עזרה אמא, אל תברחי..........

• הוסף לסימניות
נו באמת .לילדים טוב בגן או המטפלת,
יש יחס. חברים, משחקים.
כל ההתחלות קשות
גם לנו קשה לחזור לעבודה אחרי חופש

• הוסף לסימניות
כשהייתי צעירונת, עשיתי כך פעם אחת, בהמלצת הגננת(!!!)
רק אחרי שהלכתי קלטתי איזו טעות נוראה עשיתי... לי עצמי היה קשה להירגע...

• הוסף לסימניות
תודה לפותחת האשכול!!!
שנה שעברה הייתי בורחת בעצת המטפלת ולקח זמן לילד להירגע...
היום פשוט הסתכלתי עליו ואמרתי לו שהוא יהיה קצת פה
ועוד מעט אני יבא לקחת אותו...
פשוט הילד פתאום הנהן תוך כדי בכי אבל הראה לי שהוא מבין (ילד בן שנתיים וחצי)
ואחרי דקה הוא התחיל להירגע אז כבר הרגשתי בלב כבד ללכת...
תודה תודה תודה!!!

• הוסף לסימניות
אוי.. :(
התחלתן להלחיץ אותי. את הבקרים הראשונים במשפחתון יעביר הבחור שלי (בן השנתיים) עם אבא שלו. שכמובן ילך אחרי נשיקה וחיבוק שלוקחים בדיוק 2 דק'...
מה לעשות? שיחות מוטיבציה קודם? כאילו, הוא יבין משהו אם אדבר איתו לילה קודם?
האמת שכבר הלכנו יום אחד למשפחתון לעשות הכרות.. נראה לכן שזה יעזור?

• הוסף לסימניות
התחלתן להלחיץ אותי. את הבקרים הראשונים במשפחתון יעביר הבחור שלי (בן השנתיים) עם אבא שלו. שכמובן ילך אחרי נשיקה וחיבוק שלוקחים בדיוק 2 דק'...
אבא זה גם מצוין.
הוא מכיר אותו , לא?;)

• הוסף לסימניות
אבא עושה את זה הכי טוב :giggle:

תדברי איתו, הוא מבין,
אפשר אחה"צ אפשר גם בבוקר, אפילו בכמה משפטים, הוא יבין שזה מתוכנן ואת יודעת מה קורה איתו ודואגת לו ותחזרי לקחת איתו.

• הוסף לסימניות
ילד שמכיר כבר את המעון והמטפלת? אמנם עבר חדר.. ולא הסכים להיכנס בהתחלה
אבל הקבוצה שלו היתה בחדר ג'ימבורי כשהגענו, אז הוא רץ לשם בשמחה הייתי צריכה לקרוא לו להגיד שלום... בקושי עשה לי בי והלך לשחק לא נראה לי קלט שהלכתי בכלל. בן שנה וחצי.

מקווה שאחרי זה הוא לא חיפש אותי.... :(
אולי מידי סמכתי על זה שמכיר שם משנה שעברה?

ותינוק בן 4.5 חודשים, איזה קשההה זה לאמא.... הכוונה לי ;) הנחתי אותו והלכתי מה יכולתי לעשות?

• הוסף לסימניות
טיפ חשוב שקראתי מרונית רוט- מצטטת:

אמא נכנסת עם אביגיל בת השנה למעון, מגיעה זמן הפרידה, אביגיל יודעת מה עומד לקרות ומתחילה לבכות ונצמדת בכוח לאימא. המטפלת רוצה לעזור, ניגשת לאימא ולוקחת את אביגיל הבוכייה ממנה.

גרוע

מי לוקח אחריות על הפרידה? המטפלת!

במצב כזה שוב נכנסנו לחוסר וודאות – הילד לא יודע האם ההורה מסכים שייקחו אותו או לא.

מה לעשות? ההורה עצמו יעביר את הילד לידי המטפלת.

הילד מקבל כאן מסר ברור – ההורה רוצה את הפרידה.

יש כאן אחריות בפרידה על ההורה ועל הילד.

לכן חשוב לזכור בפרידה אצל ילד קטן שלא הולך – לקיים שיגרת פרידה ולהעביר אותו למטפלת ולא שהיא תיקח / תקרע אותו מידי ההורה.

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
הייתי היום בגן, וראיתי אבא שנשאר קצת עם הבן שלו כדי שלא יבכה,
ואז ברגע מסוים כשהילד לא שם לב הוא יצא מהר והלך.
הילד עשה חיפוש בגן וכשראה שאבא איננו פרץ בבכי.
אז הורים יקרים, תבינו שזה לא עוזר אם בורחים! ואם הילד עדין לא רגיל לגן
והוא בוכה, אל תברחו לו במחשבה שאז יהיה לו פחות קשה כי הוא מתחיל לבכות
אחרי שאתם הולכים!!!
(וזה חוץ מהסיבות הרבות האחרות שלא לעשות את זה...)
נקרע לי הלב לראות אותו, ואולי זה יעזור למישהו להבין למה לא לעשות את זה.:(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה