איפה מקור הסיפור?

• הוסף לסימניות
אני צריך כעת דחוף את המקור של הסיפור החסידי הבא:
הרבי ר' מיילך מליזענסק היה פעם אצל זוג כפריים וניסה להסבירם מהו משיח ומה יהיה אז, לפי שפתם והבנתם; שלא יהיו אז פריצים, גויים, צרות וכו' רק יהיו בירושלים עם כל הטוב של ה'.
בקיצור, אחרי שהם השתכנעו שיהיה טוב ושצריך להתפלל על זה, אמרה האשה לפתע כי מה הם יעשו עם כל הרפת והפרות? עדיף כבר אם כן שמשיח יבוא ויקח את כל הגוים לירושלים, והם ישארו לחיים ולשלום עם הפרות והרפת.

אני צריך מקור מדוייק איפה זה כתוב (בדיעבד, אפשר גם מליקוטי בתר ליקוטי)

וסליחה שאני שואל את זה פה
פשוט זה המקום היחידי בשבילי שניתן לקבל בו כעת מענה לשאלה זו.
(לפורום עריכה תורנית מי נכנס כעת?.....)

אם המנהלים רוצים, מצידי הם יכולים למחוק את ההודעה רגע אחרי שאקבל את התשובה.

תודה רבה מראש

• הוסף לסימניות
א. אני לא יודע כעת מקור.
ב. זה (כמו רוב הסיפורים) מסופר בשם כמה וכמה צדיקים [ביניהם ה'מאור עיניים'].
ג. שמעתי (באחת הגרסאות) סיומת יפה לסיפור, שאמר אותו צדיק "רבש"ע! יותר משצריך להוציא את היהודים מהגלות, צריך להוציא את הגלות מהיהודים"...
ד. בהצלחה במציאת המקור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופי סנטר;421157:
ג. שמעתי (באחת הגרסאות) סיומת יפה לסיפור, שאמר אותו צדיק "רבש"ע! יותר משצריך להוציא את היהודים מהגלות, צריך להוציא את הגלות מהיהודים"...

לדעתי מי שאמר את המשפט הזה היה בן גוריון...

• הוסף לסימניות
הבקשה עדיין בתוקף, לתשומת לבכם.

• הוסף לסימניות
מאוצר הכחכמה.
בPDF יותר באריכות ושם זה לא על הבעש"ט.:)

קבצים מצורפים

• KAF.JPG
    KB 42.1 · צפיות: 17
  • KAFRI.pdf
    KB 40.1 · צפיות: 26

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה