אשמח לחוות דעת על משכנתא לשיפוצים והרחבה

• הוסף לסימניות
דיון חשוב
לדעתי היתרון המרכזי בלא צמוד שהסיכון שלך מוגבל
בצמוד הסיכון הוא באופן תיאורטי בלתי מוגבל
מספיק שנה גרועה של 5 אחוז
את החישוב של האונפלציה קשה מאד לדעת ולכן הכי פשוט להסתכל על הפער בין האגחים הצמודים ללא צמודים
מקודם כתבתי ובכוונה על הערכות שמרניות
אבל אם הולכים על מקרי קצה, אדגים:

תרחיש א: ממוצע הקל"צ עומד עוד 5 שנים על 3.02
תרחיש ב: האינפלציה במדינה ב- 5 שנים הקרובות ברציפות תעמוד בכל אחת מהם על +4.7%
מה יותר סביר בעיניך ?

בעיני תרחיש א' (מדגיש - בעיני לא תרחיש סביר, אך יותר מתרחיש ב')

נתקדם,
אם תרחיש א' יתממש מה יקרה ?
1764714698411.png

דהיינו תוספת של 2.7% להלוואה בכל שנה מ-5 השנים הקרובות
וזה אומר שכדי שהסיכונים ישתוו האינפלציה צריכה להיות במשך כל שנה ב-5 הקרובות 4.7%
(תחזית שוק ההון לאינפלציה עוד 5 שנים היא כ-2%, דהיינו הפער בין אג"ח ל-5 שנים נומינלי מול הריאלי
נוסיף לזה את "תוספת ריבית להלוואה" הנ"ל ונגיע לחישוב הזה)

לא שקללתי גם את ההנחה בעמלות היוון שזה מעניק לשאר ההלוואה, מכיון שאת זה יקבלו גם בסכום קטן של זכאות, ומי שלא לוקח אפי' את המינימום, בעיני אין הסבר אחר חוץ מעצלות גם אם בשאר מביא ריביות טובות וגם אם טפחות לא אוהבים...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לדעתי חובה זכאות.
מבחינתי גם כל הסכום אבל להפחית במסלול הזה שנים.
לגבי ק"צ/קל"צ אני הולך על קל"צ ללקוחות בגלל ההרגשה לי אישית שמתי ק"צ וגם ללקוחות שמתכננים למכור ב5 שנים הקרובות.
כמובן גם בקיצור שנים.
ובגדול עם יש אופציה עושה בלי קבועה.
במשתנות אני מעדיף מלצים קצרים.

• הוסף לסימניות
מקודם כתבתי ובכוונה על הערכות שמרניות
אבל אם הולכים על מקרי קצה, אדגים:

תרחיש א: ממוצע הקל"צ עומד עוד 5 שנים על 3.02
תרחיש ב: האינפלציה במדינה ב- 5 שנים הקרובות ברציפות תעמוד בכל אחת מהם על +4.7%
מה יותר סביר בעיניך ?

בעיני תרחיש א' (מדגיש - בעיני לא תרחיש סביר, אך יותר מתרחיש ב')

נתקדם,
אם תרחיש א' יתממש מה יקרה ?צפה בקובץ המצורף 2120300
דהיינו תוספת של 2.7% להלוואה בכל שנה מ-5 השנים הקרובות
וזה אומר שכדי שהסיכונים ישתוו האינפלציה צריכה להיות במשך כל שנה ב-5 הקרובות 4.7%
(תחזית שוק ההון לאינפלציה עוד 5 שנים היא כ-2%, דהיינו הפער בין אג"ח ל-5 שנים נומינלי מול הריאלי
נוסיף לזה את "תוספת ריבית להלוואה" הנ"ל ונגיע לחישוב הזה)

לא שקללתי גם את ההנחה בעמלות היוון שזה מעניק לשאר ההלוואה, מכיון שאת זה יקבלו גם בסכום קטן של זכאות, ומי שלא לוקח אפי' את המינימום, בעיני אין הסבר אחר חוץ מעצלות גם אם בשאר מביא ריביות טובות וגם אם טפחות לא אוהבים...
חסום התמונות בנטפרי
אבל על מה שהצלחתי להבין אני יגיב
לגבי ממוצע קלץ
הכי נמוך שראיתי בטבלה של בנק ישראל מ2013 זה 3.27
ולפי זה התוספת ריבית להלוואה יוצא 2.04
שזה אומר עליית מדד 20 אחוז ב5 השנים שקצת קשה לראות את זה קורה
מצד שני גם ממוצע קלץ 3.27 קשה לראות את זה קורה
לכן המשחק פה הוא מה התרחיש הריאלי
שבמצב העכשווי יתכן ויש יתרון קל לקצ בריבית אטרקטיבית ואני אומר את זה בזהירות
אבל שוב אני יגיד שלדעתי היתרון הגדול של הקלץ הוא שאתה מוגבל בהפסד[בתרחישי קיצון יכול להיות מדד מעל 10 אחוז]

• הוסף לסימניות
אגב לגבי הבעיה החוזרת על עצמה הרבה כאן בפורום של תמונות שלא נפתחות אף כעבור זמן
בדר"כ זה תוצאה של קבצי קוקיז ששמורים מנסיון קודם לפתוח את התמונה לפני הפתיחה בנטפרי
הסבר על הבעיה, ופתרון
הדרך לוודא שזו סיבת הבעיה (וכן לעקוף) היא להעתיק קישור של הפוסט המבוקש או קישור של התמונה המבוקשת ל"חלון אנונימי" ולראות האם גם שם חסום

• הוסף לסימניות
אני העליתי השבוע את טבלת הריביות שקיבלתי ממזרחי טפחות ותודה שהעלתם את הנושא לדיון
ורציתי להבין יותר ולשאול עם יותר פרטים שהיו חסרים
אני יסביר בקיצור על עצמנו
אנו זוג צעיר בגילאי 23-24 וזאת הדירה הראשונה שלנו והמשכורת החודשית בתלוש עומדת על 11.5K ב3 חודשים האחרונים (מיותר לציין שזהו עבודה אמיתית ולא פקטיבית)והמילגה מהכולל 7K שזה המקסימום (לא כולל הורדת המע"מ במזרחי) אין למשכורת וותק אלא רק 3 חודשים ולפני כן עמדה על 4.5K המחיר של הדירה הוא 1950000K וכך גם הדו"ח שמאות
האם אלו ריביות טובות ותהיו אוביקטייבים

קבצים מצורפים

• Screenshot_14.png
    Screenshot_14.png
    KB 196.8 · צפיות: 37
  • הוסף לסימניות
אני העליתי השבוע את טבלת הריביות שקיבלתי ממזרחי טפחות ותודה שהעלתם את הנושא לדיון
אנו זוג צעיר בגילאי 23-24 וזאת הדירה הראשונה שלנו והמשכורת החודשית בתלוש עומדת על 11.5K ב3 חודשים האחרונים (מיותר לציין שזהו עבודה אמיתית ולא פקטיבית)והמילגה מהכולל 7K שזה המקסימום (לא כולל הורדת המע"מ במזרחי) אין למשכורת וותק אלא רק 3 חודשים ולפני כן עמדה על 4.5K המחיר של הדירה הוא 1950000K וכך גם הדו"ח שמאות
למזרחי זה המקסימום שהם יכולים לתת.
אבל אין לכם בעיה ללכת לבנקים אחרים ולהמשיך את המו"מ. לפחות לנסות
גם אם אין וותק בעבודה יש וותק תעסוקתי

• הוסף לסימניות
מה הגיל שלכם?
יש ערב?

• הוסף לסימניות
למזרחי זה המקסימום שהם יכולים לתת.
אבל אין לכם בעיה ללכת לבנקים אחרים ולהמשיך את המו"מ. לפחות לנסות
גם אם אין וותק בעבודה יש וותק תעסוקתי
תתחשב בנתון שההכנסה שלי היא מהכולל מה שמגביל אותי ברוב הבנקים
מבחינת שוק הריביות יש אפשרות להוציא ריביות יותר טובות

• הוסף לסימניות
תתחשב בנתון שההכנסה שלי היא מהכולל מה שמגביל אותי ברוב הבנקים
הבנתי שיש עבודה נוספת. אמנם חדשה אבל יש וותק תעסוקתי מעבודה קודמת.
איפה האתגר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה