מידע שימושי אשמח לעזרה בהבנת התהליך של מכירת דירה קיימת וקניית דירה חדשה

• הוסף לסימניות
יש לנו דירה בפריפריה שמעונינים למכור (ואין מה לשכנע אותנו לעבור לשם. ניסינו כמעט שנה וחזרו בעוגמת נפש עקב חוסר עבודות ופרנסה שהדרדרה)
ולקנות דירה אחרת במרכז כמובן עם תוספת משמעותית מאד של משכנתא.
רק שאין לי מושג איך מתחילים אפילו..
קודם כל מוכרים שם? קונים כאן? במקביל?
ואם אני מוצאת קונה לפני שיש לי דירה אחרת מה אני עושה בינתיים עם הכסף? מקבלים הכל בפעימה אחת או בתשלומים?

ו-לקחת תיווך? זה לא ממש יקר ולא מוצדק? צריך עו"ד גם לקניה וגם למכירה? מה צריך לשים לב?
ואני בטוחה שיש עוד מלא פרטים שאפילו אין לי מושג לשאול..

מי שעבר תהליך כזה ומוכן לשתף מנסיונו אשמח ממש!!
תודה רבה

• הוסף לסימניות
יש לנו דירה בפריפריה שמעונינים למכור (ואין מה לשכנע אותנו לעבור לשם. ניסינו כמעט שנה וחזרו בעוגמת נפש עקב חוסר עבודות ופרנסה שהדרדרה)
ואם אני מוצאת קונה לפני שיש לי דירה אחרת מה אני עושה בינתיים עם הכסף? מקבלים הכל בפעימה אחת או בתשלומים?

ו-לקחת תיווך? זה לא ממש יקר ולא מוצדק? צריך עו"ד גם לקניה וגם למכירה? מה צריך לשים לב?

תודה רבה
אנחנו בסטטוס כנראה דומה לשלכם, רק שניסינו כמה שנים וחזרנו,
מה שעשינו - קודם כל למכור, כאן לא לקחנו מתווכים וחיכינו עד שיגיע קונה שישלם את התמורה השווה בעינינו
אחרי שהיה קונה, מיד הזדרזנו, חיפשנו דירה באזור שרצינו- ושם כן יצרנו קשר עם מתווכים (לא רצינו להפסיד דירה שאינה בשוק החופשי), בדקנו למי יש היצע דירות שמתאים לחיפוש שלנו,
זה היה תהליך מהיר הרבה יותר והסינון היה ברור יותר, קצת מו"מ והיינו אחרי זה. תכל'ס למצוא לקח מעט זמן, עוד קצת מו"מ וחתימת חוזה, למכור לקח כמה וכמה חודשים.
היה שווה, כי הרגשנו שמיצינו בכל צד את הפוטנציאל.
אגב כשמכרנו ניסו הרבה מתווכים לשכנע אותנו לעבוד דרכם, לתת בלעדיות וכו', הבנתי שזה לא נכון וזה מקטין את קהל היעד שלי, ובתכל'ס, אותם מתווכים הביאו את לקוחותיהם, חלקם שיקרו במחיר הדירה. (ניסו לעשות איתנו דיל, למכור ביותר יקר ולקחת את הפער, לא שיתפנו פעולה),
הקונה בסוף לא הגיע דרך מתווך.

• הוסף לסימניות
אנחנו בסטטוס כנראה דומה לשלכם, רק שניסינו כמה שנים וחזרנו,
מה שעשינו - קודם כל למכור, כאן לא לקחנו מתווכים וחיכינו עד שיגיע קונה שישלם את התמורה השווה בעינינו
אחרי שהיה קונה, מיד הזדרזנו, חיפשנו דירה באזור שרצינו- ושם כן יצרנו קשר עם מתווכים (לא רצינו להפסיד דירה שאינה בשוק החופשי), בדקנו למי יש היצע דירות שמתאים לחיפוש שלנו,
זה היה תהליך מהיר הרבה יותר והסינון היה ברור יותר, קצת מו"מ והיינו אחרי זה. תכל'ס למצוא לקח מעט זמן, עוד קצת מו"מ וחתימת חוזה, למכור לקח כמה וכמה חודשים.
היה שווה, כי הרגשנו שמיצינו בכל צד את הפוטנציאל.
אגב כשמכרנו ניסו הרבה מתווכים לשכנע אותנו לעבוד דרכם, לתת בלעדיות וכו', הבנתי שזה לא נכון וזה מקטין את קהל היעד שלי, ובתכל'ס, אותם מתווכים הביאו את לקוחותיהם, חלקם שיקרו במחיר הדירה. (ניסו לעשות איתנו דיל, למכור ביותר יקר ולקחת את הפער, לא שיתפנו פעולה),
הקונה בסוף לא הגיע דרך מתווך.
לפעמים לא כ"כ מוצלח למכור לפני שקונים כי יתכן ויקרה מה שהיה לפני כמה שנים שכל שבוע עולה הערך ב20000 ש"ח (אצלנו בין הזכרון דברים לחוזה שהיה חודש וחצי עלה המחיר ב70000) יש בזה סיכון תלוי בתנאי השוק (כי "אם" וכ"ש" ירדו מחירי הדירות אז הרווחתם אבל הסיכון קשה

• הוסף לסימניות
לפעמים לא כ"כ מוצלח למכור לפני שקונים כי יתכן ויקרה מה שהיה לפני כמה שנים שכל שבוע עולה הערך ב20000 ש"ח (אצלנו בין הזכרון דברים לחוזה שהיה חודש וחצי עלה המחיר ב70000) יש בזה סיכון תלוי בתנאי השוק (כי "אם" וכ"ש" ירדו מחירי הדירות אז הרווחתם אבל הסיכון קשה
יש לנו מתווך אמין במיוחד שמאד מרוצים ממנו מהכרות מוקדמת.

יש לו כבר קונה בשבילינו...

למצוא דירה אחרת לקניה-לדעתי ייקח קצת זמן כי אנחנו מחפשים משהו מאד ספציפי שדי קשה למצוא כאן.

כדאי לוותר על הקונה והמחיר המעולה שהוא מציע ולחכות עד שנמצא דירה?

• הוסף לסימניות
לא לוקח שום אחריות !!!
בגדול אומרים שהמחירים עכשיו בסדר אבל א"א לדעת מה יהיה עם הרבית שתשפיע ודאי על המחירים (שיעלו,, כי יותר יקנו וכו' )
(איפה אתם מחפשים לקנות כי יש לנו למכור)

• הוסף לסימניות
לא לוקח שום אחריות !!!
בגדול אומרים שהמחירים עכשיו בסדר אבל א"א לדעת מה יהיה עם הרבית שתשפיע ודאי על המחירים (שיעלו,, כי יותר יקנו וכו' )
(איפה אתם מחפשים לקנות כי יש לנו למכור)
במודיעין עילית. אבל יש לנו קצת העדפות כמו פונה לנוף פתוח ללא בניה ממול בעתיד הנראה לעין, פרטיות(הכי חשוב בעיר הזאת!!) ומרפסת גדולה מהסלון

• הוסף לסימניות
הכל יש חוץ ממרפסת גדולה מהסלון(אם כי אפשר לעשות פתח לצאת מהסלון למרפסת שכרגע יוצאת מהחדר המקביל לסלון

• הוסף לסימניות
בעיקרון, אמורות לרדת הריביות, לא יודעת מה יהיו ההשלכות על שוק הדיור,
רבל לוותר על קונה טוב, זה אולי טעות, השאלה- האם יש הרבה מתענינים דומים באזור על דירה כזו?
ולמצוא דירה אין בכיה להתחיל לגשש עכשיו,
אן אתם יודעים שיהיה לכם קשה לסגור בסוף על דירה / לא ליגוע בכסף, כדאי לקנות ואח"כ למכור (לעיתים זה יגרום להתפשרות על המחיר אבל לפחות לא יסכן את כל הכסף)

• הוסף לסימניות

תודה רבה
היכן בפריפריה?צפון/דרום?

• הוסף לסימניות

תודה רבה
@אליינה גילברט שתפי אותנו איפה ממוקמת הדירה בפריפריה אולי נתעניין ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה