עזרה אני עוסק פטור, האם צריכה תאום מס?

• הוסף לסימניות
עובדת גם כשכירה,
אם כן, אשמח לדעת מה המשמעות של זה..

• הוסף לסימניות
כן, את צריכה.
המשמעות היא שלא יקחו ממך יותר מס ממה שעלולים לקחת אם את לא מצהירה.
זה הליך מאוד מאוד פשוט, את נכנסת לאתר רשות המיסים: https://secapp.taxes.gov.il/Srsherutatzmi/startpage.aspx#/MahnakAvodaNew
ומשם את יוצרת לעצמך שם משתמש וסיסמא, ממלאה את כל הפרטים שצריך (ואולי הם כבר שם). אחר כך כבר תראי שאת יכולה להגיש בקשה לתיאום מס.
בתיאום את כותבת את שם המעסיק שלך ואת הח.פ. שלו וכמה כסף את מרוויחה בשנה או בחודש. הסכום שתכתבי לא חייב להיות מדוייק ועדיף שתכתבי יותר מאשר פחות. נניח את מרוויחה 5000 בחודש, אז תכתבי 6000, כי אם פתאום יוסיפו לך בונוסים וכאלה שלא תצטרכי לעדכן את התיאום.
המערכת תנפיק לך אישור ואת האישור את מביאה למעסיק. זה הכל.
זה לטובתך ולא יגרע ממך כלום. אני עושה את זה על בסיס קבוע.

• הוסף לסימניות
לעסק העצמאי תצטרכי לחכות להחזר עד שמגישים הדוח
וזה רק באמצע השנה העוקבת

• הוסף לסימניות
תאום מס זה רק לשכיר ב-2 מקומות
עצמאי + שכיר במקום אחד לא צריך תאום מס
אלא אם את עוסק זעיר

• הוסף לסימניות
תאום מס זה רק לשכיר ב-2 מקומות
עצמאי + שכיר במקום אחד לא צריך תאום מס
אלא אם את עוסק זעיר
ממש לא מדויק
אפי' ספק בחברה מסוימת גם כשלא מקבל תלוש וזה המקום היחיד שעובד
חייב תיאום מס אחרת החברה עצמה מורידה לו את המס . מנסיון.

• הוסף לסימניות
זה תלוי אם העסק מוגדר פטור או זעיר.

אני גם שכירה וגם עצמאית
כשהייתי עוסק פטור - לא הייתי צריכה לעשות תיאום מס
כי כשמגישים את הדו"ח השנתי - מצהירים על כל ההכנסות וכך המס מחושב.
השנה עברתי להיות עוסק זעיר
ולכן הייתי צריכה לעשות תיאום מס
כי הוא בא במקום ההגשה של הדו"ח הארוך והמפורט.

• הוסף לסימניות
ממש לא מדויק
אפי' ספק בחברה מסוימת גם כשלא מקבל תלוש וזה המקום היחיד שעובד
חייב תיאום מס אחרת החברה עצמה מורידה לו את המס . מנסיון.
אתה מתכוון כנראה לאישור ניכוי מס במקור, זה משהו אחר
תאום מס צריך רק שכיר ב-2 מקומות עבודה ומעלה
אלא אם מדובר בעוסק זעיר- ששם כן צריך תאום מס וזה משהו חדש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה