אני כבר מתחילה להרים ידיים. אולי יש לכם רעיון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1199528:
מדובר על אחת מירושלים?
אני מכירה מישהי שמתאים לה לעשות כאלה טריקים
מדובר על כמה מירושלים וכמה מב"ב וכמה מת"א וכמה מביתר וכמה מצפת וכמה....
מאיפה לא?
לצערינו, התופעה הנפוצה של אנשים שקונים ויודעים שלא יוכלו לשלם, ובכ"ז עושים עסקאות מצויה בכל מקום.
לא נעים ליפול עם אנשים כאלו, ועוד יותר לא נעים ליפול איתם כשהם החזקים יותר ואת החלשה והפחדנית...

אני הייתי שמחה בשבילך אם היית יכולה להוציא מהם את הכסף בכל צורה שהיא, ואם לא, תזכרי שיש דין ויש דיין, ואולי אפילו תזכירי להם את זה בפעם הבאה שהם ח"ו ידחו אותך. נראה לי שזה קצת מפחיד לשמוע את המילים האלו באופן ישיר. אולי זה יעשה להם משהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בת מרדכי;1198496:
אני כל כך מודה לכולכם. חשבתי הרבה אם לשלוח להם מכתב עם העתק לעו"ד או רב וכו'. הבעיה היא, שהיא לא נתנה לי צ'יק ביטחון או משהו כזה - למרות בקשותי החוזרות ונשנות, (אפילו לא חתמה על דף תלמידה רגיל, עם תנאי הקבלה לקורס וחתימה למטה). אז אין לי עם מה ללכת להוצאה לפועל-עורך דין-דין תורה.
בלי שום מסמך חתום על ידה שהיא לומדת-למדה, איזה אליבי יש לי לתבוע אותה? (חכמה האשה, אין מה לומר). אני יכולה לתבוע אותה לדין תורה בלי שום מסמך? אם הם רוצים לגנוב, הם יכולים גם לשקר ולכפור למשל בעובדה שהיא למדה או משהו דומה. או ששילמו כבר. מי שמסוגל לא' מסוגל גם לב' ולג', לא?
על סכומים קטנים יותר, כבר מחלתי בעבר לא פעם ולא פעמיים. תמיד עדיף לסלוח ולשכוח מאשר לריב, לאכול את הלב, להסתכסך וכד'.
אבל סכום של כמה אלפים משמעותי לי. קשה לי לוותר עליו סתם כך.

בהחלט אפשר לתבוע לדין תורה בלי שום מסמך. זה שהיא תשקר במצח נחושה, ותגיד שלא היו דברים מעולם (או לשקר שכבר שילמה את הכל), אינו מסתבר בעיני. [ודרך אגב, על פי הלכה, במקרה כזה את יכולה לחייב אותה להשבע. אף כי כיום בבית דין יסובבו אותך מכל הצדדים, ולא יתנו לך לממש את הזכות הזו]
לאיים בפנייה לערכאות - אסור על פי הלכה (עכ"פ ללא היתר מבית דין). החתמת עורך דין וכדומה, לכאורה יכולה להיראות כרמז לאיום כזה (אם לא שמתכוונים ללכת לבית משפט, מה טיבו של עורך דין?).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י s976;1199604:
בהחלט אפשר לתבוע לדין תורה בלי שום מסמך. זה שהיא תשקר במצח נחושה, ותגיד שלא היו דברים מעולם (או לשקר שכבר שילמה את הכל), אינו מסתבר בעיני. [ודרך אגב, על פי הלכה, במקרה כזה את יכולה לחייב אותה להשבע. אף כי כיום בבית דין יסובבו אותך מכל הצדדים, ולא יתנו לך לממש את הזכות הזו]
לאיים בפנייה לערכאות - אסור על פי הלכה (עכ"פ ללא היתר מבית דין). החתמת עורך דין וכדומה, לכאורה יכולה להיראות כרמז לאיום כזה (אם לא שמתכוונים ללכת לבית משפט, מה טיבו של עורך דין?).

עורך דין יכול לייצג אותה גם בבית דין. לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י judi2525;1199173:
חחח
התכוונת בודאי לסדום ועמורה...

לא התבלבלתי...
כמו שאומרים: "מה?" - "תפוח אדמה!"
אצלנו אומרים: "מה פתאום?" - "פיתום ועמסס"...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושמוש;1199255:
למה זה יסבך?
אני אומרת זאת מנסיוני האישי.
זה עבד יופי.
וגם אני הרווחתי מזה-
כי לא הייתי צריכה לשלם לבעל מקצוע.
אומנם היה מדובר במאות ולא באלפים
אבל הרעיון-
אם מיישמים אותו-
מביא רגיעה לשני הצדדים.
איזה עורך דין יטפל בכזה דבר?
מדובר על תשלום לקורס-
לא משהו בסדר גודל רציני.
והתשלום לעו"ד לפתיחת תיק וכו'
יעלה בדיוק את המחיר שהיא חייבת.

כי, לפי עד כמה שהבנתי אותם, התחילו סיפורים שהוא בוודאי יכול להביא אותם ברכב.. אבל לא היום.. ו"סליחה! שכחתי!.. ברח לי לגמרי מהראש.." ואשה לא תעשה את העבודה כמו שצריך או שתעשה משהו קטן או לא שווה ותתעון שזה מספיק מעל ומעבר לדעתה.. ועל הכסף אחרי ההסכם כזה הכותבת בוואדי יכולה לשכוח, כי... "הרי כבר סיכמנו שאתם לא רוצים את הכסף אלא עבודה במקום.." וכו'.. וכו'..

• הוסף לסימניות
פעם אחד פניתי לעו"ד שיבצע את שיחת הטלפון ללקוח בהתראה שאם לא ישולם הוא יפתח תיק בהוצאה לפועל והתשלום הגיע מאוד מאוד מהר. יותר ממה שחשבתי

שילמתי רק 50 ש"ח

• הוסף לסימניות
האשה לא עובדת. בעלה מלמד בת"ת. אין להם מה לתת לי בתמורה. אחכה עוד שבוע, ואשלח להם מכתב עם "העתק לעו"ד פלוני". נראה מה תהיה התגובה.

• הוסף לסימניות
..

נכתב ע"י בת מרדכי;1200216:
האשה לא עובדת. בעלה מלמד בת"ת. אין להם מה לתת לי בתמורה. אחכה עוד שבוע, ואשלח להם מכתב עם "העתק לעו"ד פלוני". נראה מה תהיה התגובה.

למה לחכות שבוע?! בקצב כזה, תגיעי מהר להתיישנות.
אם לך יש את הזמן, אז למה שלהם לא יהיה זמן...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה