איך עורכים חתונה?

• הוסף לסימניות
חבר שלי צילם חתונה והביא לי לערוך בתקווה שאסתדר... אז זהו, שלא לגמרי. אני יכול איכשהו להפעיל את האינטואיציה ולערוך את זה, אבל אני לא יודע אם זה מה שצריך לעשות...

השאלה היא בערך כזו: מה שמים בוידאו הראשי? לפי איזה סדר בסיסי (לא במדוייק בפועל אלא ברעיון) מסדרים את הצילומי סטודיו/שולחנות ערוכים/חופה/שולחנות עמוסים/ריקודים? איך להתייחס לסאונד המקומי, להשאיר/להסיר? ובאיזה קטעים? האם צריך לנקות שוטים ולהשאיר את המינמום או שפשוט אחד אחרי השני עם מעברים נכונים ולרוץ?

והקליפ: כמה זמן בערך לעשות אותו? לשים מוסיקה מדיסק זה ברור, אבל חוץ מזה, איזה מקומות מהחתונה צריך לשים שם?

והכי חשוב: מה הלקוח אוהב לראות??

נ.ב כבר ערכתי פעם אחת חתונה, אבל זה היה בהתנדבות (אירוע של ג"צ, שגם צילמתי שם סטילס) ושם לא באמת ערכתי, יותר סידרתי לפי הסדר המדוייק ושמתי שיר בהתחלה עד שהתחילה החופה... וזה גם בנוסף לכל לא היה עם הרבה זמן השקעה...

תודה למסייעים!

• הוסף לסימניות
כדאי לך פשוט להסתכל על דוגמאות של אחרים ופשוט ללמוד מזה.
יוטוב מפוצץ בחתונות חרדיות, כדאי לבדוק.

• הוסף לסימניות
באופן כללי אני ממליץ לך ללכת ללמוד את המקצוע בצורה מסודרת ומקצועית, שם לומדים גם את כל ה"תאוריה" של העריכה ולא רק את התוכנות...
באשר למצבך כרגע גם אני אומר שהדרך היא לראות עבודות של אחרים וללמוד מהם.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
עדיין אשמח שמישהו יעזור לי עם השאלות שלי... השאלות הן לא לגבי איך לערוך, אלא יותר מה.
עריכת וידאו זה לא התחום העיקרי שלי. העיקר זה סאונד (על כל גווני התחום), אח"כ צילום, ורק אחרי זה עריכת וידאו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם הלוי;679477:
חבר שלי צילם חתונה והביא לי לערוך בתקווה שאסתדר...

..........................???

או שהוא צלם וידאו חובב שהתנדב לצלם משהו 'בקטנה'..

אני חושב שיש לך אינטואיציה בריאה, לפי הסיפור שלך לא נראה שלמישהו ממש אכפת, מה שתביא יהיה טוב. ואני לא אומר את זה בציניות.

• הוסף לסימניות
מנחם ביקש עזרה.. הוא לא ביקש שירדו עליו.. :confused:

אורך הקליפ מאוד תלוי בחומר, בדרך כלל זה נע בין 10 דקות לרבע שעה עם מוזיקה שקטה לקליפ סטודיו וחופה, ומוזיקה קצבית לקליפ ריקודים.
בקליפ סטודיו וחופה אתה אמור לפתוח עם כמה קטעים מהאולם, כניסת כלה, וסטודיו כלה, כניסת חתן וסטודיו חתן, קצת צילומי משפחה, הורים וכדו'. לאחר מכן מגיע שלב החופה: כתובה וקטעים על סדר החופה עד הכניסה לחדר יחוד.
בקליפ ריקודים תשלב קטעים מריקודי גברים, ריקודי נשים וקטעים מהתזמורת - אם יש.

בעריכת החומר גלם נהוג להשתיק את הסאונד המקורי ולשים נעימה שקטה, עד שלב הדיבורים באוירת הקהל. תתחיל עם אולם, שולחנות, כלה, חתן, משפחות, כפי הסדר שצולם פחות או יותר.

כמובן שהכל באופן כללי, וצריך לראות את החומר בשביל לפתח יותר ולהתמקד על קטעים שצולמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shuki05;680184:
מנחם ביקש עזרה.. הוא לא ביקש שירדו עליו.. :confused:

הוא לא ביקש, אבל נראה שחבר שלו ממש התחנן שירדו עליו..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה