איך עובדים על שתי אתרים באותה תבנית בשרת ביתי?

• פותח הנושא TKTK
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני מתחילה בתחום הזה,
ובמסגרת הקורס התחלתי לבנות אתר בשרת ביתי
ולא סיימתי,
ועכשיו יש לי לקוח אמיתי שרוצה אתר,
ואני רוצה לבנות באותה תבנית אתר אחר,
בינתיים בשרת הביתי...

• הוסף לסימניות
מניח שאת מדברת על וורדפרס.
תעשי עוד התקנה של וורדפרס בתיקיה נפרדת, ותעתיקי לשם את התבנית.

• הוסף לסימניות
אפשר בשרת ליצור סאבדומיין, ושם ליצור תיקיית וורדפרס נפרדת

• הוסף לסימניות
בסיפאנל [או איזה פאנל ניהול שיש לך] יש קטגוריה שנקראת "sub-domain".
תבחר בה, ותן שם לדומיין.
הוא מייצר ספריה בשם הזה, והדרך לראות אחר כך מה שבספריה הוא כך:

subdomain.domain.com

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1696298:
בסיפאנל [או איזה פאנל ניהול שיש לך] יש קטגוריה שנקראת "sub-domain".
תבחר בה, ותן שם לדומיין.
הוא מייצר ספריה בשם הזה, והדרך לראות אחר כך מה שבספריה הוא כך:

subdomain.domain.com

בשרת ביתי אין פאנל ניהול.
בכל מקרה אפשר לעשות בתוך תיקייה באתר עוד אתר,
דהיינו איפה שהוורדפרס מותקן את עושה תיקייה וקוראת לה sub ואחר כך אז אתר מכניסה בדפדפן את אותה כתובת רק עם /sub/ בסוף לדוגמא http://example/sub/
וכמובן צריך בהתקנה אם משתמשים באותו בסיס נתונים אז לבחור את הקידומת של הטבלאות שתהיה אחרת מ wp (פשוט מוסיפים עוד אות או שתיים בהתקנה)

• הוסף לסימניות
אם אני מבין נכון את הסיבה לבקשה שלך, את מעוניינת שכל שינוי בתבנית ישפיע על 2 האתרים.

אם זו הכוונה שלך, אז יש לך 2 אפשרויות.
אחת: ליצור אתר מולטי סייט.
השניה: להתקין 2 אתרים ו-2 תבניות. לעבוד על תבנית בת, ובאתר מס' 2, לייבא את הקובץ סטייל של התבנית בת מתבנית הבת של אתר מס' 1.

ברם, כפי שאת מציינת את רק עכשיו התחלת את דרכך בעולם בניית האתרים. ועוד דבר, את מדברת על אתר ללקוח אמיתי.

פירוש הדבר: בעוד מס' שבועות או חודשים, האתר אמור לעלות לאוויר ולעבור לשרת אמיתי.

לכן: אני ממש לא ממליץ לך לעבוד בשיטות הנ"ל, כי את תסתבכי מאד במעבר משרת מקומי לשרת מרוחק. (כמה שזה מסובך, צורת העבודה הנ"ל, תסבך את זה עוד יותר).

אני יכול להצטרף להמלצות קודמי, ולהציע לך לעבוד בצורה הפשוטה ביותר שקיימת, שהיא: התקנה מחודשת של וורדפרס, התקנה נוספת של התבנית. אולי תעבדי טיפה יותר, אבל זה יקל עליך בהמשך.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי שמדובר בשרת ביתי.
שכחתי שיש כאלה שעובדים כך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה