקרוא דברים שכתבתי לפני כמה שנים ולא להאמין שחויתי אותם:(

• הוסף לסימניות
האם את ישנה טוב בלילה?
בזמן השינה המוח מסדר את אירועי היום ומעביר את המידע מזיכרון הקצר טווח לזיכרון ארוך הטווח.

• הוסף לסימניות
האם את ישנה טוב בלילה?
בזמן השינה המוח מסדר את אירועי היום ומעביר את המידע מזיכרון הקצר טווח לזיכרון ארוך הטווח.

את בעצם אומרת ששינה טובה יכולה להועיל לזיכרון?
אני לא ישנה בשעות הסבירות שכולם ישנים בהם, אבל ישנה מעולה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה