התייעצות אנטיביוטיקה ללא סיבה - להמשיך?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני מגיעה מתחום הביולוגיה, אני יודעת על מה אני מדברת, ואני בהחלט מתבססת על מקורות מהימנים.
לדוגמה-

בדקתי עכשיו לגבי נתוני התמותה,
מצטטת מתוך פרסום של משרד הבריאות
https://www.gov.il › general › infe...
מניעת זיהומים בבתי חולים משרד הבריאות - Gov.il

אין פה מספר מדוייק, אבל זה מספיק כדי לומר שמה שכתב @הלל א. לא מופרך.

ספציפית לגבי קיצור משך הטיפול האנטיביוטי יש מחקרים חדשים שטוענים שאולי עדיף לקצר, אבל לא הייתי עושה את זה בלי הוראת רופא, כי יש מקרים שבהם זה מסוכן
א. הכל חסום בנטפרי..
ב. מהשורות הפתוחות אני מבין שמדובר באנשים שנפטרים מוירוסים שחזקים מאנטיביוטיקה - כלומר: לא ממש הדיון.
ג. הלחצת...

• הוסף לסימניות
@שם משתמש: נחוץ ,
נהניתי שגם בסיטואציה הזו אתה שומר על חוש הומור בריא.
מכל התגיות הכי אהבתי את "קופת הזויים עם קומץ רופאים", פשוט צחקתי.

שיהיה לכולנו חודש טוב וחורף בריא.
תודה. עבדתי עליהם במשך כמה דקות טובות לפרוק את העצבים שלי פה במקום על קופת החולים שאני מפתח נגדה כבר הרבה זמן עצבים.. אבל לצערי התגיות 'התבלגנו' לפי סדר מסוים..

• הוסף לסימניות
א. הכל חסום בנטפרי..
ב. מהשורות הפתוחות אני מבין שמדובר באנשים שנפטרים מוירוסים שחזקים מאנטיביוטיקה - כלומר: לא ממש הדיון.
ג. הלחצת...
לא מדובר על וירוסים, שאין קשר בינם לבין אנטיביוטיקה.
מדובר על חיידקים עמידים, שכפי שנטען פה קודם, מתפתחים בין היתר משימוש לא נכון באנטיביוטיקה, ולכן חשוב להקפיד על נטילה והפסקה רק לפי הנחיות הרופא.

ואין מה להלחץ.
במקרה שלך, שאין חיידק, וודאי שאין סכנה עבורך מהפסקת האנטיביוטיקה. יש מחלוקת אם צריך להמשיך כדי למנוע התפתחות עמידות, אבל ההמלצה להפסיק די נפוצה.
אם כבר הבעיה היא בזה שהתחלת אנטיביוטיקה לפני שהיו תוצאות, אבל גם כאן הבעיה לא אישית עבורך, אלא בכך שייתכן ותרמת עוד קצת לעמידות ההולכת ומתפתחת של חיידקים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אין כאן שום מידע מאומת.
ולכן, אני חוזר ומדגיש את דעתי בעניין, ולטעמי חשוב שזה יהיה ברור..
אני מבין שמבחינתך אני אמור לחפש עכשיו את כל המחקרים שקראתי והחומרים שלמדתי במשך השנים רק כדי להוכיח לך משהו?
אולי נתחיל בכלל מזה שקיימים חיידקים כי הרי אי אפשר לראות אותם בעין רגילה...
תודה ל @טילון שהביאה קצת נתונים.

ואגב, על מה מתבססת דעתך הכל כך ברורה? על מידע מאומת?

• הוסף לסימניות
רק לסיכום: אין סכנה לאדם בעצמו להפסיק את האנטיביוטיקה שהוא לא היה אמור לקחת מלכתחילה
יש סכנה כללית מהמצב הזה שמוביל להתפתחות חיידקים עמידים וכו'
@טילון @הלל א. האומנם?

• הוסף לסימניות
רק לסיכום: אין סכנה לאדם בעצמו להפסיק את האנטיביוטיקה שהוא לא היה אמור לקחת מלכתחילה
יש סכנה כללית מהמצב הזה שמוביל להתפתחות חיידקים עמידים וכו'
@טילון @הלל א. האומנם?
לא מדוייק
יש מצבים, כמו דלקת גרון, שבהם חשוב לסיים את הטיפול גם מסיבות רפואיות של האדם עצמו.

• הוסף לסימניות
אני מבין שמבחינתך אני אמור לחפש עכשיו את כל המחקרים שקראתי והחומרים שלמדתי במשך השנים רק כדי להוכיח לך משהו?

מסכימה. מצד שני, אני לא חושבת שכדאי לקבל החלטות על סמך משהו שמישהו אנונימי בפורום כתב, מבלי להביא את המקורות שלו.

גם זה שכתבתי שאני עוסקת בביולוגיה, לא אומר שכדאי למישהו שלא מכיר אותי לקבל החלטות רק על סמך מה שאני כותבת פה.
זה כן יכול להיות בסיס טוב לחפש מידע אמין יותר.

• הוסף לסימניות
לא מדוייק
יש מצבים, כמו דלקת גרון, שבהם חשוב לסיים את הטיפול גם מסיבות רפואיות של האדם עצמו.
אני כתבתי על אנטיביוטיקה שהוא לא היה צריך לקחת מלכתחילה.
בכל מקרה ההדגשה והחידוד חשובים מאוד

• הוסף לסימניות

אתה לא אמור לחפש.
ולא אמור להוכיח כלום.
וגם לא אמור לכתוב דברים בפורום ציבורי, אם אין לך כוח להוכיח את זה.
וגם לא אמור לכעוס :)

אני לא יודע כלום, ולכן לא כתבתי כלום.
רק ביקשתי שמי שכן כותב שלא יכתוב סתם אלא יוכיח את דבריו.

והכל בשמחה תמיד :):)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה