עזרה אני מוחה על הרמת יד בתורת משה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
קראתי באשכול צילום את הכתבה הבאה:

https://www.prog.co.il/threads/הפרת-זכויות-בשימוש-בתמונת-החברותא-זיכתה-את-הצלם-ב-51-400-ש-ח.351003/

ואני ממש מזועזעת.
פניה לערכאות הינה הרמת יד בתורת משה.
קבלת כסף שאינו ע"פ ההלכה- הינה גזל גמור.

בלי להכנס לדיון של זכויות יוצרים, שכפי שכתוב הארגון פיצה את הצלם בסך 1,500 ש"ח שזהו סכום סביר לפי כל קנה מידה.
לקחת סכום אגדי שכזה מארגון שופר על תמונה יפה ולגמרי לא נדירה.
נבזות.

• הוסף לסימניות
אני הייתי מלמד זכות שיש היתר מרב..
לבצע הרתעה כדי להציל את כלל בעלי המקצוע בתחום הפרוץ הזה זה חשוב מאוד..
תחשוב על זה.
אין כזה היתר למען ישמעו ויראו ובפרט שכמעט בטוח שארגון שופר היה מסכים ללכת להתדיין בפני דין תורה, אכן אוי לו לדור שכך עלתה בימיו.

• הוסף לסימניות
אין כזה היתר למען ישמעו ויראו ובפרט שכמעט בטוח שארגון שופר היה מסכים ללכת להתדיין בפני דין תורה, אכן אוי לו לדור שכך עלתה בימיו.
אני הרי לא באמת רב פוסק, אז אם כבוד הרב אומר כך, אני פורש.
לגבי החלק השני, אכן, הנחות יפות..

• הוסף לסימניות
טוב שהעלית את הנושא-
התביעות האלה אכן הזויות אף בעיני,
אבל אני בדיוק מכירה מקרוב מקרה של תביעה דומה,
וצריך לדעת להזהר.

• הוסף לסימניות
למצולם אין זכות לתבוע את הצלם?
או לפחות להתחלק ברווחים...

• הוסף לסימניות
עפ"י חוק תמונה של אדם היא לא רכוש פרטי. אפשר לצלם אדם ולהפיץ את תמונתו בכל מקום.
חוק הזוי? כמו המדינה הזו....

• הוסף לסימניות
עד כמה שאני זוכרת, קראתי פעם שהמצולמים תבעו צלם על כך שפרסם תמונה ללא אישור המצולמים

• הוסף לסימניות
אז את המבוגרים מותר לצלם ולפרסם ללא אישור בכל ראשי חוצות?!
:mad:
ואגב, למה כל עיתון מקפיד לכתוב ליד כל תמונה ׳תמונת אילוסטרציה׳ ו׳למצולמים אין קשר לכתבה׳?

• הוסף לסימניות
אז את המבוגרים מותר לצלם ולפרסם ללא אישור בכל ראשי חוצות?!
:mad:
ואגב, למה כל עיתון מקפיד לכתוב ליד כל תמונה ׳תמונת אילוסטרציה׳ ו׳למצולמים אין קשר לכתבה׳?
אחרת המצולמים בתמונה יכולים לתבוע את העיתון על דברים שנכתבו עליהם כביכול
כמו הוצאת דיבה

• הוסף לסימניות
לא היה לו סיכוי בבי"ד חרדי, שם הוא לא היה יכול לערבב אותם שתמונה כזו קשה לצלם..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה