אנשים בלי טיפת טאקט.......

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1350098:
טאקט בכלל לא קשור לנושא,
טאקט הוא לא חוסר אנושיות, אלא חוסר הבנה ברגישות של הזולת שמדבר איתי ודריכה מכוונת על יבלותיו וחדירה (חפירה בלע"ז) כשהזולת מראה בברור שלא מעונין לשוחח בנושא המדובר.

פה הכוונה לאנשים חסרי רגש לעבודה של הזולת וחסרי שימת לב לדברים בסיסיים.
טאקט זו התנהגות המתחשבת ברגישויות של העומד מולך.
אחת הדוגמאות לצורך בטאקט זה מה שרשמת- בזמן שיחה עם הזולת- לדעת לשים לב לנקודות הרגישות אצלו ולדעת לא לפגוע בו תוך כדי שיחה.
אבל ברור שזה לא רק זה, כמעט בכל סיטואציה בחיים חוסר טאקט יבוא לידי ביטוי לא רק בשיחה,
גם לעזוב בית מטונף מאחוריך זה חוסר טאקט,
או להשאיר את שקית הזבל שלך בחדר המדרגות
או לעקוף בתור,
וכו'

• הוסף לסימניות
אנחנו פעם השכרנו את הדירה בבין הזמנים,
במחיר נורמלי מאד לאזור ואפי' זול!
והנזקים שהם השאירו היו פשוט הפסד!!!
דווקא הדירה נשארה יחסית נקייה,
כי הם היו בעיקר גדולים...)
אבל נגיד היה לנו אקווריום מלא בדגים יקרים שהשקענו,
ואחת הבנות שם הוציאה את התקע שלהם מהחשמל,
ואפילו לא החזירה! כמובן ששום דג לא שרד...
או שהבן שלהם (בחור גדול) לא הצליח לפתוח את האמבטייה,
הם אפי' לא ניסו למצוא פתרון נורמלי, פשוט אמרו לו לצאת מהחלון וזהו,
ומה קורה שבחור כזה גדול יוצא מחלון בגודל שמתאים לילד?
החלון פשוט נשבר...
בקיצור,
היה פשוט זוועה לגלות את הנזקים שהם השאירו אחריהם...

• הוסף לסימניות
כשקראתי את הספור שלך פלאפון, הזדהיתי איתך , בכלל קשה לתת את הדירה לאנשים זרים... ועוד ליפול עם אנשים כאלו זה נורא

אני השכרתי לפני שנה את דירתי, ודיברתי עם השוכרים מספר פעמים על זה שצריך להחזיר לי דירה נקייה, כמובן שהם הבטיחו שמה השאלה בכלל, הם אנשים נקיים, ובכלל לא צריך לדבר מזה,
בקשר למחיר הם לחצו עלי מאד ובסוף נתתי להם במחיר זול ממש,
הגעתי הביתה ומצאתי בית מטונף!!! (וזה אחרי שעבדתי שעות בשביל להשאיר דירה מבריקה)
הוריתי לילדים להשאר למטה עם המזוודות, אני עליתי הביתה והסתערתי על הבית עם כמויות של אקנומיקה, לא הבנתי איך הם הצליחו לללכלך כ"כ אחרי מספר ימים.
תוך כדאי שאני מנקה ומקטרת, מתקשרת אלי השוכרת, רצתה אולי לשמוע איזה מחמאה על הנקיון שהיא השאירה לי, וגם להגיד לי שהם נהנו מאד ורוצים שנה הבאה שוב, אבל היא תפסה אותי בזמן מאד לא מוצלח, ואני שואלת אותה אם לא סיכמנו שהם מנקים את הדירה, אז היא עונה לי בוודאי הבת שלי נקתה, למה לא היה נקי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Art Studio;1350194:
גם אני לא:)
את האמת שרציתי להתקשר להתנצל אח"כ, כי הרגשתי שהיא נפגעה מעט, אבל בסוף לא עשיתי את זה...

• הוסף לסימניות
טאקט זה המוטוריקה העדינה של יחסי אנוש.
פה מדובר במוטוריקה סופר גסה. חוסר התחשבות בזולת.

• הוסף לסימניות
בנקיון יש כל כך הרבה רמות, מה שאצל אחד נקרא נקי, אצל השני זה טינופת.
אני אישית, יש אנשים שאני נחשבת למלכת הנקיון לידם,
ויש אנשים שהבית שלי נחשב לסטנדרטי ביותר (כמו הרבה בתים עם ילדים קטנים שהאמא עובדת...).
קחו את זה בחשבון כששוכרים מבטיחים לכם 'ננקה'

• הוסף לסימניות
אני משכירה קבוע כל שנה את אותה דירה , אצל אותם אנשים עם 8 ילדים.
הם מורידים לי במחיר בגלל שאני משאירה את הדירה מבריקה ושטופה. מנקה את הגז /הפלטה והחדרים פיקס!
אני כן חושבת שצריך לשטוף , אמנם לא יסודי אבל לכלכתם בית נקי תשאירו אותו אנושי תתחשבו שגם המשכירים חוזרים עייפים ואין להם אנרגיות להתחיל לנקות את הלכלוך שלכם.
חוץ מזה זה לא מאמץ כזה גדול לשמור על הנקיון זה פשוט ענין של תרבות.

• הוסף לסימניות
בת דודה שלי השכירה את הדירה שלה, והיא חזרה לדירה בדיוק כפי שתיארת, רק שגם כל המזגנים עבדו...
אז תגיד תודה שאצלכם זה לא קרה.

• הוסף לסימניות
כל ההשואה לבית מלון היא מוטעית ביסודה, (אני מתכוונת לאלו שכתבו: "קבלתם כסף, תשתקו, כמו שבבית מלון לא מנקים כך גם בדירה" וכו)
בגלל שבית של אנשים זה טריטוריה אישית שלהם, שהם מטפחים אותה, משקיעים בה, אוהבים אותה.
לעומת בית מלון, שם אף אחד לא הכניס את עצמו רגשית לעניין.
אז למרות שמקבלים כסף ו"תורידו ממנו לעוזרת...", מותר להיות אנושיים ולחשוב קצת מעבר.

• הוסף לסימניות
"נקיון" פרושו:

שבמשך X ימים היו כאן אנשים, וכשתחזרי לדירה לא תרגישי שהם היו, כי שום דבר לא זז. ואם זז- הוחזר למקומו טרם בואך.

אני אישית מחזירה דירות לפי הכלל לעיל, ומצפה מאורחיי לעשות כן, תוך שאני מבהירה את זה מראש.

אז נכון, היתה פעם אי נעימות עם קרובת משפחה, שחשבה ששרותים ואסלה זה רק המלצה לגיל הצעיר, והבהרתי בעדינות אך בנחרצות שלא אוכל להשאיל לה את דירתי פעם נוספת.

במלחמה הקודמת בדרום היו אצלי משפחה עם 7 נפשות, החזירו את הבית נוצץ וריחני (הרגישו שהם היו... ולטובה-) ועדיין מצאתי חיטוט נמרץ באלבומי התמונות ובאריזות סגורות...

אנשים, אנשים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלגלים;1350256:
בנקיון יש כל כך הרבה רמות, מה שאצל אחד נקרא נקי, אצל השני זה טינופת.
אני אישית, יש אנשים שאני נחשבת למלכת הנקיון לידם,
ויש אנשים שהבית שלי נחשב לסטנדרטי ביותר (כמו הרבה בתים עם ילדים קטנים שהאמא עובדת...).
קחו את זה בחשבון כששוכרים מבטיחים לכם 'ננקה'

גלגלים אני מסכימה איתך שיש רמות שונות של נקיון
אבל לא נראה לי שבלהשאיר כיור מלוכלך ,שרותים מלוכלכים
ורצפה מטונפת זה נקרא רמה של נקיון אלה להיפך
רמה של טינופת.....(גם בזה יש רמות...)

• הוסף לסימניות
שכנתי נתנה פעם דירה לשבת, והשוכרת הוזהרה מהשכנה שביקשה את הדירה עבור האורחים, ששכנתי מאד נקייה, מרוב לחץ ניסתה לעשות פסח בבית. כך שכאשר הם חזרו במוצ"ש עם ילדים ישנים על הידיים, לא יכלו להכנס כי עדיין באמצע הספונז'ה.
המשחקים היו הפוכים ובעירבוביא.
כך שהם נכנסו בסוף תוך כדי, והבית היה מלוכלך יותר מאשר עשתה ספונז'ה, כדאי לוודא לפני מה מצפים, ומתי חוזרים.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שכדי למנוע אי נעימויות צריך לומר מראש למה מצפים.
אפשר לכתוב פתק נעים ולהשחיל בתוכו: השתדלנו להעניק לכם דירה נקיה, ואנו מצפים שהבית יוחזר נקי כמות שקיבלתם אותו. הרצפה תהיה חפה מחפצים, את המצעים לרכז ולשים פה ופה. במשחקים אנחנו מאפשרים לשחק, אבל הם עלו לנו יקר, לא לתת לילדים שעלולים לשבור.
נצפה שהכיור יהיה נקי וכן השרותים. השארנו לכם על השולחן ערמת ספרים בהם תוכלו להשתמש. וכן חוברת עם אתרים מומלצים בסביבה. וכן הלאה כפי הציפיות.
ברגע שהם יבינו למה אתם מצפים, ישתדלו גם הם בשבילכם.מקסימום יתעצבנו ש'בעלי הבית חושבים שהם באו לנופש בשביל להבריק להם את הדירה'...

ואגב, תמיד כשהשכרתי את הדירה קיבלתי אותה נקיה, דווקא כשנתתי פעם בחינם קיבלתי שלא כמו שציפיתי. (עד היום השכנה שביקשה את הדירה לא יודעת איך השאירו האורחים שלה את הדירה...).

• הוסף לסימניות
רק אצלי השאירו מקלות אזניים מלוכלכים על השיש באמבטיה?
הכינו קפה בספלים בשריים?
השאירו את הכלי מיטה שלי על הרצפה?
ועוד....!!
וכל זה שנתתי לשכנים בחינם לגמרי!!!

• הוסף לסימניות
אוי אוי אוי, איזה תאורים מסמרים...
ברצינות: רק שתדעו (אני מודיעה מידיעה) ואולי גם תרחמו: יש אנשים שחיים כך! ובזה שהם משאירים כך הם בעצם אומרים: תודה! היה כיף! ממש הרגשנו בבית:D! ואתם נשארים עם פרצוף::eek:

וברצינות 2:
כשאני מתארחת אני ממש משתדלת להקפיד לשים לב איפה דברים היו מונחים כשהגענו כדי לזכור להחזיר אותם לשם עד כמה שניתן. כמובן, לטאטא יסודי (אף פעם עוד לא נזקקנו לשאלת השטיפה כי בינתיים אנחנו זוג עם תינוקות שלא מלכלכים ברמה הזו) ופה משכירים שימו לב: אם אתם מעוניינים שהשוכרים ינקו אחריהם השאירו את כלי הניקיון בהישג יד ועין סבירים. מאותה סיבה ששמחתכם שלא פתחתי לכם ארונות, מאותה סיבה אתם עלולים להתעצב על שלא השארתי אחרי נקי;) ואת האמת, בגלל שאני לא "סמל הנקיון" בעולם:cool: אני מאד משתדלת כשאני מתארחת להשאיר מסודר, תקין ונקי מעבר למה שאני עלולה (להיות מסוגלת) לנהוג בביתי!

ועוד כלל ברזל יש לי: תמיד אני משאירה איזה שוקולד טוב, או קישוט חמוד עם, ובעיקר! פתק הערכה בסגנון כזה: (הטקסט הזה מתאים יותר כאשר מקבלים את הדירה בחינם, וגם כאשר יש תשלום, כל אחד ישמח לפתק עם כמה מילים טובות ועם שימת לב לפרטים הטובים)
למשפחת........ הנפלאה!
יישר כח על אירוח מלבב
על הושטת יד ופתיחת לב
על הכנסת אורחים בנדיבות ובשמחה
על דלתכם שלקראתנו היתה פתוחה!
ישלם ה' פועלכם
ותהי מאיתו שלימה משכורתכם
שתזכו להיות תמיד מן הנותנים
מתוך שפע והצלחה לאורך שנים!!!
מוקירים ומכירים טובה:
משפחת.............

לזיכוי הרבים: ניתן להשתמש בנוסח זה חינם! כל הזכויות שמורות לריבונו של עולם שחנן אותי מידו הפתוחה והרחבה במתנת שמים של יכולת כתיבה.

• הוסף לסימניות
לי יש סיפור דווקא הפוך,

שכרנו דירה ממשפחה, וכל הזמן הם דיברו רק על הנקיון, מי מנקה, תשאירו לנו שיק פיקדון, ומה יהיה עם הנקיון.

כשהגענו לדירה מצאנו פתק בזה הלשון:

"ככה השארנו לכם:
חדרים שטופים ונקיים,
אקנומיקה בשירותים ובאמבטיה
מטבח נקי, אקונומיקה בשייש"

אני לא יכולה להגיד לכם כמה זה היה דוחה, כאילו, אנחנו לא רוצים שתהיו פה, עופו לנו מהעיניים.
אני מאד מבינה את בעלת הבית שנורא פחדה ממשפחה גדולה שמגיעה, אבל במחילה.
איפה כמה מילות נימוס בפתיחה.
'אורחים יקרים, אנחנו מקוים שתהנו'

משהו, ככה לתת הרגשה קצת יותר טובה, בסך הכל זה באמת סוג של הכנסת אורחים.

מעבר לזה שמידי כמה שעות היא היתה שולחת את הילדות שלה לקחת משהו ש'כאילו' שכחו, בשביל לראות שהכל בסדר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;1350573:
לי יש סיפור דווקא הפוך,

שכרנו דירה ממשפחה, וכל הזמן הם דיברו רק על הנקיון, מי מנקה, תשאירו לנו שיק פיקדון, ומה יהיה עם הנקיון.

כשהגענו לדירה מצאנו פתק בזה הלשון:

"ככה השארנו לכם:
חדרים שטופים ונקיים,
אקנומיקה בשירותים ובאמבטיה
מטבח נקי, אקונומיקה בשייש"

אני לא יכולה להגיד לכם כמה זה היה דוחה, כאילו, אנחנו לא רוצים שתהיו פה, עופו לנו מהעיניים.
אני מאד מבינה את בעלת הבית שנורא פחדה ממשפחה גדולה שמגיעה, אבל במחילה.
איפה כמה מילות נימוס בפתיחה.
'אורחים יקרים, אנחנו מקוים שתהנו'

משהו, ככה לתת הרגשה קצת יותר טובה, בסך הכל זה באמת סוג של הכנסת אורחים.

מעבר לזה שמידי כמה שעות היא היתה שולחת את הילדות שלה לקחת משהו ש'כאילו' שכחו, בשביל לראות שהכל בסדר.

הסיפור הזה באמת עונה על ההגדרה של כותרת האשכול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י HGO;1350351:
רק אצלי השאירו מקלות אזניים מלוכלכים על השיש באמבטיה?
הכינו קפה בספלים בשריים?
השאירו את הכלי מיטה שלי על הרצפה?
ועוד....!!
וכל זה שנתתי לשכנים בחינם לגמרי!!!
אני מקוה שזה לא רציני:cool:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה