כללי אם לא לוקחים עיצוב, מה אז?

• הוסף לסימניות
חברה בקשה הצעת מחיר ללוגו ושאלה כמה משלמים אם לא לוקחים אותו. מה אתם עונים במקרה כזה?

• הוסף לסימניות
המחיר הוא לא על הלוגו. המחיר הוא על ההזמה של הלוגו :)

• הוסף לסימניות
אין דבר כזה. לא לעבוד לאנשים כאלה!
אם היא מזמינה, משמע שהיא צריכה
ואם היא לא סומכת עליך, שלא תיקח.

• הוסף לסימניות
אם סיימת את העבודה - מחיר מלא (וטוב שהיא שואלת מראש...)
אין כזה דבר שאת עובדת ובסוף היא מחליטה לא לקחת את העבודה.
אני לוקחת 40% על הפסקת עבודה באמצע (וזה יכול לקרות מאלף סיבות).

• הוסף לסימניות
דבר ראשון, את צריכה להבהיר לה מראש שרמת העיצוב שלך מושלמת ואין סיכוי שהיא לא תאהב :)
דבר נוסף אי אפשר לקבוע באוויר כמה אחוזים לקחת, את צריכה לחשב את כמות הזמן והמשאבים שהושקעו עד שהם הגיעו למסקנה שהם לא מעוניינים, ולפי זה לחשב.
דבר נוסף והכי הכי הכי חשוב. לעשות חוזה מראש ולסכם את כל הנקודות החשובות .

• הוסף לסימניות
אם לא לוקחים אותו אחרי שאת עבדת...

את מי זה מעניין מה הם יעשו איתו?
את העבודה שלך את הרי עשית בשלמות ולכן את גם אמורה לקבל תמורה מלאה לעבודה שלך.
(גם אם היא החליטה בסוף להדביק את הלוגו בצד הפנימי של המגירה בחדר ולא להשתמש בו בראש כל חוצות ;) )

• הוסף לסימניות
תלויכמה סקיצות כבר עברתם - אם עברתם את מלוא הסקיצות שהקצבת להם - מלוא תשלום ואם לא אז עד 70%. כמו שאמרו כאן, את עשית עבודה, לא מעניין אם הם משתמשים. שתחליט אם היא "לוקחת סיכון".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ShBracha;1352894:
אין דבר כזה. לא לעבוד לאנשים כאלה!
אם היא מזמינה, משמע שהיא צריכה
ואם היא לא סומכת עליך, שלא תיקח.

יש כזה דבר,
במיוחד כששואלים מראש ומסכמים דברים ברורים.

קוראים לזה דמי סקיצות,
מחיר שנותן תמורה לעמל, אך מופחת מעבודה מושלמת.

• הוסף לסימניות
.

ואם קניתי בגד והוא נשאר בארון כי לא מתחשק לי ללבוש אותו???
ברור שהם צריכים לשלם על העבודה!

יש צורת עבודה שמשתמשת בה חברות גדולות, מפרסמים את הבריף לכמה מעצבים ובוחרים עיצוב אחד, אבל במקרה כזה תנאי התשלום ידועים מראש עם חוזה מסודר והמעצב יודע שיש סיכוי שהעיצוב שלו לא ייבחר

• הוסף לסימניות
זה לא ממש כמו בגד.
בגד לקחתי, ואני עושה איתו מה שאני רוצה.
פה משלמים מראש על דבר שעוד לא רואים.
אני מנסה לחשוב לפעמים על הצד השני - ואם באמת המעצבת לא יוצרת משהו שמוצא חן בעיניו?
ואם היא לא הגיעה לתוצאה יפה (ולא רק בעיניו, אלא באמת)?

• הוסף לסימניות
לכן חשוב שהלקוח יתרשם קודם מהתיק עבודות של המעצב ושידע פחות או יותר מה הסגנון והרמה שלו

• הוסף לסימניות
יש דמי סקיצות, בהנחה שאכן רק נעשו סקיצות.
וזה לא דומה לבגד, אלא לתופרת שהכינה רק את המגזרות, בלי לתפור.

• הוסף לסימניות
park, זה אכן דומה לתופרת, אך לתופרת שתפרה וסיימה לתפור את הבגד וכשראתה אותו הלקוחה הבינה ש"זה לא בדיוק מה שרציתי - ולכן אני לא רוצה לקחת את הבגד..."
יש מציאות כזו? ודאי שלא!

• הוסף לסימניות
לאחר קריאת הרבה אשכולות של תמחור כאן בפורום, נדמה לי שיש כאן פשוט חלומות גדולים של אנשים איך להרוויח כסף מכל הכיוונים.

כשלוקחים על עיצוב לוגו לעסק קטן, המחיר שונה בכלל ממחיר ללוגו לחברה גדולה (כך כתבו כאן בהמון אשכולות).

כשמזמינים מודעה שאמורה להתפרסם בפרסום חזק או בבעוצמה פעמיים שלש לוקחים עליה עשירית מחיר ממודעה שאמורה להתמרח ביתד נאמן, הפלס, המודיע והמבשר במשך חודשיים פעמיים בשבוע.

אז כשעושים משהו שיתכן ולא יהיה לו שימוש בכלל, המחיר אמור להיות כ 20%-30% ממשהו שאמור להתפרסם.

• הוסף לסימניות
מיכל, אינני חושבת שאת צודקת במקרה זה.
אין זו בעייתה של הגרפיקאית האם החליטו להשתמש בעבודתה אם לאו.
ההשקעה שהושקעה מלכתחילה בעבודה היתה על סמך כך שיקחו את העבודה!

אין זה דומה למקרה בו גרפיקאית מחליטה מראש להתגמש במחיר עבור עסק קטן ומשקיעה בו עבודה ביחס ישיר למחיר שמקבלת (כמובן שתמיד משקיעים יותר, אבל באופן כללי).

המקרה כאן מדבר על כך שסוכם על מחיר מסויים, הושקעה השקעה ובוצעה עבודה על סמך אותו מחיר - ולכן אין אפשרות לאחר העבודה לשלם רק 20-30% כי הלקוח החליט שלא בא לו פתאום להשתמש בה - כי מה שיגרם הוא הפסד ישיר לגרפיקאית שתשקיע שעות רבות בלקוחות שמשלמים חמישית מחיר במקם להתפרנס בכבוד...

• הוסף לסימניות
כשאני מכינה הצעת מחיר, אני דורשת מקדמה של 50% מראש, כשאם מבטלים לפני תחילת העבודה, המקדמה מוחזרת. אם מבטלים אחרי תחילת העבודה, המקדמה לא מוחזרת ואם מבטלים אחרי סיום העבודה, חייבים לשלם את ההפרש.
על בלבולי מוח אני לוקחת תוספת שעות

• הוסף לסימניות
ואגב, התשלום הוא לא רק עבור המוצר הסופי, הוא עבור העבודה.
אם היא תלך לעורך דין והוא יעבוד עבורה, אם היא תשנה את דעתה הוא יוותר על תשלום?
אין כזה דבר. זמן שווה כסף.

• הוסף לסימניות
דיברתי על כך שהיא פרשה בשלב הסקיצות הראשוניות. אם היא המשיכה אחרי הסקיצות ז"א שהיא הסכימה למוצר שהיא כבר ראתה וצריכה לשלם מחיר מלא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה