כללי אינדיזיין | כתובית חיה ללא סיומת הקובץ

• הוסף לסימניות
לא מדוייק. אמנם התבססתי על סקריפט חינמי אחר שמצאתי (הרבה פחות שורות קוד ממה שהעלית), אך עשיתי בו שינוי חשוב
(בסקריפט שהתבססתי עליו, שם הקובץ הועתק לטייטל במלואו, כולל סיומת הקובץ, ואני הוספתי את השורה שמבצעת את ההחלפה שמוחקת את הסיומת)

לא ידעתי שיש כבר כמה וכמה סקריפטים שעושים את זה כולל המחיקה הזו. זה נודע לי בדיעבד בעקבות הפרסום של הפוסט הזה, ממך ומ-RCpro ששניכם שלחתם לי לינקים לסקריפטים שונים שעושים את הפעולה הזו, ובעקבות זה עשיתי עוד חיפוש והגעתי לעוד כמה.
אם הייתי יודע זאת מראש, פשוט הייתי שולח לינק לשם.
אני סבור שמה שעשיתי היה לגיטימי, ולגיטימי גם לקחת על זה תשלום, אך אם מישהו שרכש מתחרט על זה ורוצה בחזרה את הכסף, הוא מוזמן לפנות אלי ואחזיר לו את מלוא הסכום.

• הוסף לסימניות
כשאגיע לעבודה שתדרוש כזה סקריפט, אעדיף לפנות אליך ולרכוש בסכום המזערי הזה את הסקריפט, מאשר להשקיע זמן ביצירה העצמאית שלו ע"י התעסקות עם החיפושים והפוסטים האלו.
אלו טובים כנראה לדוברי אנגלית שגם מבינים קצת (ובטח לאלו שמבינים הרבה) בסקריפטים. אבל לאנשים רגילים הפתרון המומלץ הוא המסלול שלך.

• הוסף לסימניות
חלילה לא התכוונתי לפגוע באף אחד, ואם הלשון בו השתמשתי היה מדי קשה, הריני מבקש סליחה ברבים [כבר היה מדי מאוחר לערוך ההודעה].
כוונתי הייתה להבהיר למה סקריפטים שפותחו במיוחד למעמדי ספרי קודש לא נמכרים כ"כ זול.

• הוסף לסימניות
חלילה לא התכוונתי לפגוע באף אחד, ואם הלשון בו השתמשתי היה מדי קשה, הריני מבקש סליחה ברבים [כבר היה מדי מאוחר לערוך ההודעה].
כוונתי הייתה להבהיר למה סקריפטים שפותחו במיוחד למעמדי ספרי קודש לא נמכרים כ"כ זול.
הכל בסדר
לא נפגעתי

• הוסף לסימניות
לא רציתי לכתוב, עד שראיתי שהתחרטת.

אבל למי שאין ברידג', ישנה דרך כזו:
קוד:
exiftool "-Title<${filename;s/.jpg//}" "*.jpg"

חפשו בגוגל exiftool והורידו.

אפשר גם לעשות חיפוש והחלפה של ' ב-"...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא רציתי לכתוב, עד שראיתי שהתחרטת.

אבל למי שאין ברידג', ישנה דרך כזו:
קוד:
exiftool "-Title<${filename;s/.jpg//}" "*.jpg"

חפשו בגוגל exiftool והורידו.

אפשר גם לעשות חיפוש והחלפה של ' ב-"...
למי שאין ברידג' בד"כ גם אין אינדיזיין...
החזרת אותנו לימי MS-DOS העליזים. אני מעדיף לשלם 26 ש"ח ולעשות את זה בצורה שיותר מתאימה לתקופתנו....

• הוסף לסימניות
בטח גם כדי להיכנס לחזור תיקיה אחורה אתה מעדיף לכתוב ..CD וכדי לראות את הקבצים אתה כותב DIR.
אני מסוקרן לדעת אם יש יותר מדי קבצים במסך מה אתה מעדיף - DIR/p או DIR/w ???

• הוסף לסימניות
מזתומרת?
dir /w/a/p

• הוסף לסימניות
תיכנס לשורת הפקודה

תיכנס לתיקיה עם הרבה הרבה קבצים

תכתוב dir תלחץ אנטר, תראה מה קורה

יש לזה שתי פתרונות

dir/p מראה לך את כל הקבצים של מסך אחד וכדי לראות את ההמשך אתה צריך ללחוץ על מקש כלשהו

dir/w נותן לך כמה טורים של הקבצים

אתה לא מכיר את זה?
זה משהו מלפני איזה 30 שנה בערך

• הוסף לסימניות
אני גם משוכנע שאתה עושה שינוי שם מרובה כדי לשנות רשימת קבצים ל-PROG001,PROG002. אה, אי אפשר.

בשביל זה למשל יש שורת פקודה.
בעצם, כל תוכנה תתקשה להציג את כל יכולותיה בממשק גראפי, לכן נולדה שורת הפקודה.
כאשר, שורת הפקודה קלה ופשוטה לתפעול יותר מאשר סקריפט הנכתב בשפה כלשהי.

מכאן, שסדר העבודה צריך להיות: ממשק גראפי, שורת פקודה, סקריפט קצר, סקריפט ארוך, תוכנה שלימה.

ואל תזלזל בפקודה DIR; אם יש לך תיקייה עם מאות או אלפי קבצים ואתה רוצה רשימה של הקבצים שכוללים בתוכם את המילה PROG, תשתמש ב-DIR (או בטוטל קומנדר אם יש בבית).

• הוסף לסימניות
תיכנס לשורת הפקודה

תיכנס לתיקיה עם הרבה הרבה קבצים

תכתוב dir תלחץ אנטר, תראה מה קורה

יש לזה שתי פתרונות

dir/p מראה לך את כל הקבצים של מסך אחד וכדי לראות את ההמשך אתה צריך ללחוץ על מקש כלשהו

dir/w נותן לך כמה טורים של הקבצים

אתה לא מכיר את זה?
זה משהו מלפני איזה 30 שנה בערך
חמודאתה. /a מציג גם קבצים מוסתרים :). ./W/P יציג בטורים ללא פירוט, עם עצירה בין מסך למסך.

• הוסף לסימניות
אני גם משוכנע שאתה עושה שינוי שם מרובה כדי לשנות רשימת קבצים ל-PROG001,PROG002. אה, אי אפשר.
במקינטוש [מערכת ההפעלה של אפל] יש פונקציה מובנה בסייר הקבצים [Finder] שנותן לשנות שמות של כמות מרובה של קבצים באופן אוטומטי [batch rename], ע"י מילה ואח"כ מספור ועוד...

• הוסף לסימניות
גם בסביבת Windows, על ידי תוכנות צד ג'.
מה שיפה בשורת הפקודה, זה שאפשר לשים קובץ באטש, ופשוט לעשות דבל קליק וזה מעדכן.

• הוסף לסימניות
לא מדוייק. אמנם התבססתי על סקריפט חינמי אחר שמצאתי (הרבה פחות שורות קוד ממה שהעלית), אך עשיתי בו שינוי חשוב

לא ידעתי שיש כבר כמה וכמה סקריפטים שעושים את זה כולל המחיקה הזו. זה נודע לי בדיעבד בעקבות הפרסום של הפוסט הזה, ממך ומ-RCpro ששניכם שלחתם לי לינקים לסקריפטים שונים שעושים את הפעולה הזו, ובעקבות זה עשיתי עוד חיפוש והגעתי לעוד כמה.
אם הייתי יודע זאת מראש, פשוט הייתי שולח לינק לשם.
אני סבור שמה שעשיתי היה לגיטימי, ולגיטימי גם לקחת על זה תשלום, אך אם מישהו שרכש מתחרט על זה ורוצה בחזרה את הכסף, הוא מוזמן לפנות אלי ואחזיר לו את מלוא הסכום.
זה פרוג במלוא הדרו.
יושר ואמינות .
אחרי שאברהם 'גילה' שכמה ניקים שלחו לו בפרטי, רק אז פרסמו כאן בריש גלי את האתר הנ"ל.
הפירגון לשני זה מה שמיחד את פרוג.

• הוסף לסימניות
אשרינו.
שום פרגון.

פשוט שאלו על זה לפני כמעט 10 שנים כאן בפורום, ולא מצאו תשובה.
אברהם הרים את הכפפה וכתב פתרון.
ביקש סכום פעוט עבור זה, בהחלט מגיע לו.

אל דאגה, אם היה פה בפורום בזמנו הפתרון, הייתי הראשון לצווח...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה