כללי ארבעה כרזות הזוכות בתחרות 'יד ושם'

• הוסף לסימניות
לגבי מי יזכה בתחרות:
נראה לי הגיוני בהחלט שיזכה בתחרות מישהו שאין לו כל קשר משפחתי לנושא השואה.
וכי אם היינו מנסים להכנס לתחרות על טרגדיית העבדות של הכושים באמריקה לא היינו מצליחים להתחבר? הרי לכל סיפור אנושי ניתן להתחבר, רגשות הם דבר אוניברסלי.
מה שכן, סביר להניח שכאשר יד ושם פרסמו על התחרות הזו, בנים/נכדים לניצולי שואה חשו יותר עניין בנושא, היו מעוניינים יותר לשלוח כרזה, ואולי גם היו להם נקודות מבט ייחודיות לסיפורם האישי של הסבים. הגיוני, לא?

• הוסף לסימניות
האם רק לי לא היה חשק לעבוד על כרזה, כי תחושת ההחמצה משנה שעברה השאירה לי טעם לא טוב בפה?
השנה כבר ידעתי, כי כדי לטפס למקומות הגבוהים צריך מינימום שאיזה סבתא שלי נולדה לפני השואה, או שלמדתי פעם ב"בצלאל", או אולי עברתי קורס קטן בהדרכת עולים בסוכנות, והכי חשוב - שאהיה רווק מעל 32 (שאז אין ספק בקשר למגזר לו אני משתייך...).

משתתף בצערם של כל אותם ששרפו זמן, הזיעו והשקיעו בשביל התחרות,
שרק אני ידעתי שהכל -
מכור מראש!

לילה טוב.

• הוסף לסימניות
הזוכה הראשונה היא לא בת לניצולי שואה
וגם מוצאה הוא לא ארצות אירופה.
תתקנו אותי אם אני טועה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;530133:
באופן שקשור בקשר בל יינתק במגמות האלה, חשיבותם של המורדים בנאצים הלכה ופחתה (לא נעלמה אבל המקום שהיא תופסת הוא הרבה יותר שולי), זאת לעומת ההתמקדות בדמות האדם בשואה, ההכרה כי עצם ההישרדות בשואה והמאבק היומיומי הם בגדר גבורה, עיסוק בנושאים כמו הומור בשואה, נשים בשואה, ילדים בשואה - נושאים שהיו בגדר טאבו בעידן הסגידה לפרטיזנים ולמורדי גטו ורשה.

אפשר כמובן להרחיב עוד רבות, אבל זה על קצה המזלג...
אני ממש לא מבין! כתבתי בפירוש (ולא בצדק כ"כ, אבל רציתי לדייק על האופן הגורף) "לחילוניות בארץ היה יחס נורא" נו אז את אומרת שהשתנה, לא אמרתי?
וגם בשנת 2011,
נתתי דוגמא ראיה/הוכחה/ומופת בשימוש השם של יום השואה והגבורה, לא מספיק?
וכאילו בגלל שעוסקים בילדים ובנשים בשואה (למה לא האנשים בשואה?!!?) אז זה נחשב שישנה "ההכרה שעצם ההישרדות בשואה היא גבורה"? חוץ מזה בגלל שהתחילו לעסוק בזה אז את מחליטה שאני לא מכיר את הלך הרוח? הנה אני רואה אותו בתחרות ססגונית של יד ושם...

נכתב ע"י naamah;530133:
אתה מאוד מאוד לא מעודכן בהלכי הרוח בציבור הכללי בנושא השואה....
אמן כן יהי רצון. לא הוספתי שום דבר בהודעה האחרונה שלי, שיהיה בו סיבה שתצאי להגן על הציבור הכללי שליט"א, שאת סבורה שאני לא מכיר. גם לא התייחסתי להעדר שינוי חיובי בנושא, עליו את מדברת כ"כ בלהט.
נכתב ע"י naamah;530133:
המגמה היא לחלוטין הפוכה, מה שקשור בקשר בל יינתק לתהליכי ההשמאלה (מלשון שמאל) של הציבור הכללי, עליית קרנו של ערך ההומניזם, צלם האדם וכו'.
גבורה שמתבטאת במלחמה בנאצים נתפסה כדבר מאוד חיובי בשנות ה-50 וה-60, בשנים בהן פטריוטיזם, צה"ל, הגנה על המולדת לא נתפסו כמילים מגונות... החל מאמצע ה-60 ובפרט בשנות ה-70 החלו לעבור על הציבור בישראל תהליכים (שלהם גורמים מגוונים - אפשר למנות את השפור במצב הכלכלי, מנגד במישור הפוליטי מלחמת ההתשה, הכישלון במלחמת יום הכיפורים, ועוד) שהובילו אותו לאמץ 'ערכים' אוניברסליים של הומניזם וכו', מה שהזכרתי קודם. מה שבא לידי ביטוי בהפגנות נגד המלחמה בלבנון בשנות ה-80, התמיכה בהסכמי אוסלו בשנות ה-90, התמיכה בתוכנית ההתנתקות בשנות ה-2000 וכו' וכו'.
אני רוצה להשיב הרבה ע"ז, אבל אין זה מענייננו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;530126:
גם אותי היא צמררה. אבל דעותיה צמררו אותי ממקום אחר לגמרי.
:(

אינני מצליחה להבין איזה סוג דעות צמרר אותך
תוכל לפרט?

הסברתי שילידי ירושליים אנגליה ספרד ארה"ב תימן ועוד
ואף ילידי אירופה שעזבו אותה לפני תרצ"ט
לא ירגישו את מה שחשים צאצאים לניצולי שואה.
דור שלישי לשואה
הוא מונח בפסיכולוגיה
כמו שמי אמרה
ואשרי מי שלא מבין...

• הוסף לסימניות
לא מכירים את זה?
אבא שלי ניצול שואה ואני נפגע שואה,
נו באמת, מה יש להתוכח עם מי שחי יום יום את האימה והפחד, הצרחות והסיוטים הספורים והזוועות, האף שעקום מהמקל של הנאצי (לכן היא מצטלמת רק בפרופיל...) והכלבים שמהלכים בלילות...?
בודאי שהוא קרוב יותר לתחושות ולהרגשות.
מה יש לדבר.
נכון שגם אלו שלא חוו יכולים להזדהות ולהרגיש, אמת..
ובטח אין טעם להעדפה בבחירת זוכי התחרות.
אבל מי שחי את זה חי את זה זה לא יעזור.
(אציין שאני דור רביעי לשואה ולא ממש חיה את זה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ורד;530305:
אינני מצליחה להבין איזה סוג דעות צמרר אותך
תוכל לפרט?

הסברתי שילידי ירושליים אנגליה ספרד ארה"ב תימן ועוד
ואף ילידי אירופה שעזבו אותה לפני תרצ"ט
לא ירגישו את מה שחשים צאצאים לניצולי שואה.
דור שלישי לשואה
הוא מונח בפסיכולוגיה
כמו שמי אמרה
ואשרי מי שלא מבין...

תודה שהוספת את ילידי אנגליה וארה"ב בהודעתך.
ועכשיו לכי והשווי בין הודעתך הקודמת להודעה זו.
או כפי שאמרת: זר לא יבין זאת...

(וד"א מה דינם של ילידי פולין שעלו לארץ לפני השואה? או ילידי גרמניה? הם כ-ן מבינים יותר?)
כל הויכוח הזה אומלל מאוד.
וראוי לגנאי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;530332:
כל הויכוח הזה אומלל מאוד.
וראוי לגנאי.

וגם מיותר לחלוטין.
הזוכה במקום הראשון היא בת לעדות המזרח.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
לא מצליחה לרדת לסוף דעתך
קבל את התנצלותי אם פגעתי במישהו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוס;530352:
וגם מיותר לחלוטין.
הזוכה במקום הראשון היא בת לעדות המזרח.

בהצלחה.

אהבתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הכי טוב;529045:
ידידי היקר והמוכשר ישי פרידמן, בוגר בצלאל וחסיד ברסלב כיום.
מעצב: ישי פרידמן – הזוכה בציון לשבח הוא בן שלושים וחמש, בוגר המחלקה לתקשורת חזותית בבית-הספר "בצלאל". נכד לניצולי שואה מכל הצדדים - משפחותיהם של ארבעת סביו וסבתותיו נספו בשואה.

מגניב :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה