אינטראקציה בין המעצב לבונה האתרים

• הוסף לסימניות
חברים, מכירים את זה שאתם מעצבים אתר מוקפד לפרטי פרטים.
ואז... מגיע בונה האתרים ובונה איך שנח/נראה/מתאים לו
וכתוצאה מכך מקבלים אתר עם עיצוב זול שלא נראה שווה הרבה,
אתם מחפשים את הקשר בין מה שעיצבתם לבין האתר בפועל ולא ממש מוצאים.
מאיפה מתחילים לתקן??
מה עושים?
ואל תגידו תבחרי בונה אתרים אחר, לפעמים לוקחים אותי כמעצבת לפרוייקט קיים שאין לי שליטה ויכולת בחירה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדן;1631283:
חברים, מכירים את זה שאתם מעצבים אתר מוקפד לפרטי פרטים.
ואז... מגיע בונה האתרים ובונה איך שנח/נראה/מתאים לו
וכתוצאה מכך מקבלים אתר עם עיצוב זול שלא נראה שווה הרבה,
אתם מחפשים את הקשר בין מה שעיצבתם לבין האתר בפועל ולא ממש מוצאים.
מאיפה מתחילים לתקן??
מה עושים?
ואל תגידו תבחרי בונה אתרים אחר, לפעמים לוקחים אותי כמעצבת לפרוייקט קיים שאין לי שליטה ויכולת בחירה.

אני בונה הרבה למעצבים וגרפיקאים
ומנסיון אני יכולה להגיד לך

1. ראשית לעשות תיאום ציפיות לשלוח למעצב קובץ פי דאפ ולברר מראש מה אפשרי ומה לא.
2. פונטים פונטי חי יוצא שונה מקובץ פי די אפ ולכן לפני שהמתכנת מטמיע באתר להכנס לאתר של חברת הפונט ולבדוק איך הפונט יוצא בכל גודל ומשקל
3. התאמה נכונה לריספונסיב. רוב הגרפיקאים אינם מעצבים נכון לריספונסיב. ובמידה ובונה האתר משתמש בגריד רספונסיבי האתר נראה קצת שונה בכל מסך ודפדפן.
4. אנימציות במידה ואת רוצה אנימציה לציין בדיוק מה המהירות הזוית והיכוונים וכו' של כל אלמנט.

אגב, בנושא האנימציות כדאי להתיעץ ולזרום עם המתכנתים, יש היום כלים נהדרים ליצור תנועה באתר, מתכנת טוב יודע לקחת את העיצוב של הגרפיקאי ולהכניס בו תנועה שתהפוך את האתר למדהים!

• הוסף לסימניות
הי חני,
יש לי רקע של בניה, למדתי HTML וורדפרס, ככה שאני ממש לא מבקשת בקשות מופרזות או לא הגיוניות מהמתכנת.
אני מדברת על בניה לפי עיצוב אחד לאחד שפשוט לא קורה עם מתכנתים מסוימים
עיצבתי אתרים גם לאתרים רספונסיביים ואני יכולה להגיד לך שזה תלוי בבונה האתרים אם הוא יודע להגיש גריד או לתת הנחיות מדויקות מה אפשרי או לא במסגרת הרספונסיביות ועבדתי עם הרבה.

ואז כשאני צריכה לתקן אותם אני מקבלת יאוש.

• הוסף לסימניות
עדן, גם לי זה קורה הרבה. בד"כ אני גם מעצבת וגם בונה אבל קורה שלוקחים אותי לפרוייקט עיצוב בלבד.
וזה תמיד תמיד מתסכל.
יש פרוייקטים שעיצבתי, שאני לא שמה באתר שלי קישור לבניה כי זה אחרת לגמרי.
וזה לא יפה.

• הוסף לסימניות
במקרה כזה שאני יודעת שאני לא זו שבונה את האתר
אני מעדיפה לעצב באופן הכי סטנדרטי (אך יחד עם זאת מיוחד בפשטות),
ז"א אני מוותרת על דברים מיוחדים העיקר שהאתר במראה הסופי שלו יצא מוצלח (ולאו דווקא מפוצץ)

• הוסף לסימניות
שלום עדן ,
היום נהוג לעשות שימוש בעיצובים שהם Flat כלומר בלי הרבה גראפיקה ושאפשר להשתמש בDIV כדי לשים מידע ללא רקע מיוחד , כך האתר מקבל מראה דומה בכל גודל מסך ובכל מכשיר.
בנוסף אני נוהג באתרים שלי להמעיט באלמנטים גראפיים בעיצוב עצמו ולהשתדל לבקש מהמעצב הגראפי שלא להשתמש בתמונות קבועות ובכך אני נמנע מאי תיאום ציפיות עם הלקוחות לאחר מכן.

את העיצוב שהמעצב מכין יש לשלוח למתכנת עוד לפני סגירת הסקיצה כדי שהוא ייתן הערות וייבדוק שאכן הרוחב של העיצוב (זה בדרך כלל בעיות ברחוב של אלמנטים) מתאים למערכת הGrid שבה הוא עושה שימוש.

שים לב שהיום אתר "יפה" הוא אתר שנראה אחיד בכל מכשיר \ גודל מאשר אתר עמוס באלמנטים גראפיים. אתרים כיום מתיימרים להראות כאפליקציות הרבה יותר מאשר פעם.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
צודק עומר, אבל גם FLAT דורש עיצוב.
לפעמים אפילו יותר קשה להתאים מאשר עיצוב רגיל.
ומתכנת צריך תמיד לבנות על פי העיצוב כפי שהלקוח אישר.
גם אם לא נראה לו שכך צריך להיות.
ולמובייל פשוט עושים התאמות לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1631657:
למובייל פשוט עושים התאמות לא?

לא.
מעצב שלוקח ברצינות את העיצוב, מאפיין ומעצב את תצוגת המובייל בנוסף לתצוגת הדסקטופ ולא סומך על המפתח "לעשות התאמות"...

חברות UX שמעבירות לי פרויקטים מעבירות אותם עם עיצוב לטאבלט ועיצוב לסמארטפון כחלק מהחומר.

• הוסף לסימניות
צודק במאת אחוזים.
התכוונתי שהמעצב עושה התאמות של העיצוב למובייל לא המתכנת.
לא הסברתי את עצמי טוב.

• הוסף לסימניות
תיקונים זה חלק מהתהליך.

איך את מגישה את העיצוב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהובה ו;1632292:
תיקונים זה חלק מהתהליך.

איך את מגישה את העיצוב?

יש תיקונים ויש תיקונים
אני מגישה קובץ JPEG של כל דף
+ חיתוכים והנחיות מדויקות של גודל תמונות ומרחקים ברמת הפיקסל
ואולי לכן זה כל כך מעצבן

עכשיו היה לי מקרה שסיכמתי עם מתכנת על גריד 980, בסוף הוא בנה את האתר באחוזים לכל רוחב המסך, לכי תתקני אותו או שאולי עדיף להתחיל לעצב מחדש...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1631813:
צודק במאת אחוזים.
התכוונתי שהמעצב עושה התאמות של העיצוב למובייל לא המתכנת.
לא הסברתי את עצמי טוב.

היום השיטה היא הפוכה, וכל איש ux יגיד את זה
דבר ראשון עיצוב למובייל ואח"כ להתרחב לדסקטופ.
תקישו Mobile first בגוגל תראו מה תמצאו :)

• הוסף לסימניות
לא יודע מה להגיד.
מצד אחד את מתארת מצב בעייתי של מתכנת שנראה שאין לו מספיק מיומנות או רגישות עיצובית ומפספס פרטים מהותיים ועושה שגיאות גסות. כלומר, אדם לא מתאים.
מצד שני, את אומרת שאת צריכה להתמודד עם זה ולא יכולה לעבוד עם מתכנת אחר.
איזה עצה מתאימה למצב כזה?
באמת לא יודע... להתאבד? לעשות הסבה מקצועית לגידול ארטישוקים גמדיים? לא יודע...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי.;1632698:

את צודקת. זה קונספט שכבר כמה שנים תופס יותר ו יותר.
אבל איך אומרים, דיבורים לחוד ומעשים לחוד...
מעט מעצבים באמת עושים את העבודה בשיטה הזו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי.;1632698:

צודקת בתאוריה, אבל לא כל הגרפיקאים מתחברים לקונספט.

• הוסף לסימניות
השיטה הנכונה ביותר היא לשוחח עם המתכנת ולתת ולקבל הנחיות המתאימות.
כל אתר והייעוד הסופי שלו. דסקטופ או רספונסיב. וניתן לבצע הפרדה מלאה או חלקית. יש שיטות.
הבעיה, לדעתי, נעוצה בכך שבין המעצב למתכנת יש לעיתים פער גדול. ויש צורך קריטי באדם נוסף שמבין ורגיש גם לעיצוב וגם לבניה (css בעיקר) ואם הוא איש ui (ו/או ux) אז בכלל מצויין - והוא ייצור את הגשר הרגיש הזה.
אני מתמודדת עם המצב הזה ברמה יומיומית בשלוש השנים האחרונות וככל שהזמן עובר אני משוכנעת בנחיצות דמות כזאת. פעם חשבתי שניתן לגשר - אבל מתכנתים - באמת מוכשרים ואני עובדת עם הרבה כאלה, אף פעם לא יגיעו לטאץ' של מעצב. בשביל זה צריך מעצב שעושה css...
בנוסף, את יכולה להעביר סקיצות מדוייקות, אבל אם לא תשוחחי ותסכמי מראש אמצע וסוף ותעמדי על המשמר, העבודה באיזה שלב עלולה לאבד כיוון. פשוט אין להם ראש וסבלנות לזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה