דרוש מידע אמא צעירה ומפוחדת....

• הוסף לסימניות
שלחו את הבן שלי לבדיקת אולטרסאונד מפרק הירך,
ואין לי מושג מה זה אומר,
ואני ממש בלחץ...........
אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי,
ולתת מידע!

תודה מראש
רק בבריאות!!!!
נעשה קצת סדר,
מייד לאחר הלידה התינוק עובר לבדיקה אצל רופא לבדיקה כללית ואחד מהדברים שהוא בודק זה מישוש מפרק הירך לראות אם זה סגור ב100% (תדמייני את המפרק כמו דאורדורנט "רול און" שמצד אחד הכדור יכול להסתובב בחופשיות אבל מצד שני זה צריך להיות מהודק היטב כדי שהכדור לא ייצא) אם הוא רואה שיש חשש שזה קצת פתוח אז שולחים לאולטרסאונד מייד,
בגדול כל רופא יכול לחשוש לזה אבל לא כל רופא יכול לבדוק את זה... ולכן יכול להיות שהרופא הרגיש משהו ולכן שלח אותכם ויכול להיות שהוא שלח סתם כדי לשלול,

בגיל קטן אם וכאשר נמצא בעיה של חוסר התפתחות המפרק, במקרים הקלאסיים הטיפול הוא ע"י רצועות (סוג של רצועת בד עם סקוצ' שמקבע את המפרק) ששמים ברגליים לתקופה עד שהמפרק סוגר את עצמו ובמהלך התקופה עושים כמה ביקורות לראות את ההתקדמות, ובע"ה לרוב זה מסתדר ולא זוכרים מזה,
ויש החזר ע"ז מקופות החולים,
רק שיש לשים לב איפה מטפלים בזה כי האבחנה ואופן בדיקת האולטרסאונד יש בה מומחיות לזהות ולקרוא נכון את הבעיה ולקבע את המפרק במקום הנכון ולא שחלילה יתקבע בצורה לא נכונה...
אני לא ינקוב בשמות של בתי חולים.. אבל מומלץ להתייעץ (אפשר אצל פישר) בשביל לדעת איפה אסור ללכת!
יש את דר' דנינו בתל אביב שהוא מומחה גדול בזה (המחיר בהתאם...אבל שווה)
לסיכום אין מה להילחץ גם משום שעצם ההפניה היא בד"כ שלילה, וגם שהטיפול בזה בגיל קטן קל ולרוב בע"ה מסתדר
בהצלחה ובבריאות.

• הוסף לסימניות
נא לקרוא רק את התוכן כמידע ולא להסתמך על ממסד כותבי המסמך...

• הוסף לסימניות
זה בדיקה שתמיד שלחו אותנו לעשות,
וממש מתחננת שתעשו,
אחרי שפעם היה לידנו באשפוז תינוקת בת שנה
שהרופא ילדים אמר להם שאין צורך בבדיקה,
היא שכבה 3 שבועות
23 שעות ביום עם רגלים קשורות למשקולות לגבוה,
ועוד היה צפוי לפניה עוד 3 חודשים עם רגלים מגובסות,
אמרו להם שאם היו בודקים בגיל קטן,
היו פותרים את הבעיה עם רצועות,
זה בדיקה של פחות מ5 דקות ויוצאים מהאורתופד

• הוסף לסימניות
שווה לך לעשות את זה רק כדי לגלות שהחדר המתנה לאולטראסאונד מפוצץ בנשים עם תינוקות. וזה הכי נורמלי.

אצל הבן שלי היה אי סמטריות רצינית בגלל שומן בירכיים :)
הכל בסדר, אבל שווה לבדוק.

• הוסף לסימניות
כתבתי אם הם אומרים שוודאי
לא אם הם חוששים
מה לא מדויק? מתעניינת
איך אפשר לומר שוודאי, בבדיקה חיצונית?
רק אולטרסאונד יכול להביא תוצאה של 100%
בכל אופן, אחת הבנות שלי הופנתה לאשש את אבחנת הרופאה באולטרסאונד, וב"ה הכל היה בסדר.
אמנם רוחב הפיסוק היה מצומצם מאד וגם כפלי שומן היו לא סמטריים. - אבל זה לא העיד על בעיה.
איך אמר הדר' אחרי הבדיקה: "בלרינה היא לא תהיה, אבל המפרק בסדר גמור".

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל העוזרים........

נרגעתי לחלוטין
חשבתי שזה משהו מפחיד יותר.....

מי כעמך ישראל!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה