כללי איך משפרים איכות של תמונות ישנות?

• הוסף לסימניות
מה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת?
אשמח לרעיונות.
מדובר בתמונות ישנות של רבנים שהן מלאות לכלוכים שה despeckle לא מזיז להן בכלל. מה הדרך הטובה ביותר לשפר את איכותן ב CS5?

תודה מראש

• הוסף לסימניות
א. החותמת והפלסטר מועילים מאד לענין רק מצריכים זמן רב וסבלנות.
ב. פעמים רבות עוזרת לי שכבת התאמה ברייטנסט קונטרסט ,לוולס או קרווס.
ג. מה שלא הצלחתי זה להוריד כעין מרקם של ריבועים שיש מעל תמונות ישנות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TIP X;787318:
א. החותמת והפלסטר מועילים מאד לענין רק מצריכים זמן רב וסבלנות.
ב. פעמים רבות עוזרת לי שכבת התאמה ברייטנסט קונטרסט ,לוולס או קרווס.
ג. מה שלא הצלחתי זה להוריד כעין מרקם של ריבועים שיש מעל תמונות ישנות.

אני גם עושה את זה פחות או יותר ככה.
במרקמים בעייתיים (לפעמים זה מין גרעיניות) אני נעזרת הרבה בפילטר "טישטוש פני השטח" בצורה עדינה מאוד (לא יודעת איך זה באנגלית..

• הוסף לסימניות
פילטר להורדת נקודות ושריטות - noise> dust and scratches
המכוון הראשון מזהה כמות פיקסלים שאני קובעת לו כשריטה - משהו ששונה מהצבע שמסביבו.
המכוון התחתון - מחזור פרטים שנעלמו.
אח"כ אפשר לפתוח מסכה ולמחוק "חורים"

• הוסף לסימניות
אף פעם לא השתמשתי בפלסטר.
איך משתמשים בו? כבר שכחתי מה תפקידו.
ומה עושים כשצריך לעבוד על 100 תמונות כאלה?
ניסיתי ליצור איזה שהוא אקשן, אבל מאחר וכל תמונה צריכה מידה
שונה של הפילטרים, זה לא עבד לי.
חוץ מידני עם הדוגם והפלסטר אין עוד שיטה?
ה dust & scruches הוריד אבל ממש לא מספיק.

• הוסף לסימניות
ריטוש תמונות היא מלאכה עדינה ומורכבת. בכל תמונה ישנן בעיות שונות, זו דהויה, זו קרועה, זו מלוכלכת והשניה מחוספסת. לכל בעיה יש כמה פתרונות...
לכן קשה לתת הנחיה כללית לגבי 'מה עושים עם 100 תמונות ישנות', אבל הכלים המתאימים הם אכן כלי החותמת, כלי הפלסטר על צורותיו השונות, תיקוני צבע בעזרת שכבות התאמה curves ו color-balance וכ'
לפעמים פילטרים משולבים במסכות על אזורים ספציפיים...
בכל אופן, זה דורש טיפול אינדיווידואלי בכל תמונה בפני עצמה, אין דרך לפתור את זה עם איזה אקשן או משהו כזה...

• הוסף לסימניות
זה מה שחשבתי, שזו עבודה שתיקח הרבה זמן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;787612:
אף פעם לא השתמשתי בפלסטר.
איך משתמשים בו? כבר שכחתי מה תפקידו.
.
השימוש בפלסטר דומה לחותמת, ההבדל שהוא עובד בשיטה שהוא מתאים את עצמו לבד לאיזור שאת עובדת (לפעמים זה מתאים מאוד ומוצלח, ולפעמים לא) החותמת "חותם" בדיוק את מה שדגמת.

• הוסף לסימניות
אני דווקא כן בניתי לי לזה אקשן רק שהוספתי עצירות להתערבותי בתוך השדה של לוולס למשל.

• הוסף לסימניות
לניק SHIA יש מדריך מצויין לריטוש. אמנם לא מדובר בריטוש של תמונה ישנה, אבל כדאי לעבור עליו.

• הוסף לסימניות
אולי מישהו באמת יודע איך מתקנים את מרקם הריבועים של תמונות ישנות?
מעצבן שאחרי כל העבודה, זה עדיין נראה ריבועים ריבועים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה