עזרה איך עוזרים לילד שחווה התעללות בכיתה?

• הוסף לסימניות
סיפור שהיה
יום אחד הגיעה אלי אשה עם פחד ודמעות בעינים וסיפור שהבן שלה בת"ת ידוע חזר עם חולצה מוכתמת בדם, חבר, ילד בן 8 או 9, ממשפחה של תלמידי חכמים, פגע בו, מכות חזקות בפנים, שהחולצה, הציצית והגופיה מוכתמות בדם. וזה לא היה המקרה הראשון שהוא הכה אותו, רק שהפעם ההיא הוא עבר כל גבול.
האבא, של הילד המוכה, ת"ח מוכר, (שאם הייתי מזכירה את שמו, אף אחד לא היה מאמין, רק מי שראה את המקרה) הלך לילד המכה, ופשוט הכה אותו. ואמר לו, זה שהבן שלי לא מחזיר לך, כי אמא שלא לא מרשה לו ליגוע באף אחד, גם אם הוא מקבל מכות, אבל זה לא אומר, שבגלל זה אתה תעשה מה שאתה רוצה.
האמא באה מפוחדת,
האם יתכן שיקחו את בעלה לבית הסוהר?
ומה עושים?
אמרתי לה, שעכשיו כבר אין מה לעשות, וכן, יתכן, שיקחו אותו לבית הסוהר, אבל גם, הילד שלה נמצא באמת בסכנה מסויימת.
ומה שקרה זה, שמאז הילדים חברים.

עברו מאז הרבה שנים, שניהם נשואים ואבות לתינוקות חמודים, והם עדיין חברים.
ושלא אובן לא נכון, האלימות לא נכונה, מסוכנת, ולא בגלל המשטרה, אלא מסוכנת לחינוך, ולאישיות, לאימון ועוד.
אבל לא בהכרח מזיקה לפוגע ולנפגע. תלוי במקרה, במינון.

עברו הרבה שנים
כך שכלום לא רלוונטי.

בכל מקרה
1. מבוגר שנותן מכות גרוע בהרבה מילד שנותן מכות.
ילד שנותן מכות אני מאמינה בו שהוא עוד יכול להשתנות, שהוא יגדל וזה יעבור.
בן אדם מבוגר שנותן מכות לילד זר אני מרחמת על המשפחה שלו.

2. מה הקשר מאיזה משפחה מגיע הילד הפוגע? כמו שאמרו כאן 'ילדים הם עם אכזר' מצד שני 'אין ילד רע יש ילד שרע לו'
ילד שנותן מכות לילדים צריך לטפל בו ולעזור לו
אין ביטוח לשום משפחה שילד שלהם לא יגיע למקומות קשים.
התפקיד שלנו הוא לדאוג לילדים שלנו ולהיות עם יד על הדופק.
הרבה יותר גרוע ילד פוגע מילד פגוע (בכל סוגי הפגיעות)

• הוסף לסימניות
אני רק רוצה לחדד מה שכבר כתבתי
אצלינו מאד עזר לדבר עם ההורים של הילד הפוגע(זה אמנם היה בגיל יותר צעיר- אין לי ניסיון אם זה עוזר גם בגיל כזה)
כשאני פניתי לאמהות של הילדים שלושתן אמרו לי אם זה ממשיך תתקשרי שוב וכו'
וכן שמעתי על אמא שהבן שלה היה הפוגע והתקשרה אליה האמא של הנפגע ואמרה לה:"אני מקווה שאת לא כועסת עלי שאני מתקשרת אבל כבר כחודש שקורה כך וכך.." אמרה לה האמא של הפוגע :"בטח שאני כועסת אבל לא בגלל שהתקשרת.. בגלל שכ"כ הרבה זמן לא התקשרת"

וחוץ מזה אם יש בין הקוראים מהצוות הלימודי: כשהיה אצלנו הסיפור -הבן שלי אמר לי "אמא אני שמח שהרבה שלנו זה רבה*** הוא מטפל באמת" ראיתי כמה חשובה ההרגשה שהרבה נותן לילד כשהוא בא אליו עם סיפור כזה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ילד שעובר התעללות זה פיקוח נפש!!
חובה לטפל אבל בצורה חכמה!!
מכירה כמה הורים שסובלים שנים שנים וכך גם כל משפחתם מכך שילדם עבר התעללות לא מדברת על הילד/ה שכבר לא ילד/ה שחייהם אינם חיים שנים שנים אחרי!!
לעיתים התוצאות הן תוצאות שאין לשער.

חשוב לפנות לאנשי מקצוע נכונים.
לעיתים צוות רוצה שקט תעשייתי
לפעמים הם לא יודעים איך לטפל באמת.
לפעמים ההצקה נהפכת למוסווית וממשיכה.
לפעמים הורי הילד המכה מתכחשים - "הילד שלי??? עלילת שווא" או "הם רק ילדים" (אל תדאגו אם הילד שלהם היה הנפגע, הם היו קופצים!)

לפעמים אין מנוס מהעברת הילד חיידר - לעיתים זה הדבר הכי נכון לעשות
מה שבטוח
אסור לילד להמשיך להיות מושא להצקות! ולעשות כל דבר אפשרי למנוע זאת.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני רק רוצה לחדד מה שכבר כתבתי

כשאני פניתי לאמהות של הילדים שלושתן אמרו לי אם זה ממשיך תתקשרי שוב וכו'
וכן שמעתי על אמא שהבן שלה היה הפוגע והתקשרה אליה האמא של הנפגע ואמרה לה:"אני מקווה שאת לא כועסת עלי שאני מתקשרת אבל כבר כחודש שקורה כך וכך.." אמרה לה האמא של הפוגע :"בטח שאני כועסת אבל לא בגלל שהתקשרת.. בגלל שכ"כ הרבה זמן לא התקשרת"

וחוץ מזה אם יש בין הקוראים מהצוות הלימודי: כשהיה אצלנו הסיפור -הבן שלי אמר לי "אמא אני שמח שהרבה שלנו זה רבה*** הוא מטפל באמת" ראיתי כמה חשובה ההרגשה שהרבה נותן לילד כשהוא בא אליו עם סיפור כזה.

תודה על החידוד...
פשוט כתבתם שכל הורה נורמלי ואפילו חלקית יטפל בזה,
אשריכם "שזכיתם" שהורי הפוגעים היו נורמלים מאד וגם הרבה, וללא שום חלקיות בעניין,
כי לפעמים גם הורים נורמליים לא אוהבים להתמודד עם בעיות...

• הוסף לסימניות
קראתי סיפור מדהים בספר לילדים של משה גוטמן,
שילד שעבר השפלה ,מילים ,חיצים שנורו נגדו במשך כמה ימים ...
וכל הכיתה נסחפה נגדו.
ודיבר ע"כ עם אביו
ויום למחרת בא לכיתה,
וברגע הראשון שמישהו פתח את הפה...וחבריו הצטרפו הוא ניגש לתיק שלו
והוציא משם 3 קופסאות ונתן לכל אחד שהציק לו.
הם נדהמו והתחילו לצחוק מה אתה מביא לנו מתנות וכו'
והא עודד אותם לפתוח...
ואז פתחו וראו עט יפה ולצידו פתק:
לחברי היקר!
תודה רבה לך,
שברגעים אלו , נתת לי את העולם הבא שלך במתנה....
.....
כל מילה מיותרת
אהבתי

• הוסף לסימניות
קראתי סיפור מדהים בספר לילדים של משה גוטמן,
שילד שעבר השפלה ,מילים ,חיצים שנורו נגדו במשך כמה ימים ...
וכל הכיתה נסחפה נגדו.
ודיבר ע"כ עם אביו
ויום למחרת בא לכיתה,
וברגע הראשון שמישהו פתח את הפה...וחבריו הצטרפו הוא ניגש לתיק שלו
והוציא משם 3 קופסאות ונתן לכל אחד שהציק לו.
הם נדהמו והתחילו לצחוק מה אתה מביא לנו מתנות וכו'
והא עודד אותם לפתוח...
לחברי היקר!
תודה רבה לך,
.....
כל מילה מיותרת
אהבתי

סיפור יפה..
לצערי המציאות נראית פחות ורודה....
אא"כ ממש מדובר בילדים גדולי ישראל...

• הוסף לסימניות
לצערי המציאות נראית פחות ורודה....
אא"כ ממש מדובר בילדים גדולי ישראל...
כל ילד בבסיסו רוצה להיות טוב,
אולי קשה לו לרדת מהעץ...
אבל , אם מעמתים אותו מול המציאות ,
שברגע שאתה משפיל את חברך...
העולם הבא שלך עובר אליו,
זה אמור לגרום לו לזעזוע ...לא ברור איך ימשיך הלאה,
אבל יהיה לו משפט שישב על המצפון

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כל ילד בבסיסו רוצה להיות טוב,
אולי קשה לו לרדת מהעץ...
אבל , אם מעמתים אותו מול המציאות ,
שברג שאתה משפיל את חברך...
העולם הבא שלך עובר אליו,
זה אמור לגרום לו לזעזוע ...לא ברור איך ימשיך הלאה,
אבל יהיה לו משפט שישב על המצפון

אני לא אומר שכך זה צריך להיות,
אני פשוט בא מהשטח...

• הוסף לסימניות
לחברי היקר!
תודה רבה לך,
.....
כל מילה מיותרת
אהבתי
מילא זה היה רק מטופש, אבל זה חסר תועלת!
בעיות לא נפתרות מסיפורים משונים.

• הוסף לסימניות
מילא זה היה רק מטופש, אבל זה חסר תועלת!
בעיות לא נפתרות מסיפורים משונים.
גם אם כל מילה שאתה כותב נכונה, עדיין הדברים היו מתקבלים יותר אם היית משחק אותה עדין.
(תאר לך שאפילו לי זה כבר מציק....)

• הוסף לסימניות
הדבר הזה הוא חלום שחור של כל הורה שעומד חסר אונים מול בנו יקירו ומרגיש שעכשיו קצרה ידו מלהושיע ועוד מול איזה ילד קטן שמתעלל בנשמתו של בנו.
שמעתי פעם נראה לי חיים ולדר שהפתרון בכזה דבר לסכם עם הצוות החינוכי שכל פעם שרק יהיה נדמה לילד הנפגע שפגע בו אותו אחד הוא יורחק לאותו יום מהכיתה ללא אפשרות לטיעון מצידו תוך כמה ימים הכל יעבור. לענ"ד אין מצב שאין בכזה מקרה שיתוף פעולה מצד הצוות החינוכי (אא"כ היה פה צעקות ואיומים מצד ההורים לא נראה לי שכאן זה המצב) עכ"פ בכל מוסד יש את המלמד ומעליו מפקח ומעליו מנהל ודאי שיהיה שיתוף פעולה מצדם בעז"ה.
לעבור מוסד זה לא פיתרון מי הבטיח ששם אין כזה ילד ואם הוא בכיתה ו למה לעבור שוב קשיי הסתגלות וכו' על כל המשתמע
וכמובן תפילה עם דמעות בפרט בימים אלו גם על הילד הפוגע שככה"נ גם עובר משהו והוא כנראה אין לו הורים כ"כ טובים שעוזרים לו

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לענ"ד אין מצב שאין בכזה מקרה שיתוף פעולה מצד הצוות החינוכי (אא"כ היה פה צעקות ואיומים מצד ההורים לא נראה לי שכאן זה המצב)

טוב לראות שיש כאן אנשים מאוד אופטימיים...
לצערי אני אופטימי עם ניסיון....

• הוסף לסימניות
טוב לראות שיש כאן אנשים מאוד אופטימיים...
לצערי אני אופטימי עם ניסיון....
מנסיון הצוות מאוד רוצה בשיתוף פעולה אני יודע מכמה סיפורים וכמה וכמה מוסדות אולי אתה מדבר על מוסד מיושן וכד' בכל המוסדות היום יש הקשבה ורצון להקשיב ולרצות את ההורים!!!!

• הוסף לסימניות
מנסיון הצוות מאוד רוצה בשיתוף פעולה אני יודע מכמה סיפורים וכמה וכמה מוסדות אולי אתה מדבר על מוסד מיושן וכד' בכל המוסדות היום יש הקשבה ורצון להקשיב ולרצות את ההורים!!!!
כנראה לא הובנתי נכון,
ודאי שדבר ראשון זה לדבר עם הצוות החינוכי,
אך 1. לא בזה מסתיים הסיפור מהצד של ההורים.
2. לא תמיד זה באמת עוזר, ולא תמיד יש שיתוף פעולה (במילים כן, במעשים פחות),

כדי שיובן הכיוון שלי, אני אצטט פה את מה שכתבתי לפותח/ת האשכול באישי, עם קצת השמטות...

קודם כל, כמו שרבים ציינו באשכול, אין מצב להשאיר את העניין ללא טיפול, זה צלקות לכל החיים ועלול להשפיע על הרבה תחומים. ועצם זה ששאלתם את השאלה - מראה שאכן זה עומד בראש שלכם...

אני לא מכיר את המקרה הזה ספציפית, וחסרים כמה פרטים לתמונה הכוללת
1. איך הוא מבחינה לימודית
2. האם יש לו חברים.
ועוד...
אבל אוכל לתת לכם את הרעיון של הדברים,
אכתוב מה כן לעשות ואח"כ מה לא...

קודם כל ישנם 2 דברים שחייבים לעשות ללא קשר לילד,
1. השלב הראשון - זה לדבר עם הצוות, - ואת זה עשיתם,
2. לדבר עם הורי הילד המתעלל, ולהסביר להם לא בצורה מאשימה, אלא להציג את הנתונים, ולבקש מהם לעזור בעניין, אפשר גם לומר להם בפירוש, שאתם מבינים שיכול להיות שהילד עובר קשיים, אבל לומר באסרטיביות שהם חייבים לעצור את זה, לא רק לטובת הילד שלכם, אלא גם שלהם!!!, במידה ואחרי זה עיין לא משתנים דברים, אפשר כבר לדבר איתם בצורה יותר תקיפה ולדרוש מהם לעצור את הילד ובמידת הצורך לטפל בו..

הבעיה הגדולה - לא תמיד לדבר עם ההורים באמת עוזר מכל מיני סיבות, ואין כאן המקום לפורטן...

מה עושים עם הילד -
הרבה מאוד תלוי בסגנון שלכם ההורים ושל הילד,
1. הילד חייב לקבל מכם בבית הכלה והבנה, וכמובן חום וכו'... כמו שכתבו, מותר לכם לומר לילד שהמתעלל מקנא בו
והוא עצמו מסכן, נראה לי שרוב הילדים זה לא באמת עוזר, ואז צריך לומר - כמה שהוא רשע, ואתם חושבים שהילד שלכם צודק וכו' וכו' כמובן עם המון חיזוקים חיוביים על התכונות שבו ועוד...
2. טיפול רגשי, שמטרתו, א. אינטלגנציה רגשית, - שידע להבין מה הוא מרגיש עם עצמו, ב. ללמד אותו דרכים להתמודד מול המצב, הן מול המתעלל והן בתוך עצמו, וכאן גם נכנס הנושא שרבים כתבו - ייתכן שהוא מושך את הפגיעות אליו, הן ע"י שמראה שהוא נפגע, ואז זה מושך אליו עוד אש, והן לבדוק האם באמת הוא לא קצת גורם לעצמו את זה בדרכים אחרות, כגון להתגרות או לא לשמור מספיק מרחק ממנו, להוציא לו את העיניים ועוד.. ג. הכלה ופריקה...
ואחלק את זה לשני חלקים.
א. טיפול רגשי מקצועי אצל מטפל מוסמך, ב. חונכות רגשית (אם צריך - אז גם לימודית) אצל חונך בעל ניסיון שיש לו הבנה בנפש הילד, ויוכל גם לדבר אתו על דברים שלא תמיד הוא ידבר איתכם ההורים, וגם יוכל לעזור לו בהתמודדות החברתית הן בעצות והדרכה והן בחיזוקים חיוביים.

מה לא לעשות...

1. לא ישר להאשים את הילד במצב, גם אם אתם חושבים שזה כך, רק על ידי שיחה רגועה במצב טוב לא כשהוא בוכה, אפשר לשוחח איתו ולכוון אותו בשאלות - למה אתה חושב שהמתעלל עושה את זה? מה אתה חושב שאפשר לעשות, - אבל כמו שכתבתי זה תלוי בסגנון ההורים והילד, ואם אתם לא מצליחים לעשות את זה - תשאירו את העבודה לחונך או למטפל רגשי...

2. לא להילחם עם הצוות החינוכי בשום אופן, אפשר לבקש ולדרוש באסרטיביות, אבל לא לאיים ולבוא לחדר מורים ולרוח עליו שם, - זה רק יעשה יותר גרוע...

3. לא להעביר ת"ת כל כך מהר, לפעמים עד שהילד לא יודע איך להתמודד - עדיף לא להעביר אותו, מכיון שפעמים רבות זה יימשך גם בת"ת השני, הן בגלל שאולי באמת הוא מושך את זה אליו, והן מכיון שהוא יכול להגיע כבר בלי ביטחון עצמי ואף למטה
ואז בוודאי שזה ימשוך אליו אש...
מעבר ת"ת - רק אחרי שמיציתם את כל מה שאפשר והילד כבר במצב שהוא מבין ויודע איך צריך ואפשר להתמודד, ואם אם הוא לא מצליח איפה שהוא עכשיו - אז להעביר ושיתחיל דף חדש...
שוב, אני לא מכיר את פרטי המקרה עד הסוף, וייתכן שבאמת צריך עכשיו להעביר, אך רציתי לתת כיוון...

- זכור לי שישנה עצה של חיים ולדר, אני לא בטוח במאה אחוז שזה בדיוק מה שהוא אמר, אבל זה כיוון הדברים - שזה לבא לילד המתעלל ולומר לו שאתם לא מסכימים שזה יימשך, ושאם עוד פעם זה קורה, אתם תגיעו לכיתה ומול כל הכיתה והמלמד אתם תצעקו עליו וכו'.. וכמובן - רק לאיים ולא לבצע...
אין לי ניסיון עם העצה הזו, אבל אני קצת חושש ממנה, כי לדעתי - לפעמים זה באמת יכול רק להתסיס את כל הכיתה נגד הילד...

והדבר שבטוח הכי עוזר - ובלי זה שום דבר לא יעזור - המון המון תפילות ודמעות על הילד!!!

• הוסף לסימניות
כנראה לא הובנתי נכון,

כדי שיובן הכיוון שלי, אני אצטט פה את מה שכתבתי לפותח/ת האשכול באישי, עם קצת השמטות...

קודם כל, כמו שרבים ציינו באשכול, אין מצב להשאיר את העניין ללא טיפול, זה צלקות לכל החיים ועלול להשפיע על הרבה תחומים. ועצם זה ששאלתם את השאלה - מראה שאכן זה עומד בראש שלכם...

2. האם יש לו חברים.
ועוד...

2. לדבר עם הורי הילד המתעלל, ולהסביר להם לא בצורה מאשימה, אלא להציג את הנתונים, ולבקש מהם לעזור בעניין, אפשר גם לומר להם בפירוש, שאתם מבינים שיכול להיות שהילד עובר קשיים, אבל לומר באסרטיביות שהם חייבים לעצור את זה, לא רק לטובת הילד שלכם, אלא גם שלהם!!!, במידה ואחרי זה עיין לא משתנים דברים, אפשר כבר לדבר איתם בצורה יותר תקיפה ולדרוש מהם לעצור את הילד ובמידת הצורך לטפל בו..

הבעיה הגדולה - לא תמיד לדבר עם ההורים באמת עוזר מכל מיני סיבות, ואין כאן המקום לפורטן...

מה עושים עם הילד -
1. הילד חייב לקבל מכם בבית הכלה והבנה, וכמובן חום וכו'... כמו שכתבו, מותר לכם לומר לילד שהמתעלל מקנא בו
והוא עצמו מסכן, נראה לי שרוב הילדים זה לא באמת עוזר, ואז צריך לומר - כמה שהוא רשע, ואתם חושבים שהילד שלכם צודק וכו' וכו' כמובן עם המון חיזוקים חיוביים על התכונות שבו ועוד...
2. טיפול רגשי, שמטרתו, א. אינטלגנציה רגשית, - שידע להבין מה הוא מרגיש עם עצמו, ב. ללמד אותו דרכים להתמודד מול המצב, הן מול המתעלל והן בתוך עצמו, וכאן גם נכנס הנושא שרבים כתבו - ייתכן שהוא מושך את הפגיעות אליו, הן ע"י שמראה שהוא נפגע, ואז זה מושך אליו עוד אש, והן לבדוק האם באמת הוא לא קצת גורם לעצמו את זה בדרכים אחרות, כגון להתגרות או לא לשמור מספיק מרחק ממנו, להוציא לו את העיניים ועוד.. ג. הכלה ופריקה...
ואחלק את זה לשני חלקים.
א. טיפול רגשי מקצועי אצל מטפל מוסמך, ב. חונכות רגשית (אם צריך - אז גם לימודית) אצל חונך בעל ניסיון שיש לו הבנה בנפש הילד, ויוכל גם לדבר אתו על דברים שלא תמיד הוא ידבר איתכם ההורים, וגם יוכל לעזור לו בהתמודדות החברתית הן בעצות והדרכה והן בחיזוקים חיוביים.

מה לא לעשות...

1. לא ישר להאשים את הילד במצב, גם אם אתם חושבים שזה כך, רק על ידי שיחה רגועה במצב טוב לא כשהוא בוכה, אפשר לשוחח איתו ולכוון אותו בשאלות - למה אתה חושב שהמתעלל עושה את זה? מה אתה חושב שאפשר לעשות, - אבל כמו שכתבתי זה תלוי בסגנון ההורים והילד, ואם אתם לא מצליחים לעשות את זה - תשאירו את העבודה לחונך או למטפל רגשי...

2. לא להילחם עם הצוות החינוכי בשום אופן, אפשר לבקש ולדרוש באסרטיביות, אבל לא לאיים ולבוא לחדר מורים ולרוח עליו שם, - זה רק יעשה יותר גרוע...

3. לא להעביר ת"ת כל כך מהר, לפעמים עד שהילד לא יודע איך להתמודד - עדיף לא להעביר אותו, מכיון שפעמים רבות זה יימשך גם בת"ת השני, הן בגלל שאולי באמת הוא מושך את זה אליו, והן מכיון שהוא יכול להגיע כבר בלי ביטחון עצמי ואף למטה
מעבר ת"ת - רק אחרי שמיציתם את כל מה שאפשר והילד כבר במצב שהוא מבין ויודע איך צריך ואפשר להתמודד, ואם אם הוא לא מצליח איפה שהוא עכשיו - אז להעביר ושיתחיל דף חדש...
שוב, אני לא מכיר את פרטי המקרה עד הסוף, וייתכן שבאמת צריך עכשיו להעביר, אך רציתי לתת כיוון...

- זכור לי שישנה עצה של חיים ולדר, אני לא בטוח במאה אחוז שזה בדיוק מה שהוא אמר, אבל זה כיוון הדברים - שזה לבא לילד המתעלל ולומר לו שאתם לא מסכימים שזה יימשך, ושאם עוד פעם זה קורה, אתם תגיעו לכיתה ומול כל הכיתה והמלמד אתם תצעקו עליו וכו'.. וכמובן - רק לאיים ולא לבצע...
אין לי ניסיון עם העצה הזו, אבל אני קצת חושש ממנה, כי לדעתי - לפעמים זה באמת יכול רק להתסיס את כל הכיתה נגד הילד...

והדבר שבטוח הכי עוזר - ובלי זה שום דבר לא יעזור - המון המון תפילות ודמעות על הילד!!!
נראה לי שבמקרים שההורים של הפוגע לא משתפים פעולה, אפשר פשוט להבהיר להם שאם זה ממשיך אתם תפנו לגורמי חוק. תגישו עליו תלונה במשטרה או תפנו לרווחה או כל רעיון אחר.

• הוסף לסימניות
בלי לקרוא את כל הכתוב,
לגבי ילד שמתעלל:
יש ילד שמתעלל סתם. קיים וודאי. יש לי הכבוד לגדל ילדה כזאת בביתי.
ושמחתי והודתי לגננת מאוד מאוד כשהיא שיתפה אותי בנעשה. אני הפסקתי את זה חד וחלק כולל בקשת סליחה ושיחות.
הבת שלי הציקה באופן חמור, מילולי, לילדה בגן (חובה). הגננת שיתפה אותי בשלב מתקדם. אני התקשרתי מייד לאמא של הילדה המוצקת, התנצלתי והבטחתי לטפל. הבת שלי היתה בתקופה רגילה לחלוטין. היא עוצמתית מאוד מחד וקשרי חברה אינם חשובים לה מאידך.

במידה ואני לא הייתי מטפלת (נניח תקופה קשה בבית וכדו') והטיפול של הגננת לא היה יעיל אני חושבת שעל האמא של הילדה המוצקת היתה החובה לטפל. ולבוא לבת שלי באיומים היא דרך לגיטימית מאוד לטעמי. מדברת לילד בשפתו חד וחלק.

• הוסף לסימניות
מצורפת תוכנית מלפני כמה שנים של חיים ולדר על התעללות של ילדים,
כולל שיח בין פוגע לנפגע.
כדאי להאזין.

קבצים מצורפים

• ההתעללות • סגירת המעגל באולפן של ולדר - להאזנה - קול חי (2).mp3
    44.5 MB · צפיות: 78
  • הוסף לסימניות
כנראה לא הובנתי נכון,

2. האם יש לו חברים.
ועוד...

מה עושים עם הילד -
ואחלק את זה לשני חלקים.

מה לא לעשות...

ובמקרה הצורך
לשים לב שהמעבר לא יהיה מאוחר מדי,
אחרי שהילד מאבד אמון בו ובאחרים,
אחרי שהוא עם צלקות לכל החיים.

שימו לב שגם לאחר מעבר חיידר שהמציקים לא ימשיכו להציק!!
כן כן..............!!
מכירה ילד שלאחר שנתיים מהמעבר ילדים הגיעו לשמחה שלו להציק לו,
להזכיר לו.
ילדים ממשפחות יפיפיות - והראשי שבהם היה אפילו ממשפחה מיוחסת................
לפעמים ילדים יכולים להתאכזר יותר ממה שאנחנו חושבים!
עצוב.
אני נתקלת לפעמים בסיפורים מסמרי שיער מתוקף מקצועי וכל פעם זה לא להאמין מחדש.

• הוסף לסימניות
ובמקרה הצורך
לשים לב שהמעבר לא יהיה מאוחר מדי,
אחרי שהילד מאבד אמון בו ובאחרים,
אחרי שהוא עם צלקות לכל החיים.

מסכים לחלוטין,
הכל חייב להיות בחכמה וכמובן הכל בס"ד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה