דרוש מידע אי קבלה למעונות. האם אנחנו אכן מקבלים עונש על הכנסה קצת גבוהה יחסית לאזורנו?

זה נכון מאוד, וכפי שציינתי למישהי אחרת, בהחלט נראה לי הגיוני לעשות סדר קבלה למעונות גם לפי מס' שעות עבודה.
ומה שכתבתי על ה'חלש' וכו' - לא היתה כוונתי לעניין זה.

אמנם לעצם העניין של מה שכתבת על 'חזק' 'חלש' - נכונים דברייך,
ואף על פי כן, אין אלה דברים מוחלטים, ויש גם צדדים נוספים.
הרשי לי להביא כמה מחשבות, אף כי אינני יודעת איך לתרגם אותם לקריטריונים מעשיים.

מהי ההגדרה של 'עובד כפי יכולתו'?
האם רק מס' השעות הן פרמטר?
ברור שכל אשה שעובדת במשרה מלאה - יחד עם ניהול בית וגידול ילדים - מתאמצת המון וממש לא קל לה.
ובכל זאת - יש נשים עם יותר כוח, ויש נשים עם פחות כוח.
יש נשים שמצד יכולת התפקוד וההתארגנות שלהן - הן מסוגלות יותר ויש כאלה שמסוגלות פחות.
יש נשים שיש להן ילדים יותר נוחים , ויש נשים שיש להן ילדים יותר מאתגרים.
ההבדלים הללו - והבדלים רבים נוספים - לפעמים הם ברמה מאוד משמעותית.

אין שוויון במשאבים.
כוח, יכולת תפקוד, ועוד כמה וכמה דברים - הם משאבים לא פחות מזמן ומכסף.
אחד קיבל מהם יותר, אחד קיבל מהם פחות.
ולכן, אשה שעובדת פחות שעות - וממילא מרוויחה פחות -
לא תמיד יש לה אפשרות לבחור אחרת מצד יכולתה האישית.

יש נשים אחרות, בפרט מתחילות, שהן לא מוצאות עבודה רבה במקצוע שלהן.
ואם זה מקצוע שבעיקרון מכניס הרבה לשעה -
ייתכן מצב, שהן תקבלנה סכום בהחלט נחמד לשעה -
אבל מה זה עוזר להן לפרנסה מספקת, אם הן מצליחות כרגע למצוא עבודה רק למס' שעות מצומצם.

בסופו של דבר לעבוד פחות שעות - זה לא תמיד מבחירה כפי שאוהבים להציג את זה.
זה לא תמיד תלוי רק בהחלטה של אילו מחירים מוכנים או לא מוכנים לשלם על עבודה במשרה מלאה.
לפעמים זו האפשרות היחידה, מכל מיני סיבות.
זה לא אומר, שהמשפחות הללו לא צריכות לחם לאכול ובגד ללבוש ועוד כמה וכמה דברים בסיסיים - לפי המקובל בעולמינו העכשווי.
ובסופו של דבר - יש להן פחות הכנסות.
לא מכירה באופן אישי
שום אישה שמסוגלת בקלות לעבוד 9 שעות וללדת ילדים ולגדל אותם

למאה אחוז מהנשים מדובר בקריעה בלתי אפשרית. כל יום הוא נס.
ומי שעובדת שעות רבות כל כך בשכר נמוך ואין באפשרותה לממן לעצמה אפילו פינוק קל לעצמה עוזרת או אוכל מוכן או שואב שוטף כדוגמה - זו קריעה פי אלף.

תהיה הסיבה אשר תהיה שאשה לא עובדת 9 שעות - לא מצאה עבודה. מרגישה שהיא פחות מסוגלת
אין אף אחד שטוען שלא לעזור לה סוציאלית. אני לא חסידה בכלל של מיצוי כושר השתכרות
ולא נכנסת לאף אחד לשיקולים.
אם יש מקום במעון לכולם)בעולם אוטופי וורוד) - שיסבסדו כל אחד בלי כפיה קומוניסטית של עוד לעבוד.
אבל אם יש מקום במעון רק לאחת מבין השתיים : לאישה שנקרעת עבור עבודה של 9 שעות בשכר נמוך לשעה . או לאשה שעובדת חצי משרה בשכר יותר גבוה לשעה - אני חושבת שמכל הבחינות במדד 'חלש' יותר - נמצאת ההיא של ה9 שעות גם אם בשורה של הברוטו כתוצאה מההקרעות שלה - יש לה כמה שקלים יותר.
(ולו בגלל סעיף - מי לא יוכל בשום אופן להפחית שעות למטפלת פרטית על מנת להקל על הנטל. אבל בהחלט גם בלעדיו)

שום אישה שמסוגלת בקלות לעבוד 9 שעות וללדת ילדים ולגדל אותם

למאה אחוז מהנשים מדובר בקריעה בלתי אפשרית. כל יום הוא נס.
ומי שעובדת שעות רבות כל כך בשכר נמוך ואין באפשרותה לממן לעצמה אפילו פינוק קל לעצמה עוזרת או אוכל מוכן או שואב שוטף כדוגמה - זו קריעה פי אלף.

תהיה הסיבה אשר תהיה שאשה לא עובדת 9 שעות - לא מצאה עבודה. מרגישה שהיא פחות מסוגלת
אין אף אחד שטוען שלא לעזור לה סוציאלית. אני לא חסידה בכלל של מיצוי כושר השתכרות
ולא נכנסת לאף אחד לשיקולים.
אם יש מקום במעון לכולם)בעולם אוטופי וורוד) - שיסבסדו כל אחד בלי כפיה קומוניסטית של עוד לעבוד.
אבל אם יש מקום במעון רק לאחת מבין השתיים : לאישה שנקרעת עבור עבודה של 9 שעות בשכר נמוך לשעה . או לאשה שעובדת חצי משרה בשכר יותר גבוה לשעה - אני חושבת שמכל הבחינות במדד 'חלש' יותר - נמצאת ההיא של ה9 שעות גם אם בשורה של הברוטו כתוצאה מההקרעות שלה - יש לה כמה שקלים יותר.
(ולו בגלל סעיף - מי לא יוכל בשום אופן להפחית שעות למטפלת פרטית על מנת להקל על הנטל. אבל בהחלט גם בלעדיו)
זה נכון אבל לא דיברנו על זה
אצלינו מי שנכנסו הן כאלו שעובדות פחות שעות ולכן מרוויחות פחות... לא כאלו שעובדות יותר שעות
אני מבינה שזה שווה להן גם לעבוד פחות גם קבלה והנחה במעון גם הנחות נוספות ארנונה סיוע בשכר דירה
כי זה בדיוק קו התפר השאלה איפה עובד הגבול בין להרוויח יותר אבל לצאת מופסדים בגלל ההנחות
או להרוויח מספיק גם בשביל לכסות את ההפסד הזה

קו התפר הזה קיים תמיד.
גם בגובה מס הכנסה שמשלמים יש איזשהו קו תפר שבו לא משתלם להרוויח יותר כי מדרגת המס עולה וממילא הסכום בנטו נשאר אותו דבר אבל עובדים יותר...
הנקודה היא-שא"א לעבור את אותו קו התפר בלי להיות בו תקופה מסוימת, ומי שרוצה להרוויח יותר צריכה לחשוב רחוק ולהבין שהתקופה הזו בה נראה שלא משלם לעבוד היא בעצם המקפצה לשלב הבא.
וזה נכון כמעט בכל תחום.
לכל אלה שלא שווה להם להרויח יותר כי הן מפסידות את ההנחה במעון, כדאי לחשוב על הפעם הבאה שתקבלו ההעלאה שבה בעצם תעקפו את הקו הזה ותרוויחו יותר למרות הדרגה הגבוהה מעט...

לכל אלה שלא שווה להם להרויח יותר כי הן מפסידות את ההנחה במעון, כדאי לחשוב על הפעם הבאה שתקבלו ההעלאה שבה בעצם תעקפו את הקו הזה ותרוויחו יותר למרות הדרגה הגבוהה מעט...
שמת לב אבל שמדובר פה באשכול על קבלה למעון ולא על ההנחה?

שמת לב אבל שמדובר פה באשכול על קבלה למעון ולא על ההנחה?
זה מגיע ביחד, מה לעשות?
לא חכם להתלונן על זה שאתם מרוויחים יותר, גם אם כרגע אתם לא רואים את הרווח בעיניים, כי בעז"ה עוד קצת, תרוויחו מספיק כדי לראות אותו.
אני מתקוממת, כי פגשתי לאחרונה מתוקף עבודתי המון אנשים שמתלוננים על כך, אני לא מרוויח מפה, לא מקבל הנחה משם, לא מקבל קדימות בנושא זה או אחר.
ואני רוצה לומר להם - תפתחו ת'עיניים. נכון שאתם נמצאים בשלב מתסכל שבו עובדים קשה ומרוויחים בקו הגבול שבו לא רואים את הרווח בעיניים, אבל עוד קצת ואתם עוקפים אותו ורואים את הרווח בגדול. לעומת כאלה שעדיין רואים את הקו הזה מלמטה...

קו התפר הזה קיים תמיד.
גם בגובה מס הכנסה שמשלמים יש איזשהו קו תפר שבו לא משתלם להרוויח יותר כי מדרגת המס עולה וממילא הסכום בנטו נשאר אותו דבר אבל עובדים יותר...
הנקודה היא-שא"א לעבור את אותו קו התפר בלי להיות בו תקופה מסוימת, ומי שרוצה להרוויח יותר צריכה לחשוב רחוק ולהבין שהתקופה הזו בה נראה שלא משלם לעבוד היא בעצם המקפצה לשלב הבא.
וזה נכון כמעט בכל תחום.
משפט שגוי לחלוטין, כן?
גם אם מדרגת המס עולה, היא חלה רק על תוספת השכר, והנטו בהכרח יגדל

זה מגיע ביחד, מה לעשות?
לא חכם להתלונן על זה שאתם מרוויחים יותר, גם אם כרגע אתם לא רואים את הרווח בעיניים, כי בעז"ה עוד קצת, תרוויחו מספיק כדי לראות אותו.
אני מתקוממת, כי פגשתי לאחרונה מתוקף עבודתי המון אנשים שמתלוננים על כך, אני לא מרוויח מפה, לא מקבל הנחה משם, לא מקבל קדימות בנושא זה או אחר.
ואני רוצה לומר להם - תפתחו ת'עיניים. נכון שאתם נמצאים בשלב מתסכל שבו עובדים קשה ומרוויחים בקו הגבול שבו לא רואים את הרווח בעיניים, אבל עוד קצת ואתם עוקפים אותו ורואים את הרווח בגדול. לעומת כאלה שעדיין רואים את הקו הזה מלמטה...
אז מה שמסבירים פה זה שזה לא אמור ולא הגיוני שזה ילך ביחד.

(מישהי אמרה שזה באמת לא הולך ביחד, אני לא יודעת כי אני מלכתחילה לא שולחת למעון)

מי שעובד 4 שעות ביום ומרוויח 50 שקל לשעה
מרוויח פחות ממי שעובד 9 שעות ביום ומרוויח 35 שקל לשעה.
זה ממש לא בחלוקה של שחור לבן כמו שאת עושה את זה.
יש הרבה שעובדות 9 שעות ומרוויחות מעל 50 לשעה,
ויש הרבה שעובדות חצי משרה ומרוויחות 35 לשעה
זה לא מאוד משנה
בד"כ מי שלא צריכה מעון עד 4 כי היא עובדת חצי משרה היא לא תשלם גם אם יש מקום וגם אם יש לה דרגה נמוכה (מבדיקה שעשיתי בעיר שלי לפחות מטפלת פרטית עד 1 עולה הרבה הרבה פחות, ממש חבל על הכסף, גם מי שמרוויחה הרבה לשעה ועובדת חצי משרה עדיין יכאב לה בכיס לשלם לחינם - אלא אם כן היא מיליונרית....)

ומי שכן עובדת משרה מלאה? - ככל שהיא מרוויחה יותר ככה היא יותר תשתגע למצוא סידור לילד, גם אם זה עולה טיפה יותר, גם אם זה מטפלת עד אחת וצהרון במקום אחר עד ארבע, גם אם זה לסמוך על הבעל שישמור עליו בין הסדרים.
אם באמת רוצים לעודד נשים לצאת לעבוד, צריך להתחיל דווקא עם הזרוע החלשה, עם אלו שמרוויחות שקלים ואם לא יהיה מעון לא בטוח שישתגעו לחפש הסדר אחר ופשוט ישבו בבית.
אני כמובן חושבת שאם המדינה באמת רוצה הרבה נשים בשוק העבודה היא צריכה לפתוח עוד מעונות ולא ליצור מצב שנשים נתקעות בלי. אבל כרגע שאין מספיק, הגיוני מאוד להתחיל עם מי שמרוויח פחות.

אגב לא קראתי את כל התגובות, אבל ההעדפה לפי גובה הכנסה חוקית או שזה סתם החלטה של הוועדה לא משהו רשמי או חוקי?

משפט שגוי לחלוטין, כן?
גם אם מדרגת המס עולה, היא חלה רק על תוספת השכר, והנטו בהכרח יגדל

אך מה לגבי הפסקת קצבאות והפסקת הנחות במקרה שהברוטו עולה?
ומה לגבי תשלום ביטוח לאומי ותשלום מע"מ - בפרט אצל עצמאיים?
יש בהחלט מצבים כאלה, שהרווח נטו יוצא זהה או אף נמוך יותר, דווקא כיוון שהרווח ברוטו הוא גבוה יותר.

ועל זה בדיוק כתבתי -
תמיד כשיש עזרה ל'חלש', יש כאלה שהם רק קצת יוצאים מהקריטריונים, ולכן הם מופסדים.
האם יש דרך טובה לסדר שזה לא יקרה?
ואם לא, האם זו סיבה להפסיק לסייע ל'חלשים'?

ואני מסכימה עם מי שכתבה, שמדובר בקו תפר שצריכים להיות בו איזה זמן - אם רוצים להמשיך להתקדם -
ולהסתכל רחוק יותר, ולא להיעצר בגלל זה.
אך כשנמצאים בתוך זה - לא פעם זה מתסכל ומקומם.
אמנם נראה שהמצב הזה הוא כורח המציאות אם רוצים שתהיה עזרה ל'חלשים'.

נערך לאחרונה ב:
בגובה מס הכנסה שמשלמים יש איזשהו קו תפר שבו לא משתלם להרוויח יותר כי מדרגת המס עולה וממילא הסכום בנטו נשאר אותו דבר אבל עובדים יותר...
במיסים אין קו תפר כזה. לא קיים

מה שקיים היא הפסד של הנחות ומענקים אבל החישוב כ"כ מורכב ודינמי שקשה מאוד מאוד לדעת מתי בדיוק נמצאים עם הקו הזה.

בנוסף, מבחינת חיסכון לפנסיה הקו הזה אינו קיים בכלל. וחכם עיניו בראשו כי היום קצר והמלאכה מרובה

אך מה לגבי הפסקת קצבאות והפסקת הנחות במקרה שהברוטו עולה?
ומה לגבי תשלום ביטוח לאומי ותשלום מע"מ - בפרט אצל עצמאיים?
יש בהחלט מצבים כאלה, שהרווח נטו יוצא זהה או אף נמוך יותר, דווקא כיוון שהרווח ברוטו הוא גבוה יותר.

ועל זה בדיוק כתבתי -

ואני מסכימה עם מי שכתבה, שמדובר בקו תפר שצריכים להיות בו איזה זמן - אם רוצים להמשיך להתקדם -
ולהסתכל רחוק יותר, ולא להיעצר בגלל זה.
אך כשנמצאים בתוך זה - לא פעם זה מתסכל ומקומם.
אמנם נראה שהמצב הזה הוא כורח המציאות אם רוצים שתהיה עזרה ל'חלשים'.
אם כבר מדברים על עצמאים, אפשר לראות את זה המון.
לצורך הענין, אני מעסיקה עובדים. יש איזשהו קו שבו אני משלמת על עובד נוסף אבל הרווח מהעבודה שלו לא מספיק גדול כדי שאני אראה אותו. בעוד תקופה, הרווח יגדל מספיק לעומת ההוצאות על העובד ואז זה ישתלם לי. אבל אם אני לא אהיה סבלנית כדי לעבור את התקופה הזו, אני אחסוך את העובד הנוסף, לא תהיה עבודה בשעות האלה וממילא לא אצליח להתקדם אל מעבר לקו המעצבן הזה. ויש עוד המון דוגמאות.
אבל לא זה הנושא באשכול הזה. רק רציתי לעורר את תשומת הלב של כל המתלוננים על ההפסד שהרווחים שלהם גורמים להם. שימו לב שהבעיה שלכם היא שאתם מרווחים!!
ובעז"ה מאחלת לכולם להרוויח המון עד שלא תקבלו דרגה בכלל...

זה ממש לא בחלוקה של שחור לבן כמו שאת עושה את זה.
יש הרבה שעובדות 9 שעות ומרוויחות מעל 50 לשעה,
ויש הרבה שעובדות חצי משרה ומרוויחות 35 לשעה
זה לא מאוד משנה
בד"כ מי שלא צריכה מעון עד 4 כי היא עובדת חצי משרה היא לא תשלם גם אם יש מקום וגם אם יש לה דרגה נמוכה (מבדיקה שעשיתי בעיר שלי לפחות מטפלת פרטית עד 1 עולה הרבה הרבה פחות, ממש חבל על הכסף, גם מי שמרוויחה הרבה לשעה ועובדת חצי משרה עדיין יכאב לה בכיס לשלם לחינם - אלא אם כן היא מיליונרית....)

ומי שכן עובדת משרה מלאה? - ככל שהיא מרוויחה יותר ככה היא יותר תשתגע למצוא סידור לילד, גם אם זה עולה טיפה יותר, גם אם זה מטפלת עד אחת וצהרון במקום אחר עד ארבע, גם אם זה לסמוך על הבעל שישמור עליו בין הסדרים.
אם באמת רוצים לעודד נשים לצאת לעבוד, צריך להתחיל דווקא עם הזרוע החלשה, עם אלו שמרוויחות שקלים ואם לא יהיה מעון לא בטוח שישתגעו לחפש הסדר אחר ופשוט ישבו בבית.
אני כמובן חושבת שאם המדינה באמת רוצה הרבה נשים בשוק העבודה היא צריכה לפתוח עוד מעונות ולא ליצור מצב שנשים נתקעות בלי. אבל כרגע שאין מספיק, הגיוני מאוד להתחיל עם מי שמרוויח פחות.

אגב לא קראתי את כל התגובות, אבל ההעדפה לפי גובה הכנסה חוקית או שזה סתם החלטה של הוועדה לא משהו רשמי או חוקי?
היתה טענה ש"חלש" זו השפעה אך ורק של הנטו בתלוש שכר.
אז הצגתי את זה ש"חלש יותר" זה מי שעובד יותר שעות ומקבל פחות כסף.

לא זוכרת בשום מקום שהצהרתי שכל מי שעובדת 9 שעות מרוויחה פחות לשעה.
וכל מי שעובדת משרה חלקית מרוויחה יותר.
זו היתה דוגמה (קיימת ונפוצה!!) לצורך ההבהרה שהגיונית נוהל ועדות הקבלה המקדם קודם כל עובדי שעות רבות יותר על פני בעלי שכר נמוך יותר - הוא מוצדק והגיוני.

בעולם אוטופי לכווולם היה מקום במעון.
בעולם שבו צריך תיעדוף
ברור לכולם שגם אם מטפלת עד 1 היא מממש יקרה. אז מטפלת עד 4 הרבה יותר.

ואם למי שעובדת משרה חלקית כואב הלב לשלם יותר על עד 1. אז למי שעובדת משרה מלאה לא נורא היא תשתגע למצוא סידור לילד , גם אם זה עולה יותר?!
איפה פה זה מתחבר עם ההגיון.
נס שההגיון של קובעי ההחלטות הגיוני יותר מאשר - אני עובד משרה חלקית וחושב שלי בטוח הכי מגיע
כי מי שעובד מלא שעות - לא נורא.... וכו'

ההעדפה אינה לפי גובה הכנסה. אלא קודם כל לפי שעות עבודה ואחר כך לפי גובה הכנסה. וודאי שהיא חוקית
אין באמת כזה דבר "וועדת קבלה" זה פקידים וחשבים שבוחנים תיקים ומדרגים
וברור שהכל ישר וחוקי.

ואגב המדינה אינה מקימה מעונות. זה לא גני ילדים מגיל 3 ולא במסגרת חוק חינוך.
היא מפקחת על מעונות שאנשים פרטיים או עמותות הקימו - ומסבסדת מי שעומד בתנאי הפיקוח שלה.

לכאורה ההעלאה הבאה גם כן לא תהיה רווחית
מדרגות המס הולכות ומקצצות יותר ויותר ככל שהמשכורת עולה

לכאורה ההעלאה הבאה גם כן לא תהיה רווחית
מדרגות המס הולכות ומקצצות יותר ויותר ככל שהמשכורת עולה
באמת מענין אותי איל מחשבים מאיזה נקודה הרווח עולה על ההפסד של שלל ההנחות
והאם החישוב תמיד יכלול את כל המשכורות חלקי מספר הנפשות או שיש מקומות שזה עובד אחרת איך זה בארנונה?
נגיד יש לי דרגה 6 ובארנונה לא מקבלת הנחה
אז במעון כן מרוויחה משהו

זה לא הנושא של האשכול.
אבל נראה לי שיש מקצוע כזה שנקרא אקטואר, הוא אמור לבדוק לאורך שנים מה אמור להיות שווה יותר.
(אני השתמשתי בזה למשל בבחירה בין קצבת נכות מסוימת שהייתי זכאית לה אבל תגרום לי לא לקבל קצבת זקנה בעתיד למשל. אז יש איש מקצוע שמחשב מה עדיף לאורך זמן.)
יתקנו אותי אלה שמביניים בנושא, אבל אני חושבת שזה תפקידו.
כמובן בעניני מיסים, נראה לי תמיד עדיף להרוויח יותר גם אם מוותרים על הנחות מסוימות כי זה ענין זמני, וכשתרויחו יותר זה ישתלם.

באמת מענין אותי איל מחשבים מאיזה נקודה הרווח עולה על ההפסד של שלל ההנחות
והאם החישוב תמיד יכלול את כל המשכורות חלקי מספר הנפשות או שיש מקומות שזה עובד אחרת איך זה בארנונה?
נגיד יש לי דרגה 6 ובארנונה לא מקבלת הנחה
אז במעון כן מרוויחה משהו
זה לא הנושא של האשכול.
אבל נראה לי שיש מקצוע כזה שנקרא אקטואר, הוא אמור לבדוק לאורך שנים מה אמור להיות שווה יותר.
(אני השתמשתי בזה למשל בבחירה בין קצבת נכות מסוימת שהייתי זכאית לה אבל תגרום לי לא לקבל קצבת זקנה בעתיד למשל. אז יש איש מקצוע שמחשב מה עדיף לאורך זמן.)
יתקנו אותי אלה שמביניים בנושא, אבל אני חושבת שזה תפקידו.
כמובן בעניני מיסים, נראה לי תמיד עדיף להרוויח יותר גם אם מוותרים על הנחות מסוימות כי זה ענין זמני, וכשתרויחו יותר זה ישתלם.

נכון שתמיד צריך לשאוף להגדיל הכנסות ולא להיבהל מ'כאבי גדילה'.

אבל!

זה מאוד משנה אם העלאה במשכורת זה חלק ממגמה של הגדלת הכנסות - ואז שווה הכל כדי להתקדם ולא להישאר תקועים - לבין הצעה נקודתית למישהו להרוויח עוד כמה שקלים בלי שום אפשרות קידום משם - וההכנסה הזו דופקת לו את המעונות והארנונה והקמחא דפסחא (והמע''מ כעוסק פטור) ועוד שורה של דברים.

בנוסף, מאוד משנה כל משפחה איזה הטבות ותמיכות היא 'צורכת', יש כאלה שבאמת לא שווה להם להרוויח יותר

אבל לרוב האנשים שווה להרויח יותר, כי ההתעסקות ב'הפסדים' זה חסם לא נורמלי, ולא נכון.
אבל תמיד שווה להתייעץ.

כשעושים חשבון אם כדאי להרוויח יותר כשמפסידים בגלל זה הנחות, לא לשכוח שני דברים:
1) צריך לחשוב על הברוטו, לא רק על ההכנסה הפנויה. ליתר דיוק אפילו לא רק הברוטו, אלא ברוטו+הפרשות מעסיק.
פנסיה זה דבר משמעותי מאד והזמן לחשוב עליו הוא עכשיו ולא בעוד עשרים שנה כשמגלים שהצבירה נמוכה והקצבה מגוחכת. במיוחד למשפחות שבהן רק לאחד מבני הזוג יש פנסיה. גם אם עכשיו מרגישים שעובדים יותר בשביל אותו כסף, זה לא באמת אותו כסף. למי שיש קרן השתלמות, לא לשכוח את הפרשות המעסיק גם לשם.
2) מרחב תמרון, או במילים אחרות יציבות כלכלית למשפחה.
מי שמרוויח מעט ומקבל הנחות אין לו מאיפה לגרד עוד. מי שמרוויח יותר ולא מקבל הנחות, יכול להתחיל לקבל אותן. למשל אם נולד עוד ילד וההכנסה לנפש יורדת, הדרגה במעון תשתפר - אם היא לא כבר על המקסימום.
גם ביטוח חיים ואכ"ע הם לפי גובה המשכורת ולא לפי גובה ההנחה בארנונה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה