כללי אינדיזיין | גרפ לסוגריים שמכילות אותיות באנגלית

• הוסף לסימניות
אני משתמשת בגרפ הבא:
\([\l\u]*?\)
לקחתי אותו מכאן.

שמתי לב שיש בו בעייתיות מסויימת - הוא מוצא מילה אחת בלבד בתוך סוגריים.
אשמח לתיקון לגרפ, כך שימצא גם סוגריים שמכילות יותר ממילה אחת באנגלית.

ועוד דבר, על הדרך -
האם יש אפשרות לגרפ לסוגריים בלבד? כלומר, סוגריים שמכילות אנגלית בתוכן.

תודה מראש!

• הוסף לסימניות
זה ימצא את הסוגריים עם כל מה שבתוכו [אנגלית ועברית] -
קוד:
\(.+?\)
ועוד דבר, על הדרך -
האם יש אפשרות לגרפ לסוגריים בלבד? כלומר, סוגריים שמכילות אנגלית בתוכן.
לא הבנתי???

• הוסף לסימניות
זה ימצא את הסוגריים עם כל מה שבתוכו [אנגלית ועברית] -

קודם כל, תודה.
אבל אני מחפשת למצוא סוגריים שמכילות רק אנגלית.

הכוונה היא, בדומה לגרפ הקודם, חיפוש סוגריים שמכילות אנגלית בתוכן, אבל שאוכל לטפל רק בסוגר הימני והשמאלי ולא בתוכן.

• הוסף לסימניות
אבל אני מחפשת למצוא סוגריים שמכילות רק אנגלית.
אז תחפש -
קוד:
\([^א-ת]+?\)
אבל שאוכל לטפל רק בסוגר הימני והשמאלי ולא בתוכן.
אם זה בחפש/החלף אפשר ככה:
קוד:
(\()([^א-ת]+?)(\))
ולהחליף ב -
קוד:
[החלפת הסוגר הראשון]$2[החלפת הסוגר השני]

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ב-GREP שכתבת תוסיפי s\ באותם סוגריים מרובעים שכתוב בהן l\u\ כדי למצוא סוגריים עם יותר ממילה אחת. אם עלולים להיות גם סימני פיסוק כמו נקודה, פסיק וסימן שאלה, אפשר להוסיף אותם בתוך הסוגריים המרובעים עם \ לפניהם)

אם זה בשביל חיפוש והחלפה, אפשר ככה
GREP1.png

אם זה בשביל עיצוב, אני אחשוב על זה או שנחכה לתגובה של @ניוגראף

• הוסף לסימניות
עכשיו אני רואה שהוא כבר ענה אך לא לגבי העיצוב...

• הוסף לסימניות
מעולה! תודה רבה.
הגרפ השני מגיע לאותה תוצאה כמו הראשון. (סוגריים + תוכן) אבל הוא פחות קריטי אז לא חובה לבזבז על כך את הזמן.

• הוסף לסימניות
מה הבעיה? אני מגדירה לו סגנון תו.
הבעיה היא שהמחרוזת הזאת מוצאת גם את מה שבתוך הסוגריים ולא רק את הסוגריים עצמם, אם תגדירי סגנון תו זה יתפוס גם את האותיות.

• הוסף לסימניות
ואם זה בגרפ סטייל [מובנה בתוך הסגנון פסקה שמתעדכן בזמן אמת], אפשר עם שתי גרפ סטיילס -
1)
קוד:
\((?=[^א-ת])
זה יסדר את הסוגר הפותח.
2)
קוד:
[^א-ת]\K\)
זה יסדר את הסוגר הסוגר...

שים לב שעדכנתי גם את הגרפ הקודם לקוד יותר קצר ופשוט.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
ואם זה בגרפ סטייל [מובנה בתוך הסגנון פסקה שמתעדכן בזמן אמת], אפשר עם שתי גרפ סטיילס -
1)
קוד:
\((?=[^א-ת])
זה יסדר את הסוגר הפותח.
2)
קוד:
[^א-ת]\K\)
זה יסדר את הסוגר הסוגר...

שים לב שעדכנתי גם את הגרפ הקודם לקוד יותר קצר ופשוט.
בהצלחה!
מעניין אותי מה הקוד הסודי ההופכי ל K\

• הוסף לסימניות
הבעיה היא שהמחרוזת הזאת מוצאת גם את מה שבתוך הסוגריים ולא רק את הסוגריים עצמם, אם תגדירי סגנון תו זה יתפוס גם את האותיות.
זה נכון, העניין שלי היה עם אותיות נטויות. הגדרתי בוורד צבע טקסט שונה ולאחר החלת סגנון התו של האנגלית באינדיזיין, בצעתי שוב חפש-החלף, הפעם לצבע המסוים והחלפה לסגנון תו נטוי.

• הוסף לסימניות
זה נכון, העניין שלי היה עם אותיות נטויות. הגדרתי בוורד צבע טקסט שונה ולאחר החלת סגנון התו של האנגלית באינדיזיין, בצעתי שוב חפש-החלף, הפעם לצבע המסוים והחלפה לסגנון תו נטוי.
אם אני מבין אותך נכון, לא הגדרת נכון את השאלה שלך.
בתחילה כתבת שאת צריכה למצוא רק את הסוגריים ועכשיו כתבת שאת צריכה למצוא רק את מה שבתוכן.
זה הרבה יותר קל
אפשר לחפש חיפוש מאחורה חיובי של פתיחת סוגריים, ואז לשים סוגריים עגולות שבתוכן סוגריים מרובעות שבתוכן האותיות באנגלית ורווח, ואחרי זה חיפוש מקדימה חיובי של סגירת סוגריים
ואז להחליף ל $1 את הסגנון תו לנטוי

• הוסף לסימניות
מעניין אותי מה הקוד הסודי ההופכי ל K\
אין...
הסיבה שלא השתמשתי ב״הסתכל מאחורה חיובי״ [positive lookbehind] הרגיל, הוא משום שהוא לא תומך יותר מקוד אחד [חוץ מטקסט רגיל הוא כן תומך יותר מאחד]...
משא״כ ה״הסתכל קדימה חיובי״ [positive lookahead] כן תומך יותר מקוד אחד...
שבתוכן האותיות באנגלית ורווח
זה לא יעבוד אם יש גרש/גרשיים/כל מיני פיסוק בתוך הסוגריים...
לכן העדפתי לכתוב [^א-ת] - דהיינו כל מה שאיננו א״ב...
להחליף ל $1 את הסגנון תו לנטוי
יותר פשוט לא לשים כלום בתוך קבוצה, ולהחליף את הכל, כי ממילא הסוגריים אינם חלק מהטקסט הנמצא, כי הם נמצאים ב״הסתכל מאחורה/מקדימה״...

ככה לומדים גרפ...

• הוסף לסימניות
אפשר לשים את שתי המחרוזות שלך ביחד
קוד:
\((?=[^א-ת])|[^א-ת]\K\)

הבעיה היא שזה לא פותר את מה שהיא חיפשה, כי היא חיפשה שבכל הסוגריים לא יהיה עברית ובמה שהצעת יכול להיות עברית בתוך הסוגריים אם זה לא צמוד לסוגריים

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על ההענות.
הלכתי כבר קצת לאיבוד...
בכל מקרה, הגרפ הראשון שביקשתי - סוגריים שמכילות יותר ממילה אחת באנגלית - היה לי חשוב ודחוף יותר, והתשובה שקיבלתי היתה מעולה ועזרה לי מאד. תודה.
הגרפ השני, לעניין סוגר פותח וסוגר, חשבתי להשתמש בו לתיקון טעות. מכיון שהשתמשתי בגרפ שמצא לי מילים בודדות בלבד בתוך סוגריים, ובנוסף גרפ שמצא את כל האותיות באנגלית, קיבלתי את המצב הבא - בסוגריים שמכילות יותר ממילה אחת באנגלית, הסוגר הפותח והסוגר נשארו בפונט העברית.
לכן חשבתי להשתמש בגרפ כדי לתקן את המצב הקיים, אך נראה לי פשוט יותר להשתמש שוב בגרפ של סוגריים שמכילות אנגלית, יותר ממילה אחת.

סליחה על האורך, מקווה שהובנתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה