אינדיזיין אני רוצה לשים עמודים אחד מעל השני בכדי לעשות הזמנה עם סימני קיפול

• הוסף לסימניות
איך אני עושה זאת?
הגעתי עד לשלב הזה
אך העמודים מתחברים רק זה לצד זה ולא אחד מעל השני..
1645721824052.png

• הוסף לסימניות
יוצרים צמדים רגילים,
בוחרים את העמודים בחלונית ה-Page
לחצן ימני > Page Attributes
Rotate

• הוסף לסימניות
זה מסובב אותם?!
ועדיין לא נותן את התוצאה של אחד מעל השני בצמוד...

• הוסף לסימניות
זה מסובב את התצוגה, לא את הדף.
ולכן בהגדרות עמוד צריך להפוך בין הרוחב לגובה, צמודים רגיל בצד ימין
ואח"כ הופכים את כל התצוגה..
(לשים לב, שצריך לסובב את כל הטקסט והאויבקטים, ואח"כ ביצוא רואים את הדפים הפוכים)

• הוסף לסימניות
זה מסובב את התצוגה, לא את הדף.
ולכן בהגדרות עמוד צריך להפוך בין הרוחב לגובה, צמודים רגיל בצד ימין
ואח"כ הופכים את כל התצוגה..
(לשים לב, שצריך לסובב את כל הטקסט והאויבקטים, ואח"כ ביצוא רואים את הדפים הפוכים)
לא רק, יש דרך גם כמו שרצית, עשיתי את זה פעם, לא זוכר איך, אבל מצורף פה הקובץ להורדה:

קבצים מצורפים

• carte du mariage d'Eliel.indd
    1.9 MB · צפיות: 45
  • הוסף לסימניות
היי, נזכרתי...
צריך לכבות את ה-Facing Pages. ואז בחלונית ה-Page לכבות את ה-Allow Selected Spread to Shuffle, שזה מאפשר ל'ספריד' (התפשטות עמודים) להתערבב ולא להיות אחד ליד השני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

מודל יצחק נבון פירוט מורחב.

המודל עדיין באמצע שלבי בניה וגימור ויש תכנית להוסיף לו בצד גן עם אנדרטות קטנות בע"ה.
ובקשר לעצם הבניה ,ככה-הרכבת עשויה ממשחק הרכבה ממש מיוחד שנמכר בארה"ב מחברת פישר פרייס לפני כעשרים שנה והחלקים שיש לנו ברובם ממה שאבא שלי שיחק בו כשהוא היה ילד וגם יד שניה מאיביי, מצורף תמונות של המשחק הוא באמת מיוחד ואפשר לעשות איתו אין ספור דברים (אני מתכנן לשים עוד תמונות מעוד דברים שבניתי)
אז הרכבת כולה נבנתה מהמשחק הזה למשחק לאחים קטנים ואח"כ היה רעיון לבנות גם את התחנה יצחק נבון כיוון שהרכבת נבנתה ע"פ הרכבת ישראל שבאה לי-ם (האדומה).
ולפני כמה שנים התחלתי לשלב לוחות פוליגל ביצירות כחומר מילוי מצויין לרצפה וקירות וגגות והייתי חותך את הלוח פוליגל בהתאם לצורך עם סכין יפני .
אז התחנת רכבת עשויה בעיר משלדה בסיסית של המשחק הרכבה (החלקים ממש נגמרו על הקשקש כולל הרכבת) והגג והבנין השחור וכל הרצפות והקירות בתחנה וגם כל העמודים וגם הרציף שבקומה למטה (יצורפו תמונות,) עשויות מלוחות פוליגל של120*80 ס"מ שחתכנו בבית.
ומלבד זאת יש גם קצת מחומרים אחרים שקף כחול לחלונות זכוכית הגדולים שבאולם נוסעים והרבה סיכות משרדיות לחבר בין דברים שונים ויש גם חוט דנטלי בתחנה וגם קיסמי שיניים וגם צבעים-אקריליק ולורדים לקישוט.

ובפירוט תהליך העבודה : יש בפוליגל שתי שכבות צמודות של פלסטיק דק בדומה לקרטון ואם חותכים רק שכבה אחת נהיה אופציה לקפל את הלוח פוליגל וזה נותן אפשרות לעשות זוויות מעוגלות או חדות מפוליגל לפי הצורך וכך נעשו כל העמודים בתחנה שהם בעצם חתיכה אחת שקופלה ל4 ועוד הרבה מקומות שיש שתי חתיכות בזווית צמודה יתכן שזה חתיכה אחת מקופלת, וגם הקימור בקצה הגג עשוי מחתיכה אחת עם חיתוך לחצי פוליגל (כלומר שכבה אחת) פעמיים לצד אחד ועוד פעם לצד השני תלוי לפי כיוון הקיפול.
וגם העיבוי לגג בחור העגול במרכז התחנה נעשה מרצועת פוליגל באורך כ125-130 ס"מ שנחתך בחיתוך חלקי (לא עד לצד השני) בערך כל 3 ס"מ ומזה נוצר עיגול ארוך.
המגן דויד גם עשוי מפוליגל וכל דגל נחתך בפני עצמו מרצועת פוליגל (קצת עבודת פרך אבל נחמדה) והכל נתלה על חוט דנטלי שהיה יותר נוח לחיבור.
גם המדרגות נעות עשויות מפוליגל 100% עם חיבורים ע"י סיכות משרדיות והמדידות היו לפי התחנה עם סרגל רגיל וחישוב הזווית עם חלקי מגנטים של "פליימאגס" .
ועוד מדידות נעשו עם חומרים מזדמנים כגון מגש הגשה עגול לחור בגג, וסיר הפוך לאחת הבמות של האנדרטה שאמורה להיות ליד התחנה. המודל לקח בערך 50-60 שעות עבודה ונתן הרבה הנאה!

קבצים מצורפים​

יש מתכון של עוגת כריות שלמות שהכנתי כבר כמה פעמים
המתכון מהאשכול הזה:
כלתי הביאה לחג פס של חטיף כריות, - 'אחד הדברים'

כלום עבודה, יפה, שווה, מסוכן.

(קרדיט- מרגלית ביכלר)

חבילת כריות נוגט
400 גרם שוקולד מריר (כלתי שמה חלבי)
400 גרם טחינה גולמית
לוטוס - לבחירה

אופן הכנה:
משטחים חבילת כריות בתבנית
ממיסים את השוקולד והטחינה
שופכים על הכריות.
מקררים.
אפשר לזלף לוטוס מעל.

זה טעיםםםםםםםםםםםםם
עשיתי כבר כמה פעמים למשפחה, יוצא מהמם, אבל צריך לשמור בקירור עד ההגשה, כי זה נמס מהר.
אני רוצה לעשות לארוע, ולהביא קוביות חתוכות,
מה אני יכולה לעשות כדי שלא ימס בארוע? יש לכן רעיון?
ואגב, אני מכירה את המתכון עם 500 גר' שוקולד ו- 500 גר' טחינה גולמית,
איך זה יוצא עם 400 גר'?
אולי לכן זה נמס לי מהר? או שזה לא משמעותי?
ועוד שאלה, אני תמיד עירבבתי את הכריות עם השוקולד והטחינה בקערה ואז העברתי לתבנית,
אם לא מערבבים - כמו במתכון הזה (וכך חוסכים כלי לשטוף...) - אז איך זה נראה מלמטה? הרי התערובת של השוקולד לא עוטפת את הכריות גם מלמטה, זה לא בולט?
ואגב רעיון לשים בתבניות אינגליש קייק, יותר קל לחתוך.
אשמח אם מישהי שמבינה תוכל לענות לי כמה שיותר מהר, זה די דחוף לי
תודה רבה!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה