כללי איך עושים שמשונית?

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות האיומה, :cool:

אך עד היום עסקתי רק בעיצובים עד לגודל חצי גליון,

וכעת עלי לעצב שמשונית, באורך 3 מטר על מטר וחצי.

השאלה מה קורה עם הרזולוציה. אני חוששת שהתמונות הרגילות שיש לי במאגר יצאו מפוקסלות כשאמתח אותם לכזה גודל. :eek: :eek: :eek:

(ובכלל נראה לי שהמחשב ייתקע כשאעבוד על כזה גודל... ומי מדבר על המשקל...)

• הוסף לסימניות
שימשונית בונים 1:10
רזולוציה גבוהה של בין 300-400
תמונות צריכות להיות איכותיות כיוום שהשמשונית עצמה גם לא חלקה אבל קחי בחשבון שלרוב
השימשונית עומדת גבוהה אז לא רואים מקרוב פיקסולים.

• הוסף לסימניות
כמיטב המסורת:

גודל אמיתי רזולוציה נמוכה

מה זה נמוכה? בין 150 ל-50 DPI
בהתאם ליכולת של המחשב שלך ובהתאם למרחק של השלט מהצופה.

• הוסף לסימניות
אני בעד לדבר עם הדפוס, מהנסיון שלי (הדפסתי הרבה שמשוניות) כל אחד מבקש משהו אחר.
אני בדרך כלל מכינה את הקובץ בגודל 1:10 רזולוציה 400.
אפשר גם בגודל 1:1 רזולוציה נמוכה.

• הוסף לסימניות
למיטבידיעתך גודל 1:10 ב400 DPI
זה אומר 1:1 ב- 40 DPI
שזה די קצת עדיף לפחות 70-100

• הוסף לסימניות
שמשונית מודפסת בדר"כ במדפסת סולבנטית.

למדפסת סולבנטית מספיקה רזולוציה של 72dpi בגודל אמיתי או 720 ביחס 1:10

אני מדפיס כך עשרות קבצים בחודש ויוצא מעולה!

כמובן שהעדיפות היא לבצע את העבודה באילוס או קורל ואז הטקסטים והוקטורים נשארים וקטוריים. (ועדיף במקרה הזה לעבוד בגודל 1:1 כדי שהתמונות לא יהרסו בסגירה לPDF. כי אם נעבוד ב1:10 והתמונות כדיפולט מיוצאות בPDF כ-300dpi, נקבל בגודל אמיתי תמונות ברזולוציה של 30dpi. אמנם אפשר לשנות זאת בסגירה אבל לא כל אחד ידע איך.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה