אני צריך ליסינג פרטי או עסקי?

• הוסף לסימניות
אם אני עצמאי ואני רוצה לקנות רכב בליסינג (בתשלומים) אני צריך לקחת את המסלול הפרטי או העסקי? קראתי פה https://ashdodnet.com/צרכנות-ועסקים/סוגי-ליסינג-פרטי-שכדאי-להכיר-479229 שיש ליסינג תפעולי פרטי וליסינג מימוני פרטי וששניהם הם לאנשים שהם "לא עסקיים, מסחריים או ארגוניים", אבל אם אני עצמאי מה אני נחשב? הרי אני לא ממש חברה מצד אחד אבל מצד שני אני כן רוצה לקבל הכרה למס על ההוצאות של הרכב - מישהו יודע איזה מסלול אני צריך? וכמה זיכוי במס אני יכול לקבל על זה? ליסינג זה שונה מקנייה של רכב מבחינת ההכרה למס? בגלל שזה בתשלומים?

• הוסף לסימניות
בגדול גם הוצאות הליסינג וגם רכישת הרכב (פחת) מוכרים למס לעצמאי באותם אחוזים. כמובן שרצוי לבדוק כל מקרה לגופו.
הבהרה: אף אחד לא דיבר על מע"מ

• הוסף לסימניות
יש המלצה על חברת ליסינג אמינה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

מכיוון שחישוב מס הכנסה מבוצע בצורה שנתית, עובד שמעסיקו לא יעביר את ההפרשות לביטוח הפנסיוני לפני סוף שנת המס, לא יוכל ליהנות מהטבת "זיכוי ממס" הניתנת באותה שנה, ועשוי לשלם מס גבוה מזה שהיה אמור לשלם.
מה זה אומר? המעסיק אמור להפריש את הפנסיה של דצמבר לפני סוף החודש?
רשות המסים מודיעה כי בעלי עסקים ששינו את סוג התיק שלהם במס הכנסה ל"בעל עסק זעיר" יוכלו להגיש את הדיווח השנתי המסכם עבור שנת 2025, ולשלם את המס בגין שנה זו, עד ליום 31.5.2026 במקום 31.3.2026. מדובר בדיווח הפותר בעלי עסק זעיר מהחובה להגיש דו"ח שנתי.

בסוף חודש נובמבר 2024 פתחה רשות המסים בפני עסקים עם מחזור עסקאות שנתי שאינו עולה על תקרה מסוימת (122,833 ₪ נכון לשנת 2026) את האפשרות להירשם במס הכנסה כ"בעל עסק זעיר" וליהנות מהתנהלות קלה יותר ומממשקים פשוטים מול רשות המסים.

מרגע שנרשמו, נדרשים עסקים אלה לשתי פעולות בשנה בלבד: במהלך שנת המס הם נדרשים לבצע חישוב מס במערכת תיאומי המס (בדומה לשכירים שעובדים בעבודה נוספת), ובתחילת השנה העוקבת הם נדרשים להגיש את הדיווח השנתי המסכם, שבו הם מדווחים על מחזור הכנסתם ומשלמים את המס המגיע, בהתאם לחישוב שהמערכת עורכת עבורם על בסיס תיאום המס ולאחר ניכוי הוצאות בשיעור של 30% מהמחזור.

בהתאם לחוק יש לבצע את הדיווח השנתי והתשלום עד ל-31.3 של השנה העוקבת. אולם לאור העובדה שמדובר במהלך חדש יחסית, הוחלט כי לצורך הדיווח והתשלום בגין שנת 2025 בלבד, תינתן אורכה עד ל-31.5.2026.

גם בשנה שעברה כתבו אותה הודעה
https://www.prog.co.il/threads/אורכ...-שנתי-ולשלם-את-המס-עד-ה-31-במאי-2025.1048858/

תנאי שכר והטבות​

שכר מהיום הראשון:
  • שכר התחלתי חודשי משוקלל של כ-9,000 ₪ *
    סכום זה כולל תוספות קבועות, החזרי הוצאות נסיעות ותשלומי אחזקת רכב פרטי. לא כולל תשלום עבור שעות נוספות.
  • עבור עובדים שהם הורים לילדים עד גיל 5 תשולם בנוסף תוספת מעונות*
    נעה בין 351-588 ₪ בחודש.
  • בנוסף, רכיבים המשולמים אחת לשנה:
    - ביטוח רכב עד 7,000 ₪ (שווי של כ-583 ₪ בחודש)
    - קצובת הבראה כ-3,300 ₪ (שווי של כ-275 ₪ בחודש)
    - קצובת ביגוד כ-2,400 ₪ (שווי של כ-200 ₪ בחודש)

שווי שכר חודשי משוער כ-10,000 ₪​

שכר לאחר הסמכה:
לאחר הסמכה של כ-8 חודשים מתווספים
  • תוספת ליבה חדשנית כ-2000 ₪ לחודש
  • פרמיה חודשית התחלתית כ-1,200 ₪

שווי שכר חודשי משוער כ-13,000 ₪​

הטבות סוציאליות:
  • פנסיה בהתאם להוראות החוק
  • קרן השתלמות
  • סבסוד ארוחות צהרים
  • מכסת ימי חופש
  • מכסת ימי מחלה
  • 2 ימי בחירה (ימי היעדרות בשכר לפי בחירה)
  • אפשרות לעבודה היברידית (פעם בשבוע)
  • שבוע עבודה של 40 שעות
  • קרן ידע – קרן המיועדת לאקדמאים בהסתדרות המח"ר אשר מאפשרת להשתתף בימי עיון וסמינרים מקצועיים בארץ ובחו"ל בעלות מוזלת
  • פעילויות גיבוש לצוות, סיורים, מתנות לחגים, ימי הולדת ואירועים שונים.
מסלולי קידום והכשרה:
  • השתתפות בקורס המוביל בישראל להכשרת מומחי מס (כ-7 שבועות במתכונת יום)
  • קורסים והשתלמויות מקצועיות
  • מלגות לימוד למצטיינים
  • התמחות מוכרת בראיית חשבון של עד שנתיים
  • השתתפות בהכשרות מקצועיות מטעם לשכת רואי החשבון בכנסים מקצועיים
  • סבסוד השתתפות בכנסים באילת
הבהרה: התשלומים המפורטים לעיל הם תשלומי ברוטו. כל התשלומים ישולמו בהתאם ובכפוף להוראות החוק, התקשי"ר והוראות החשב הכללי, בנוסחם כפי שיתעדכן מעת לעת. בכל מקרה של סתירה או אי התאמה בין מסמך זה לבין הוראות החוק, התקשי"ר והחשב הכללי – יגברו האחרונים
כל התנאים, ההטבות, מסלולי הקידום וההכשרה הינם בכפוף לחוזה העסקה שייחתם בפועל, ומשתנים בין מפקחי מס הכנסה למבקרי חשבוניות מע"מ. התנאים, ההטבות והמידע המופיע בדף זה הינם להתרשמות בלבד ואין בדבר חיוב.

• תודה
Reactions: השקעות R הון1 //
1 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה