אני קצת מסוחררת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yudb;1347125:
רותי, כדאי לך להיבדק אצל נוירולוג...

ברור נבדקתי ואפילו עשיתי סיטי ראש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1347164:
לא צריכים לעשות מזה עסק. אם זה נורא מציק, ממש באופן יומיומי, כדאי לבדוק מה אפשר לעשות, אבל אם זה התקפים, כמו שבדרך כלל קורה (ורטיגו זה בעיקר התקפים), אז זה לא באמת כזה נורא, זה קורה פעם ב... (לפעמים אפילו פעם בשנתיים) ואז שוכבים ונחים עד שזה עובר (יכול לקחת כמה ימים. לא נעים, אבל לעצור את המרוץ של החיים זה אפילו נחמד). יש לזה תרופה אבל לא נותנים אותה בהיריון.
זה לא התקפים זה כ ל הזמן !!

• הוסף לסימניות
מעניין.
זה שונה לגמרי ממה שאני מכירה.
את מרגישה שהעולם מסתובב או שאת מרגישה חוסר יציבות? כי הראשון נקרא סחרחורת והשני קוראים לו בטעות סחרחורת (כך למדתי הרגע מהאתר של כללית).

• הוסף לסימניות
אולי אני אשנה את ההגדרה,זה סוג של חולשה,שמיד בא לי לשכב.בלי שום תופעות נוספות.(ד"א את זה אני כותבת מהמקלדת והעכבר האלחוטיים שנמצאים עכשיו לידי במיטה)

• הוסף לסימניות
כדאי לבדוק רמת הסוכר, יכול להיות שזה מאוד נמוך.
או יכול להיות שחסרים ויטמיני B.

• הוסף לסימניות
יכול להיות גם תת פעילות של בלוטת התריס.

• הוסף לסימניות
יש מצב שזה בגלל שאני כמעט צמה לחלוטין ביומיים האחרונים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י s20000;1347541:
יש מצב שזה בגלל שאני כמעט צמה לחלוטין ביומיים האחרונים?

אז מה השאלה? אם צמים, בטח מרגישים חולשה.

• הוסף לסימניות
אני רגילה לאכול ארוחה ביום, בדר"כ לא בבוקר.
בדר"כ זה לא מפריע לי כי העבודה שלי בישיבה ואני לא חווה סחרחורות אבל כשהייתי חייבת לרוץ ולארגן דברים בבוקר במהירות במשך שעה פלוס - מיד הסחרחורת היתה מופיעה.
מאז שהתחלתי לשתות את הקפה בבוקר (עם כמה עוגיות ליד...) - זה עבר כמעט לחלוטין.

לדעתי זה קשור גם להרמת לחץ הדם עם הקפה וגם להרמת הסוכר עם העוגיות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1347417:
מעניין.
זה שונה לגמרי ממה שאני מכירה.
את מרגישה שהעולם מסתובב או שאת מרגישה חוסר יציבות? כי הראשון נקרא סחרחורת והשני קוראים לו בטעות סחרחורת (כך למדתי הרגע מהאתר של כללית).

האפשרות השניה

• הוסף לסימניות
יש לפחות 50 סיבות לסחרחורת
כך שלאחת קפה עוזר ולשניה
סוכר
לשלישית ברזל
לרביעית זה בא מהאוזניים וכו
ויש כאלה שעוד לא מצאו למה....

• הוסף לסימניות
מה שאני מכירה שונה לגמרי. פתאום חווים סחרחורות אדירות. א"א לעמוד, א"א לשבת, רק לשכב בלי להזיז את הראש. אם קמים - נופלים והרבה פעמים גם מקיאים. יש זעה קרה בכל הגוף, ויכול לקחת מספר ימים עד שזה חולף. בזמן ההתקף אי אפשר לתפקד בכלל. בקיצור, לא נעים בכלל. זה מאוד מבהיל.

זה מתואר באתר כללית כך:
סיבה שכיחה לסחרחורת אמיתית היא זיהום נגיפי של איבר שיווי המשקל. במקרים רבים החולה אינו מסוגל לקום מהמיטה משום שחוסר היציבות שהוא חש ממש קיצוני. זה נמשך כמה ימים וחולף מעצמו. אומנם זה מבהיל, אבל אין סיבה לדאגה.
סיבה מאוד שכיחה נוספת לסחרחורת אמיתית היא ורטיגו שפיר שתלוי בתנוחה (Benign Positional Vertigo). במקרה כזה הסחרחורת קשורה לרוב למערכת הווסטיבולרית שנמצאת באוזן.

ומה שכתוב שם לגבי מה שאת מתארת זה זה: (אבל בטח את כבר מעודכנת).
איך מטפלים בתחושה של חוסר יציבות?

סיבה שכיחה לתחושת חוסר יציבות, שמתורגמת לעיתים לסחרחורת, היא נפילת לחץ דם בשינוי תנוחה. בשכיבה לחץ הדם יכול להיות נמוך כי לא צריך הרבה לחץ כדי להזרים דם למוח. בישיבה ובעיקר בעמידה הגוף צריך להגביר מעט את לחץ הדם כדי לוודא שהדם אכן יגיע לראש שנמצא במצב כזה מעל הלב, כמובן.
כדי להעלות את לחץ הדם הגוף מפעיל מנגנונים שמכווצים את העורקים, וזה חייב להיעשות במהירות. שינוי תנוחה מהיר עלול לגרום לנפילה בלחץ הדם משום שהמנגנונים שאמונים על כיווץ העורקים לא מספיקים להגיב, מה שגורם לתחושת ערפול וחוסר יציבות, אפילו עד כדי עילפון במקרים קיצוניים. זה מחמיר, כצפוי, עם העלייה בגיל, כי העורקים מתקשחים, וגם ההפרשה של החומרים שאמורים לכווץ את כלי הדם איטית יותר.

• הוסף לסימניות
בשורה טובה לסובלים מ"ורטיגו"
יש מחקר חדש שנתנו לסובלי ורטיגו תוסף תזונה בשם "פיקנוגנול" 150 מ"ג ליום, ואחר חצי שנה קרוב ל90 אחוז התרפאו!
קישור למחקר: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24988090

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת