אינטרנט כשר על אייפוד שייך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gila;760458:
אולי לא הבנתי אותך אבל אם לא דיברת על רבנים אנא תסביר לי למי התכוונת בדבריך שמי שלא מכשיר את המכשירים מחטיא את הרבים... והולכים ראש בקיר וכו'
הרבנים רק חותמים על הכשר לדבר קיים. ספק אם בכלל ידוע להם על כך שקיימת האופציה להכשיר. להרים את זה זה עניין לעסקנים, כשאת נתיב עצמה הרבנים כבר הכשירו.
ולעצם העניין: כיום כל עוד שאין נתיב על הטבלטים למיניהם הם עדיין נמצאים בהגדרה של "נגע רע" שאותם צריכים להבעיר מקרבנו.
ברור. אך בבד בבד צריך לדאוג שכן יהיה נתיב.
לגבי דברי על קדש עצמך: הגבתי למילים הצפציפיות שלך כאילו קדש עצמך זו מדריגה שלא כולם יכולים להגיע ואין אפשרות להכריח אנשים לקיים את זה.. רציתי רק להזכיר שזה מצוה כמו כל המצוות ולא משהו חדש שהמציאו בדורינו.
אופן הביצוע של קדש עצמך שונה מאדם לאדם לפי דרגתו. גזירה על הציבור צריכה להיות רק על מה שאסור על כולם בשווה. כמו אינטרנט לא מסונן.
ועוד אוסיף: יש הבדל עצום בין ללכת לרחוב יפו לבין להחזיק ביד מחשב כף יד. האחד זה בפרהסיה והשני בצנעה. מי שהולך למקום עבירה בפרהסיה יודע שעלולים לראות אותו ומחר הוא לא יוכל להמשיך את המשחק כאילו הוא צדיק ולכן זה מהווה גורם מרתיע למי שלא מחפש לשרוף את גשריו. אולם ככל שהמכשיר נהיה יותר קטן יש סכנה גדולה כי אפשר לחטוא מבלי "לשרוף את הגשר" ועל כן המשיכה פי כמה.
לא אמור להיות משהו אסור שיש להתבייש בו באינטרנט מסונן בסינון כמו של נתיב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;760462:
גם האינטרנט החסום והמסונן מותר אך ורק לצורך עבודה,
האייפון ודומיו הם מכשירי פאן,
בעוד מי שזקוק לאינטרנט לצורכי עבודה יכול להסתדר גם עם טאבלט קטנצ'יק שעבורו יש חסימה.

נכון הוא קצת יותר מסורבל מאייפון - אבל הוא עדיין עבודה ולא כייף.

עכשיו תסביר לי למה חייבים דווקא אייפון ודומיו לעבודה,
ותראה לי כמה מאלו שהיום יש להם חופשי ירכשו את המסונן דווקא...

לא נכון. אין עבור שום טאבלט חסימה של נתיב. זה כל העניין.
וחןץ מזה אני טוען שאם ניתן להכשיר מכשיר פאן צריך לעשות את זה, ובכך להקל את הניסיון. מעתה, הצורך לשמוע בקול גדולי ישראל ולהשמר מכל דבר אסור לא יתבע ממך שימוש במכשיר פחות מתקדם. כן, יש אנשים שבשבילם זה נסיון ועדיין יש להם יראת שמים. ויש אנשים שיש להם חופשי ובסתר ליבם רוצים להיות בסדר אבל קשה להם להתגבר ואם יהיה מסונן יהיה להם יותר קל מלוותר על זה לגמרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;760478:
לא נכון. אין עבור שום טאבלט חסימה של נתיב. זה כל העניין.

אכן... טעיתי.
תיקנתי גם בהודעות קודמות.

• הוסף לסימניות
אני מתכוון למלבן דק שהוא כולו מסך מגע. בגדלים שונים, של חברות שונות, שחלקים משלבים טלפון סלולרי.
כרגע אין למכשירים אלה מערכת הפעלה "וינדוס". בעתיד הקרוב, כשתצא "וינדוס 8" היא תתאים גם לחלק ממחשבים אלה.
נכון לעכשיו ככל הידוע לי תוכנת נתיב מתאימה רק ל"וינדוס".
מה שאני רוצה זה שתהיה התאמה של התוכנה לשאר מערכות ההפעלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;760511:
לבן משפחתי יש טאבלט (מחשב נייד קטן - אם אנחנו מדברים על אותו מושג) זעיר וקל משקל הנע עימו מזירה לזירה, הנ"ל בחסימה של נתיב המאפשרת לו אך מעט אתרים שהוא צריך לעבודתו.

כדאי לבדוק את העובדות קודם לכן.

רותקתי למחשב באשכול הזה...
1- אם לבן משפחתך יש טאבלט והוא טוען שיש בזה נתיב: "כדאי לבדוק את זה"...
2- אני כבעל אייפון, קניתי אותו ובאמת אני חושב שהוא מכשיר טוב, עשה לי עבודה קלה מאוד, אם מבחינת להראות למי שצריך את העבודה, אם להעביר מיילים או לאשר דברים כשאני לא ליד המחשב, וגם יש אפליקציות מיוחדות לגרפיקה וכו' להתאמת צבעים וכד'. אני לא שולל את זה שיש לא מעט דברים לא טובים זה, אבל אני בספק גדול אם יהיה אפשרות לסנן תכנים לאייפון מכמה סיבות:
1- תמיד אפשר לעשות "ריסטור" שזה בעצם כמו לפרמט את המכשיר וזה תהליך של חצי שעה שלא דורש ידע מוקדם וכל ילד שיתקינו לו תוכנה על המכשיר יפרמט ושלום על ישראל.
2- הבעיה היא לא רק בגלישה בדפדפן, יש גם את הappstore שעל זה בחיים לא יוכל להיות סינון...

בקיצור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י arye770;760533:
2- אני כבעל אייפון, קניתי אותו ובאמת אני חושב שהוא מכשיר טוב, עשה לי עבודה קלה מאוד, אם מבחינת להראות למי שצריך את העבודה, אם להעביר מיילים או לאשר דברים כשאני לא ליד המחשב, וגם יש אפליקציות מיוחדות לגרפיקה וכו' להתאמת צבעים וכד'. אני לא שולל את זה שיש לא מעט דברים לא טובים זה, אבל אני בספק גדול אם יהיה אפשרות לסנן תכנים לאייפון מכמה סיבות:
1- תמיד אפשר לעשות "ריסטור" שזה בעצם כמו לפרמט את המכשיר וזה תהליך של חצי שעה שלא דורש ידע מוקדם וכל ילד שיתקינו לו תוכנה על המכשיר יפרמט ושלום על ישראל.
2- הבעיה היא לא רק בגלישה בדפדפן, יש גם את הappstore שעל זה בחיים לא יוכל להיות סינון...

בקיצור.

טוב, לגבי 1 זה באמת כבר נשמע כמו בעייה יותר קשה לפתרון. אבל צריך לזכור שגם מחשב רגיל עם נתיב אפשר לפרמט. זה לא מנע מהרבנים להכשיר את זה. נכון, זה טיפה יותר מסובך ודורש ממי שלא מבין בזה לכל היותר לבקש מטכנאי מחשבים לעשות את זה בשבילו. אפשר גם להרים טלפון לנתיב ולבטל את המנוי. אפשר גם לקנות בלקברי בנוסף.
השאלה החשובה היא: זה רק באייפון ככה או בכל סוגי הטאבלטים?
ועוד, פרמוט כל רגע זה לא משהו שיכול להרשות לעצמו אחד שיש לו חומר חשוב על מחשב.
טוב אני מודה שזה חתיכת בעיה שצריך למצוא לה פתרון. ויהיו חייבים למצוא, כי סביר להניח שבשנים הקרובות מחשבים שאינם טאבלטים יחשבו למיושנים. אולי יפסיקו לייצר אותם.
ועדת הרבנים כבר הצליחה עד עכשיו להביא לכך שיהיו מכשירים סלולריים שיש להם מערכת הפעלה בה אין בכלל אופציה לגלוש באינטרנט ולשלוח אסמסים. נראה לי קטן ליד זה להגיע למחשב רגיל עם נתיב כמו שיש לאנשים רבים - על טאבלט. לא חייב דווקא שזה יהיה האייפון של אפל.
לגבי 2 דווקא זה יותר נראה לי שיהיה קל יותר לפתור- שנתיב לא תאפשר להיכנס לכל מקום באפסטור. אבל אין לי אייפון ועכשיו אני כבר מתחיל לדבר על דברים שאני לא כל כך מבין בהם.

לגבי בן המשפחה - אני הבנתי שיש לו מחשב נייד רגיל רק קטן במיוחד, על זה יכול להיות שיש נתיב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י arye770;760533:

אכן טעיתי בין "נטבוק" ל"טאבלט"
אין לו מחשב כף יד או סמארטפון למינהו, אלא כמו מחשב נייד קטן במיוחד והוא אכן חסום אם נתיב.

• הוסף לסימניות
תכל'ס מי שמאד רוצה טאבלט או אייפון חסומים יכול רק לרצות...
ומי שרוצה ללא חסימה תמיד יצליח ללא מאמץ מיוחד, היום אפשר הכל.........

• הוסף לסימניות
מרתק....
רק שתבדקו ממה הדיון התחיל ולאן הוא הגיע....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....